روغن بادام زمینی چیست؟ فواید و مضرات روغن بادام زمینی

[ad_1]

مضرات روغن بادام زمینی, روغن بادام زمینی چیست

روغن بادام زمینی چیست

روغن های پخت و پز بسیاری در بازار موجود است و با وجود تعداد زیاد انواع روغن ها دشوار است که بدانید کدام یک از آنها برای تندرستی شما خوبترین هستند. روغن بادام زمینی یک روغن محبوب است که معمولاً در پخت و پز به خصوص موقع سرخ کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. در حالی که شاید روغن بادام زمینی دارای بعضی از مزیت های تندرستی باشد ، اما دارای اشکالات قابل توجهی نیز هست.

 

در این نوشته نگاهی دقیق به روغن بادام زمینی می اندازیم تا دریابیم که این یک انتخاب سالم یا ناسالم است یا خیر.

 

روغن بادام زمینی چیست؟

روغن بادام زمینی که از آن به عنوان روغن آراچی نیز یاد می گردد ، یک روغن گیاهی است که از دانه های خوراکی گیاه بادام زمینی آماده کردن می گردد. گرچه گیاه بادام زمینی بالای زمین گل می نماید اما دانه ها یا بادام زمینی در واقع در زیر زمین رشد می کنند.

 

بادام زمینی بیشتر با آجیل درختی مثل گردو و مغز بادام دسته بندی می شوند اما در واقع نوعی حبوبات هستند که به خانواده نخود و لوبیا تعلق دارند. بسته به فرآوری ، روغن بادام زمینی قادر هست طیف گسترده ای از مزه ها را داشته باشد که از ملایم و شیرین گرفته تا قوی متفاوت است.

 

انواع مختلفی از روغن بادام زمینی وجود دارد. هر کدام با استفاده از تکنیک های مختلف ساخته می شوند:

• روغن بادام زمینی تصفیه شده: این نوع تصفیه شده و دئودروزه شده است و سبب از بین رفتن قسمت های آلرژی زای روغن می گردد. به طور معمول برای افرادی که به بادام زمینی  آلرژی دارند بی خطر است. معمولاً توسط رستوران ها برای سرخ کردن غذاهایی مثل مرغ و سیب زمینی سرخ نموده استفاده می گردد.

 

• روغن بادام زمینی فشرده شده : در این روش بادام زمینی خرد می گردد تا روغن آن را بیرون بیاورد. این فرآیند با گرمای کم ، زیادتر از مزه طبیعی بادام زمینی و مواد مقوی زیادتری را حفظ می نماید.

 

• روغن بادام زمینی لذیذ: که روغن مخصوص آن محسوب می گردد ، این نوع تصفیه نشده و معمولاً بو داده می گردد و به این روغن مزه عمیق تر و شدیدتری نسبت به روغن تصفیه شده می دهد. از این ماده برای مزه دادن به غذاهایی مثل سیب زمینی سرخ شده استفاده می گردد.

 

 مخلوط روغن بادام زمینی: روغن بادام زمینی غالباً با مزه مشابه اما روغن کمتری مثل روغن سویا مخلوط می گردد. این نوع برای استفاده کنندگان مقرون به صرفه تر است و معمولاً برای سرخ کردن مواد غذایی به صورت عمده به فروش می رسد.

 

روغن بادام زمینی به طور گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد اما زیادتر در آشپزی های چینی ، آسیای جنوبی و آسیای جنوب شرقی رایج است. در ایالات متحده در طول جنگ جهانی دوم محبوبیت زیادتری پیدا نمود که روغنهای دیگر به علت کمبود مواد غذایی کمیاب بودند.

این روغن نقطه دود بالایی برابر ۴۳۷ ℉ (۲۲۵ ℃) دارد و معمولاً برای سرخ کردن غذاها مورد استفاده قرار می گیرد .

 

ترکیب مواد مقوی :

 

مضرات روغن بادام زمینی, روغن بادام زمینی چیست

روغن بادام زمینی

 

در اینجا تجزیه مواد غذایی برای یک قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی ذکر شده است:

کالری: ۱۱۹

چربی: ۱۴ گرم

چربی اشباع: ۲.۳ گرم

چربی اشباع نشده ( PUFA) : 4.3 گرم

چربی اشباع نشده (MUFA) : 6.2 گرم

ویتامین ای : ۱۱٪ از RDI

فیتواسترول ها: ۲۷.۹ میلی گرم

تجزیه اسیدهای چرب روغن بادام زمینی ۲۰٪ چربی اشباع ، ۵۰٪ چربی اشباع نشده (MUFA) و ۳۰٪ چربی اشباع نشده (PUFA) است.

 

نوع اصلی چربی اشباع نشده موجود در روغن بادام زمینی را اسید اولئیک یا امگا ۹ می نامند. همچنین شامل مقادیر بسیاری اسید لینولئیک ، نوعی اسید چرب امگا ۶ و مقادیر کمتری اسید پالمیتیک ، چربی اشباع شده است.

مقدار زیاد چربی های امگا ۶ که روغن بادام زمینی در آن وجود دارد شاید چیز خوبی نباشد. این چربی ها سبب ایجاد التهاب می شوند و با مشکلات مختلف تندرستی مرتبط هستند. میزان کالری روغن بادام زمینی در هر ۱۰۰ گرم برابر با ۸۸۴ کالری است.

 

مقدار قابل توجهی چربی اشباع نشده موجود در این روغن سبب می گردد آن را برای سرخ کردن و سایر روش های پخت و پز با گرمای زیاد استفاده نمایید. با این حال،شامل مقدار مناسبی از چربی اشباع نشده ، که در دماهای بالا پایدارتر است.

 

از طرف دیگر ، روغن بادام زمینی منبع خوبی از ویتامین E است ، یک آنتی اکسیدان که دارای خواص درمانی بسیاری مثل محافظت از بدن در برابر صدمه های رادیکال آزاد و کم شدن خطر ابتلا به بیماری های قلبی است.

 

مزیت های بالقوه روغن بادام زمینی :

 

مضرات روغن بادام زمینی, روغن بادام زمینی چیست

فواید روغن بادام زمینی

 

روغن بادام زمینی منبع عالی ویتامین E است.

همچنین با بعضی از مزیت های تندرستی از جمله کم شدن بعضی از عوامل خطر بیماری قلبی و کم شدن قند خون در مبتلایان به دیابت ارتباط برقرار نموده است.

 

روغن بادام زمینی از دید ویتامین E خیلی مملو است:

یک قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی شامل ۱۱٪ از توصیه روزانه ویتامین E است. ویتامین E در واقع نام گروهی از ترکیبات محلول در چربی است که عملکردهای مهم بسیاری در بدن دارند. نقش اصلی ویتامین E عملکرد آنتی اکسیدان و محافظت از بدن در برابر مواد مضر به نام رادیکالهای آزاد است.

 

اگر تعداد رادیکالهای آزاد در بدن خیلی زیاد شود، قادر هستند سبب صدمه به سلولها شوند. آنها به بیماری های مزمن مثل سرطان و بیماری های قلبی مرتبط بوده اند.

علاوه بر این ، ویتامین E به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می نماید ، که بدن را از باکتری ها و ویروس ها محافظت می نماید.

 

روغن بادام زمینی خطر بیماری قلبی را کم شدن می دهد :

روغن بادام زمینی دارای چربی های اشباع نشده (MUFA) و (PUFA) است، که هر دو به صورت گسترده در کم شدن بیماری های قلبی تاثیرگذار است.شواهد خوبی وجود دارد که استفاده چربی های اشباع نشده قادر هست بعضی از عوامل خطر مرتبط با بیماری های قلبی را کم شدن دهد.

 

به عنوان مثال ، مقادیر بالای کلسترول LDL و تری گلیسیرید در خون با خطر زیادتر بیماری قلبی مرتبط است. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که جایگزینی چربی های اشباع با MUFA ها یا PUFA ها شاید سطح کلسترول LDL و هم تری گلیسیرید را کم شدن دهد.

 

روغن بادام زمینی شاید حساسیت به انسولین را بهبود بخشد :

مطالعات نشان داده است که چربیهای اشباع نشده(MUFA) و (PUFA) شاید کنترل قند خون را در اشخاص مبتلا به دیابت بهبود بخشد. استفاده هرگونه چربی همراه با کربوهیدرات ها سبب نماید شدن جذب قند ها در دستگاه گوارش می گردد. با این حال ، به ویژه ، چربیهای اشباع نشده (MUFA) و (PUFA)، قادر هستند نقش مهمی در کنترل قند خون داشته باشند.

 

علاوه بر این ، جایگزینی چربی اشباع شده با چربی اشباع نشده به میزان قابل توجهی ترشح انسولین را در این اشخاص بهبود می بخشد. انسولین به سلولها کمک می نماید تا گلوکز را جذب کنند و قند خون شما را از بالا نبرد.

 

مضرات روغن بادام زمینی : 

 

مضرات روغن بادام زمینی, روغن بادام زمینی چیست

عوارض جانبی روغن بادام زمینی

 

اگرچه بعضی از مزیت های استفاده روغن بادام زمینی وجود دارد ، اما بعضی از اشکالات احتمالی نیز وجود دارد.

 

روغن بادام زمینی در چربی های امگا ۶ خیلی مملو است

اسیدهای چرب امگا ۶ نوعی چربی اشباع نشده است. آنها یک اسید چرب ضروری هستند ، به این معنی که می بایست آنها را از راه رژیم دریافت نمایید زیرا بدن شما قادر به ساخت آنها نیست. در کنار اسیدهای چرب امگا ۳ ، اسیدهای چرب امگا ۶ در رشد و نمو مناسب و همچنین عملکرد طبیعی مغز نقش اساسی دارند.

 

در حالی که امگا ۳ به مبارزه با التهاب در بدن کمک می نماید که قادر هست منجر به شماری از بیماری های مزمن شود ، امگا ۶ تمایل به التهاب زیادتر دارند. اگرچه هر دو اسیدهای چرب ضروری برای تندرستی خیلی مهم هستند ، اما اسیدهای چرب امگا ۶ در رژیم های نوین خیلی زیاد هستند. 

 

امگا ۶ در روغن بادام زمینی خیلی زیاد است و فاقد امگا ۳ است. برای خوردن نسبت متعادل تر این اسیدهای چرب ضروری ، استفاده روغن های پر امگا ۶ مثل روغن بادام زمینی را محدود نمایید.

 

روغن بادام زمینی شاید مستعد اکسیداسیون باشد

اکسیداسیون یک عکس العمل بین یک ماده و اکسیژن است که سبب تشکیل رادیکال های آزاد و سایر ترکیبات مضر می گردد. این فرآیند معمولاً در چربی های اشباع نشده اتفاق می افتد ، در حالی که چربی های اشباع شده در برابر اکسیداسیون مقاومت زیادتری دارند. 

 

چربیهای اشباع نشده به علت زیادتر بودن پیوندهای مضاعف ناپایدار ، مستعد تبدیل شدن به اکسید شدن هستند. به سادگی گرم کردن یا قرار گرفتن این چربی ها در معرض هوا ، نور خورشید یا رطوبت قادر هست این روند نامطلوب را نادیده بگیرد. مقدار زیاد چربی های اشباع نشده در روغن بادام زمینی به همراه استفاده از آن به عنوان روغن با گرمای زیاد ، آن را زیادتر در معرض اکسیداسیون قرار می دهد.

 

رادیکالهای آزاد که با اکسیده شدن روغن بادام زمینی ایجاد می شوند قادر هستند سبب صدمه به بدن شوند. این صدمه حتی شاید منجر به پیری زودرس ، بعضی سرطان ها و بیماری های قلبی شود. 

 

مضرات روغن بادام زمینی, روغن بادام زمینی چیست

کاربرد روغن بادام زمینی

 

خط آخر :

روغن بادام زمینی یک روغن محبوب است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد.

این منبع خوب ویتامین E آنتی اکسیدان است که شاید به کم شدن عوامل خطر بیماری قلبی کمک نماید. همچنین شاید به بهبود حساسیت به انسولین و قند خون در مبتلایان به دیابت کمک نماید. 

با این حال اگرچه این روغن شاید فواید تندرستی داشته باشد ، اما دارای معایبی نیز هست. از دید اسیدهای چرب امگا ۶ ضد التهابی خیلی زیاد است و مستعد اکسیداسیون است ، که شاید خطر بعضی بیماری ها را افزایش دهد. 

 

با وجود بسیاری از چربی های سالم دیگر موجود در بازار ، انتخاب روغن با مزیت های زیادتر و خطرات بهداشتی کمتری شاید عاقلانه باشد. بعضی از گزینه های خوب شامل روغن زیتون، روغن نارگیل یا روغن آووکادو است.

 

 

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها