لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

ورزش ناشتا فاید سودمند است یا مضر؟


ورزش ناشتا فاید مفید است یا مضر, ورزش ناشتا و قبل صبحانه درسته یا غلط, هوازی ناشتا ورزش كردن چه عوارض و معایبی دارد

ورزش ناشتا و قبل صبحانه درسته یا غلط

 

 آیا ورزش ناشتا فاید سودمند است؟

بعضی افراد فکر می کنند که اگر با شکم خالی ورزش کنند، زیادتر چربی‌سوزی خواهند داشت. بعضی اشخاص صبح‌ها به صورت ناشتا ورزش می‌کنند. در این نوشته توضیح می‌دهیم که برای چه تمرین با گرسنگی و شکم خالی مضر است، حتی چنانچه برای کم شدن وزن و چربی‌سوزی باشد.

ورزش ناشتا، خلاف قانون تعادل انرژی!

حالا بگذارید برای فراهم شدن شرط اول، یعنی کم شدن زیاد ذخیره های گلیگوژن عضلات فرض کنیم شخص برای حداقل 24 ساعت روزه کربوهیدرات می گیرد. ولی در این صورت نیز این باور خلاف قانون تعادل انرژی است. طبق این قانون برای کم شدن وزن بدن می بایست در موقعیت تعادل منفی انرژی قرار بگیرید.

 

یعنی چنانچه فرد مورد نظر ما 3000 کالری در طول روز استفاده می نماید و 2000 کالری از آن را از مواد غذایی تامین می نماید، بدن او می بایست 1000 کالری باقی مانده را از منبع های دیگر مثل بافت چربی تامین نماید. در این شرایط ، بدیهی است مقدار سوخت بافت چربی او 1000 کالری یا 130 گرم خواهد بود و این که قسمتی از انرژی مصرفی به وسیله ورزش پیش یا بعد از صبحانه استفاده شود، هیچ تغییری در پایان کار به وجود نخواهد آورد، چراکه در تعادل انرژی تغییری به وجود نیامده است.

 

ورزش ناشتا فاید مفید است یا مضر, ورزش ناشتا و قبل صبحانه درسته یا غلط,آیا با ورزش ناشتا چربی سوزی اتفاق می افتد

ورزش ناشتا فاید سودمند است یا مضر

 

اثر ورزش به صورت ناشتا بر کیفیت تمرین و سیستم ایمنی

گذشته از همه ی این موارد ، به علت افت شدید قند خون در این شرایط، شخص دچار سرگیچه، تاربینی و خستگی زودرس خواهد شد و این عوامل بی تردید زمان و کیفیت تمرین را کمتر خواهد نمود. پس، نمی توان انتظار داشت که انرژی را که توقع داریم که در اثر ورزش سوزانده شود ، استفاده نمود.

 

در مورد افزایش بافت عضلانی نیز می بایست بیان کرد در این زمان بدن از لحاظ هرمونی در شرایطی قرار دارد که به جای افزایش آن امکان دارد سبب کم شدن آن شود. برای چه که سطح هورمون هایی که باعث تجزیه پروتئین ها برای تولید گلوکوز می شوند ( مثل کورتیزول و گلوکاگن ) بالا بوده و برعکس سطح هورمون هایی که ساخت آنها را افزایش و یا از تجزیه آنها پیشگیری می کنند ( مثل هورمون رشد و انسولین ) پایین است.

 

خوشبختانه در شرایط عادی با تامین کربوهیدرات مورد احتیاج از راه خوردن صبحانه این حالت دلواپس کننده نخواهد بود. ولی چنانچه به جای آن، بدن با فعالیت شدیدی مثل ورزش مواجه شود، طبیعتا ذخایر پروتئینی بدن از جمله پروتئین های عضلات در خطر تجزیه شدن قرار می گیرند.

 

سطوح پایین گلیکوژن در موقع ورزش کردن ناشتا باعث آزاد سازی زیادتر کورتیزول و تجزیه پروتئین بدن می گردد که گذشته از تحلیل عضلات، در سیستم ایمنی بدن هم اختلال به وجود می آورد. پس در این موقعیت شما عضلات خود را هم قربانی می نمایید. بر این اساس خوبتر است که روز خود را با یک صبحانه مختصر و زود جذب آغاز نمایید و ۴۵ دقیقه بعد ورزش نمایید تا در این زمان هم سیستم قلبی عروقی به آماده گی تحمل فشار رسیده باشد .

 

ورزش ناشتا فاید مفید است یا مضر, ورزش ناشتا و قبل صبحانه درسته یا غلط,صبحانه قبل ورزش بهتر است یا بعد تمرین

صبحانه قبل ورزش خوبتر است یا بعد تمرین

 

مشکل ورزش با شکم خالی چیست؟

چنانچه شما با گرسنگی ورزش نمایید، منبع اصلی ATP (یعنی کربوهیدرات) در دسترس بدن نیست و بدن برای تامین ATP، سراغ پروتئین و چربی می‌رود؛ پروتئین مورد استفاده برای تولید ATP از عضلات گرفته می‌شود که این کار سبب از دست دادن توده عضلانی می‌شود. به عبارت دیگر، هم چربی‌سوزی خواهید داشت هم عضله‌سوزی!

 

از آنجا که عضلات ارزش بسیاری برای تندرستی و تناسب اندام دارند، شما (به ویژه بانو‌ها) می بایست به هر صورتی آنها را حفظ نمایید نه اینکه آنها را بسوزانید. به خصوص کسانی که بدنسازی کار می‌کنند و هدف آنها عضله‌سازی هست، هیچ وقت نباید با گرسنگی تمرین کنند.

 

ورزش ناشتا فاید مفید است یا مضر, ورزش ناشتا و قبل صبحانه درسته یا غلط, ورزش کردن با شکم خالی مفید یا مضر است

آیا با ورزش ناشتا چربی سوزی اتفاق می افتد

 

چه غذاهایی و چند ساعت پیش ورزش غذا بخوریم؟

چه هدف شما کم شدن وزن باشد چه عضله‌سازی، می بایست قبل از تمرین چیزی بخورید. زمانبندی تغذیه و نوع ترکیب مواد غذایی به منظور عضله‌سازی، کم شدن وزن، یا هردو به صورت همزمان، فرق دارد. پس ضروری است در مورد هدفی که دارید علاوه بر مطالعه در این زمینه، از یک متخصص بخواهید تا برنامه‌ای مختص به خودتان را تنظیم نماید. 

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها