[ad_1]
لبنیات مورد نیاز در سنین مختلف
لبنیات از جمله مواد غذایی ست که با فواید آنها برای سلامت بدن آشنایی کافی دارید. نیاز به طولانی کردن سخن نیست و همه میدانید که استفاده مواد غذایی لبنی چقدر بر روی استحکام استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان اثر دارد. متخصصان تغذیه هم همیشه تاکید دارند همه سنین از کودکان گرفته تا اشخاص سالمند می بایست روزانه به مقدار مشخصی لبنیات استفاده کنند. البته نوع لبنیاتی که می بایست استفاده شود، در سنین مختلف متفاوت است. با ما همراه باشید تا در این مورد زیادتر صحبت کنیم.
لبنیات مناسب برای کودکان
قبل از هر چیز می بایست بگوییم که منظور ما از کودکان اشخاص ۴ تا ۱۸ ساله است که هر روز می بایست یکی از محصولات لبنی را استفاده کنند. متاسفانه بسیاری از خانوادههای ایرانی تصور میکنند که استفاده زیاد پنیر سفید در کودکان سبب خنگ شدن آنها میشود. اما تحقیقات بسیاری انجام شده است که نشان میدهد این ماده لبنی به علت داشتن مقدار بسیاری پروتئین و کلسیم میتواند اثر مثبتی در رشد عضلات و استخوانهای کودکان داشته باشند.
همچنین این مواد غذایی شامل مقدار بسیاری ویتامین D نیز هستند که استفاده روزانه آنها به پیشگیری از نرمی استخوان کمک بسیاری مینماید. همچنین در جذب کلسیم مورد نیاز بدن نیز اثر بسیاری دارد. کودکان و نوجوانانی که اهل ورزش هستند، بیش از سایر کودکان به این غذاها نیاز دارند.
از جمله لبنیاتی که کودکان می بایست استفاده کنند میتوان به شیر، ماست و پنیر مملو از کلسیم اشاره کنیم. به طوری که هر دختر و پسر ۴ تا ۸ سال روزانه به ۲.۵ فنجان لبنیات نیاز دارد. نیاز کودکان ۹ تا ۱۸ ساله به این غذاها به ۳ فنجان در طی روز افزایش پیدا مینماید.
لبنیات مناسب برای کودکان
کودکان چه نوع لبنیاتی بخورند؟
لبنیاتی که کودکان می بایست استفاده کنند، از نوع بدون چربی یا کم چرب است. متخصصان تغذیه و دستورالعملهای رژیم غذایی، برای این گروه سنی لبنیات بدون چربی یا ۱ درصد و شیر بیش از ۲ درصد چربی و پنیر معمولی را توصیه میکنند. زیرا هر دو نوع لبنیات پرچرب و کم چرب، مواد مقوی یکسانی را برای بدن فراهم میکنند.
همچنین این دستورالعمل میگوید کودکان می بایست شیر و ماست را زیادتر از پنیر استفاده کنند. زیرا شامل مقدار بسیاری چربی اشباع شده، سدیم کمتر، مقدار بسیاری پتاسیم به همراه ویتامینهای D و A هستند.
اگر کودکان به لاکتوز آلرژی نداشته باشند، استفاده پنیر، ماست و شیر بدون لاکتوز توصیه میشود. این محصولات لبنی شامل مقدار بسیاری کلسیم، انواع ویتامین و مواد معدنی هستند.
لبنیات مورد نیاز اشخاص ۱۸ تا ۶۵ سال
زنان و مردانی که بین سنین ۱۸ تا ۶۵ سال قرار میگیرند، توانایی زیادتری برای جذب انواع محصولات لبنی را دارند. می بایست حال نکته های بسیاری هم در رابطه با استفاده لبنیات در این گروه سنی وجود دارد. همه این اشخاص از دید شرایط جسمی در یک سطح قرار ندارند و نمیتوان نسخه یکسانی را برای آنها در نظر گرفت.
به طور کلی طبق توصیه متخصصان تغذیه هیچ یک از افرادی که در این گروه سنی هستند، نباید استفاده لبنیات را ترک کنند. مگر اینکه:
– در زنانی که هورمون استروژن بالا باشد، استفاده زیاد لبنیات هم به آن دامن میزند. زیرا منبع اصلی غذاهای استروژن شناخته شده است و میتواند برای این گروه از خانمها دردسرساز شود. در این صورت می بایست استفاده شیر و پنیر را محدود کنند. زنانی که از مشکل درد قاعدگی، خونریزی شدید قاعدگی، اسمیرهای غیر طبیعی، سلولیت، فیبروم و اندومتریوز یا سرطان سینه رنج میبرند، می بایست استفاده لبنیات را محدود کنند.
– در افرادی که دچار سنگ کلیه از نوع کلسیمی هستند، استفاده زیاد لبنیات به این بیماری دامن میزند. اگر کلیه، سابقه سنگ سازی دارد و سنگ نیز از جنس کلسیم است، می بایست استفاده این مواد غذایی را محدود نمایید. کشک و دوغ از جمله محصولات لبنی شامل کلسیم است.
استفاده چه لبنیاتی برای گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال توصیه میشود؟
ماست از جمله لبنیاتی ست که یک باکتری سودمند به نام «پری بیوتیک» را در بدن میسازد. این باکتری نوعی فیبر است که بدن قادر به هضم آن نیست اما در بهبود عملکرد سیستم گوارش اثر بسیاری دارد. تمامی اشخاص به این باکتری نیاز دارند که با استفاده لبنیاتی همچون ماست میتوان آن را تأمین نمود.
پنیر از دیگر لبنیاتی که این گروه سنی می بایست آن را استفاده نماید. مقدار بسیاری پروتئین و کلسیم موجود در این غذا به تأمین انرژی بدن و پیشگیری از پوکی استخوان کمک مینماید. البته با افزایش سن و خطر ابتلا به بیماریهایی مثل پرفشاری خون، استفاده زیاد پنیر شاید به این بیماری دامن بزند.
برای تأمین کلسیم در سنین بین ۱۸ تا ۶۵ سال استفاده کشک و دوغ بدون نمک است. همچنین استفاده آب پنیر و آب ماست که فاقد چربی است، به تأمین پروتئین مورد نیاز بدن کمک بسیاری مینماید. شیر و ماست سالمترین نوع لبنیات برای این گروه سنی است که می بایست روزانه به مقدار مشخصی استفاده شود.
معرفی لبنیات مورد نیاز در سنین مختلف
استفاده لبنیات در بدنسازها
در بدنسازها سوخت و ساز بدن بالاست و عضلهسازی هم با استفاده پروتئین انجام میشود. این اشخاص برای تأمین پروتئین بدن میتوانند لبنیات از نوع کم چرب استفاده کنند. زیرا هر چقدر چربی لبنیات کمتر باشد، قدرت جذب پروتئین آن برای بدن راحتتر میشود. همانطور که گفتیم آب پنیر و آب ماست از جمله محصولات لبنی هستند که به این گروه توصیه میشود.
لبنیات مورد نیاز سالمندان
اشخاص مسن نسبت به جوانان، کودکان و ورزشکاراها شرایط سختتری دارند. بدن آنها ضعیفتر است و قادر به هضم چربی نیست. بر این اساس نخستین توصیه ما برای این گروه سنی، استفاده لبنیات کم چرب یا فاقد چربی است. آنچه بدن سالمندان نیاز دارد، ویتامین D، کلسیم و بعضی مواد مقوی ست که برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان به آن نیاز دارند.
شیر از جمله محصولات لبنی مقوی با ویتامین B12، فسفر، پروتئین و کلسیم است که می بایست این گروه سنی به طور مرتب آن را استفاده کنند. با افزایش سن ماهیچهها به تحلیل میرود که با استفاده غذاهای لبنی شامل پروتئین و ورزش میتواند به بازسازی عضلات کمک بسیاری نمود.
سالمندان میتوانند روزانه یک لیوان شیر، ماست و یا پنیر استفاده کنند. برای زنان استفاده روزانه ۵۰۰ میل کلسیم و برای مردان ۷۰۰ میل کلسیم ضروری ست که میتوان با استفاده لبنیات آن را تأمین نمود. همچنین این گروه سنی به ویتامین D نیاز شدید دارند تا دچار پوکی استخوان نشوند. به طوری که یک فرد بالای ۶۵ سال می بایست روزانه ۱۰ میکرون ویتامین D استفاده نماید.
ماست و شیر هم دارای ویتامین B2 (ریبوفلاوین) است که به عملکرد طبیعی سیستم عصبی کمک بسیاری مینماید. همچنین در این محصولات لبنی مقدار بسیاری ویتامین B12 وجود دارد که استفاده روزانه آنها برای تشکیل طبیعی گلبول های قرمز خون و سیستم ایمنی ضرورت دارد.
حرف آخر
لبنیات از آن دسته مواد غذایی ست که استفاده آن در هر سنی ضرورت دارد. البته در مواردی که فرد شرایط خاصی قرار دارد، مثل سرطان سینه در زنان و بالا بودن هورمون استروژن، استفاده لبنیات می بایست محدود شود. در کودکان و سالمندان استفاده لبنیات کم چرب و فاقد چربی توصیه میشود. برای ورزشکاران پنیر سفید، آب پنیر و آب ماست را به علت داشتن مقدار بسیاری پروتئین و نقش آن در عضله سازی توصیه میکنیم. حتما پیشنهاد میدهیم برای استفاده نوع لبنیات و میزان آن با متخصص تغذیه صحبت نمایید.
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها