
روش آماده کردن انواع شربت سنتی ایرانی
نوشیدنی ها و شربت های سنتی ایرانی:
هنگامی در نیمه اول سال یک روز را در بعضی از شهرها به ویژه در مرکز ایران سپری نمایید، متوجه می شوید که بدون نوشیدنی مناسب برای رفع تشنگی نمی توان ادامه داد.
به جای نوشیدن شش بطری نوشیدنی معمولی مثل انرژی زا یا کولا، قادر هستید با خوردن نوشیدنی های سنتی ایرانی، سبک نوشیدن خود را بومی سازی نمایید !
اگر میخواهید خاکشیر ، تخم شربتی یا سکنجبین را آزمون نمایید ، به آسانی میتوانید در گوشه و کنار هر شهری که بازدید مینمایید، یک آبمیوهفروشی پیدا نمایید. آنها معمولاً در لیوان های پلاستیکی بزرگ ارزان هستند و بدون شک، کم آبی شما را درمان می کنند.
در ضمن، اگر حوصله نوشیدن در خیابان را ندارید، کافی شاپ پیدا نمایید یا به خانه ی یک ایرانی بروید که حتماً یک لیوان شربت و همچنین چای به شما تعارف نماید.
لازم به ذکر است که در اصفهان قادر هستید از مکان های خاصی به نام شربت خانه که انواع شربت های متعددی همراه با انواع عرقیجات (شیره مقطر سبزی) سرو می کنند، بازدید نمایید.
در اینجا چند نوشیدنی لذیذ وجود دارد که قادر هستید در روزهای سوزان تابستان، بدن خود را خنک نمایید.
روش آماده کردن شربت سکنجبین با خیار :

روش درست کردن شربت سکنجبین با خیار
یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های ایرانی است که مخصوصا در تابستان ها سرو می گردد که در هر کجا که هستید به آسانی قادر هستید آن را در خانه خود درست نمایید.
بعضی با عسل سکنجبین درست می کنند و بعضی با شکر. قادر هستید نعناع را نیز به آن بیافزایید.
مواد لازم برای شربت سکنجبین با خیار :
عسل | یک و ۱/۳ فنجان |
آب | یک فنجان |
سرکه سفید | دو سوم فنجان |
نعنای تازه شسته شده | یک دسته کوچک |
خیار کوچک پوست کنده و رنده شده | دو عدد |
لیموترش | به مقدار لازم |
روش آماده کردن شربت سکنجبین و خیار :
شکر و آب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. آن را هم بزنید تا شکر حل شود. حرارت را کم نمایید و بگذارید ۱۰-۱۵ دقیقه به آرامی بجوشد.
سرکه را بیافزایید و آن را بجوشانید تا غلیظ شود که شاید حدود ۳۰ دقیقه طول بکشد. میزان شیرینی و ترشی شربت را تنظیم نمایید.
در پایان قادر هستید چند برگ نعناع تازه بیافزایید. نعنا را برداشته و شربت را داخل یخچال قرار دهید.
حالا شربت را با آب یخ، خیار رنده شده و لیمو ترش مخلوط نمایید.
قادر هستید شربت را بدون آب و خیار با کاهو نیز سرو نمایید.
روش آماده کردن شربت خاکشیر :

درست کردن شربت خاکشیر
شربت خاکشیر یکی دیگر از نوشیدنی های محبوب تابستان هاست. خاکشیر متشکل از دانه های ریز قهوه ای مایل به قرمز است که در انگلیسی به آنها teff یا herb-Sophia گفته می گردد که منبع تغذیه ای پر از کلسیم، پروتئین و فیبر است.
خاکشیر برای سم زدایی کبد و مشکلات یبوست که آن را به یکی از خوبترین داروهای گیاهی تبدیل نموده است خیلی مناسب است و گیاهپزشکان قدیمی آن را «حکمت جراحان» مینامند.
خاکشیر خواص درمانی بسیاری دارد و آسان ترین شربتی است که قادر هستید درست نمایید. دستور آن آسان است.
مواد لازم برای آماده کردن شربت خاکشیر :
خاکشیر | به اندازه دلخواه |
آب | به مقدار لازم |
شکر یا عسل | به مقدار لازم |
تکه های یخ | به مقدار لازم |
آبلیمو (اختیاری) | به مقدار لازم |
گلاب (اختیاری) | به مقدار لازم |
روش آماده کردن شربت خاکشیر :
ابتدا خاکشیر را در ظرفی بریزید و آب بیافزایید و سپس دانه ها و چوب ها و … که روی سطح آب شناور می شوند را بیرون بیاورید. دقت نمایید ته خاکشیر سنگ و شن نباشه در این صورت می بایست ریگ شور شوند.
آبلیمو و شیرین کننده، عسل یا شکر را بیافزایید و خوب هم بزنید.
اجازه بدهید دانه ها به زمان ۳۰ دقیقه در آب خیس بخورند و آن را در یخچال بگذارید یا تکه های یخ بیافزایید.
روش آماده کردن شربت تخم شربتی
در لغت به معنای “دانه برای شربت” است و به تخم ریحان هم شناخته می شوند.
آنها فواید بسیاری برای تندرستی مثل کم شدن میل به غذا و فشار خون و همچنین داشتن مقدار بسیاری امگا ۳ دارند.

شربت تخم شربتی یکی از انواع شربت های سنتی ایرانی
از دید ساخت و فواید خیلی شبیه خاکشیر است که اگر در ایران نیستید هم در قسمت غذاهای لاتین و هم اگر در ایران هستید در عطاری ((فروشگاه گیاهان و ادویه جات) قادر هستید پیدا نمایید.
روش آماده کردن تخم شربتی :
مواد و روش ها دقیقا مثل خاکشیر است. دستورالعمل نوشته شده در بالا را دنبال نمایید. فقط به جای خاکشیر از تخم شربتی استفاده نمایید. در هر دو این دستورها قادر هستید از گلاب استفاده نمایید.

شربت زعفرانی یکی از خوبترین انواع شربت برای پذیرایی
روش آماده کردن شربت زعفرانی :
مزه، عطر و خواص درمانی زعفران از ادویه های اصلی غذاهای ایرانی خیلی است.
مواد لازم برای آماده کردن شربت زعفرانی :
آب | یک و ۱/۴ فنجان |
شکر | دو لیوان |
گلاب | یک چهارم فنجان |
زعفران ساییده شده | یک چهارم قاشق غذاخوری |
آب جوش | ۲ قاشق غذاخوری |
روش آماده کردن شربت زعفرانی :
نخ های زعفران را بسابید و آن ها را در یک لیوان کوچک به یک قاشق غذاخوری آب جوش بیافزایید. اجازه بدهید ۱۵ دقیقه دم نمایید سپس گلاب را بیافزایید.
شکر و آب را در قابلمه ای روی حرارت ملایم مخلوط نموده و حل نمایید. مخلوط زعفران و گلاب را بیافزایید و بگذارید پنج دقیقه بجوشد.
حالا آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود و در بطری نگهداشتن نمایید. آن را در یخچال قرار دهید.
حالا شربتی دارید که قادر هستید آن را در هر زمان با اضافه کردن آب سرو نمایید. قادر هستید شیرینی آن را تنظیم نمایید یا یک قاشق چایخوری آبلیمو به آن بیافزایید.
آخرین دیدگاهها