آشنایی با خواص مغز گوساله برای تندرستی


مضرات مغز گوساله

آشنایی با خواص مغز گوساله

 

خواص و مضرات مغز گوساله برای تندرستی

در این نوشته از بیتوته، به بررسی جامع خواص مغز گوساله، فواید و مضرات استفاده آن خواهیم پرداخت. مغز گوساله از جمله مواد غذایی است که در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان یک خوراکی لذیذ و مقوی شناخته می‌شود. اما آیا واقعا مغز گوساله آنقدرها هم که به نظر می‌رسد سودمند است؟

مغز گاو: تغذیه، فواید، روش خوردن آن و موارد دیگر

جگر، کلیه، … فکر می نمایید همه آن را آزمون نموده اید؟  اگر مغز گاو(گوساله) را آزمون نکرده اید، هنوز هم شاید از دست بدهید. 

 

ما نخستین کسی خواهیم بود که اعتراف می نماییم که خوردن مغز حیوانات شاید ایده سرگرم کننده شما نباشد. اما مغز گاو خیلی مقوی است – و اگر درست پخته شود به روش شگفت انگیزی خوش طعم است! 

 

بیایید مزیت های تغذیه و تندرستی این گوشت خیلی مقوی و در عین حال نادیده گرفته شده را بررسی کنیم، چه آن را تازه استفاده نمایید و چه به عنوان یک مکمل گوشت. 

 

مغز گاو چیست ؟

همانطور که شاید از نام آن انتظار داشته باشید، مغز گاو به سادگی مغز سر یک گاو یا گوساله است. در متن این نوشته، ما در مورد مغز گاو به عنوان یک غذا صحبت می نماییم. 

 

خوردن مغز شاید در ابتدا عجیب به نظر برسد، اما انسان‌ها چندین سال است که این کار را انجام می‌دهند. بعضی از باستان شناسان بر این باورند که مغز حیوانات جزو نخستین غذاهای انسان بوده است. 

 

با سلاح‌ها و ابزارهای سنگی‌مان، به‌طور منحصربه‌فردی می‌توانستیم به مغز مملو از مواد مقوی حیوان دسترسی پیدا کنیم.

 

ارزش تغذیه ای مغز گاو :

مثل تقریباً هر گوشت عضو دیگر، مغز گاو نیز به سادگی مملو از مواد مقوی است. این ماده در بخش مواد مقوی محلول در چربی بیشترین درخشندگی را دارد. اینها حقایق تغذیه‌ای آن هستند.

 

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم مغز گاو :

ماده مقویمقدار
کالری۱۴۱ کالری
چربی کل۱۰.۳ گرم
چربی اشباع شده۲.۳ گرم
کلسترول ۳۰۱۰ میلی گرم
سدیم۱۲۶ میلی گرم
پتاسیم۲۷۴ میلی گرم
کربوهیدرات ها۱.۱ گرم
پروتئین۱۰.۹ گرم
ویتامین A۱۶۰ واحد بین المللی
ویتامین D۰
ویتامین E۲.۱ میلی گرم
ویتامین K۰.۱ میکروگرم
فولات۶.۳ میکروگرم
نیاسین۴.۲ میلی گرم
ریبوفلاوین۰.۲ میلی گرم
تیامین۰.۱ میلی گرم
ویتامین B6۰.۱ میلی گرم
ویتامین B12۱۰.۱ میلی گرم
ویتامین C۱۰.۵ میلی گرم
کلسیم۹.۰ میلی گرم
آهن۲.۳ میلی گرم
منیزیم۱۲.۰ میلی گرم
فسفر۳۳۵ میلی گرم
روی۱.۱ میلی گرم
مس۰.۲ میلی گرم
کولین۴۹۱ میلی گرم

 

همانطور که در نمودار می بینید، مغز گاو منبع غنی از کولین، کلسترول و DHA است.

 

کولین

کولین یک ماده مقوی ضروری است که برای عضلات، کبد و مغز ما سودمند است. گوشت های اندام مثل مغز گاو یکی از خوبترین منبع های طبیعی کولین هستند. با توجه به اینکه اکثر افرادی که از رژیم غذایی استاندارد آمریکایی (SAD) استفاده می کنند کمبود کولین دارند، مغز گاو شاید در بازگرداندن سطح کولین تاثیرگذار باشد.

 

DHA

DHA یکی از ضروری ترین اسیدهای چرب ضروری است. در حالی که زیادتر مردم هنگامی به چربی‌های امگا ۳ فکر می‌کنند غذای دریایی فکر می‌کنند، مغز گاو نیز منبع عالی DHA است. فقط ۱۰۰ گرم مغز گاو پخته شامل بیش از ۷۰۰ میلی گرم از این چربی ضروری است. این حدود ۲۰۰ درصد RDA است. 

 

مطالعات نشان می‌دهد که DHA شاید خواص ضد التهابی داشته باشد در حالی که استرس را کم شدن می‌دهد و شناخت و خلق و خو را تقویت می‌نماید. غذاهای غنی از DHA مثل مغز گاو و قلیه ماهی قزل آلا برای هزاران سال مورد توجه زنان باردار بوده است. 

 

تحقیقات به ما نشان می دهد که برای چه: استفاده DHA مادر شاید مهارت های تفکر انتقادی فرزندان آینده او را تقویت نماید.

 

کلسترول

مغز گاو پس از مغز خوک در زمینه تامین کلسترول غذایی با کیفیت در رتبه دوم قرار دارد . ۱۰۰ گرم مغز شامل ۱۰ برابر کلسترول RDV است. 

 

برخلاف تصور رایج، کلسترول موجود در رژیم غذایی ما آنطور که قبلاً تصور می شد، نگرانی تندرستی ندارد. بدن ما مقادیر بسیاری کلسترول تولید نموده و از آن استفاده می نماید تا هورمون های مهمی مثل پرگننولون و DHEA را سنتز نماید.

 

سطح سرمی کافی کلسترول با شادی و هوش مرتبط است.

 

یک مطالعه بر روی زنان سالم نشان داد که آنهایی که سطح کلسترول پایینی دارند زیادتر از افسردگی یا سایر مشکلات سلامت روان رنج می برند.

 

در یک مطالعه نشان داده شده است که اشخاص دارای سطح کلسترول ایده‌آل دارای «تسلط کلامی، توجه/تمرکز، استدلال انتزاعی و نمره ترکیبی برای اندازه‌گیری حوزه‌های شناختی چندگانه» هستند. نسبت به کسانی که کلسترول «بالا» داشتند. کلسترول حتی برای پوست سودمند است.

 

سایر مواد مقوی منحصر به فرد :

مغز گاو شامل چندین ماده مقوی است که جامعه علمی به طراوت آغاز به یادگیری در مورد آنها نموده است. این مواد مقوی شامل فسفاتیدیل سرین، اسفنگومیلین، فعال کننده سلول های مغزی، صورتحساب نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) و سایر پپتیدها و فاکتورهای حمایت کننده از مغز است.

 

این مواد مقوی مخصوص مغز همچنین از یافته‌های شگفت‌انگیزی پشتیبانی می‌کنند که نشان می‌دهد هر عضوی که استفاده می‌نمایید شاید مواد مقوی خاصی را برای اندام‌های مربوطه در بدن شما فراهم نماید! 

 

فواید سلامت مغز گاو  :

مشخصات منحصر به فرد مواد مقوی مغز گاو به این معنی است که شاید جنبه های مختلفی از سلامت شما را به همراه داشته باشد. آنها افزودنی عالی به فهرست غذاهای رژیمی گوشتخواران شما هستند و قادر هستند در رژیم های غذایی استاندارد استفاده شوند. 

 

در یک مثال کامل از مفهوم مشابه حمایت‌ها در پشت تقریباً همه گوشت‌های اندام، مواد مقوی و فاکتورهای رشد در مغز گوشت گاو به این معنی است که شاید  برای تندرستی و شتاب پردازش مغز شما سودمند باشد. 

 

مغز گاو شاید از موارد زیر پشتیبانی نماید: 

 

– سلامت کلی مغز 

– خلق و خو خوبتر

– تقویت طولانی زمان

– تقویت حافظه

– نوروژنز

 

مغز گاو شاید برای ورزشکاران و سایر علاقه مندان به تناسب اندام نیز سودمند باشد. با فرض اینکه تیروئید فرد به اندازه کافی سالم است، مقادیر بسیاری کلسترول موجود در آن قادر هست به مقادیر بسیاری DHEA، پروژسترون، پرگننولون و تستوسترون تبدیل شود. 

 

این “هورمون های مرتبط با جوانی” قادر هستند به بدن شما کمک کنند تا سطح کورتیزول خود را کنترل نماید و با استرس ورزش سازگار شود.

 

نحوه پخت مغز گوساله

منبع غنی پروتئین از فواید مغز گوساله است

 

خاصیت مغز گوساله :

منبع غنی پروتئین: مغز گوساله مملو از پروتئین با کیفیت بالا است که برای رشد و ترمیم بافت‌های بدن ضروری است.

 

شامل ویتامین ها و مواد معدنی: این ماده غذایی شامل ویتامین‌های گروه B، آهن و فسفر است که برای عملکرد صحیح بدن خیلی مهم هستند.

 

منبع چربی های سالم: مغز گوساله شامل چربی‌های اشباع نشده است که برای سلامت قلب سودمند هستند.

 

تقویت کننده مغز: بعضی معتقدند که استفاده مغز گوساله به علت وجود فسفر و کولین می‌تواند به تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز کمک نماید.

 

مضرات استفاده مغز گوساله :

کلسترول بالا: مغز گوساله یکی از منبع های غنی کلسترول است. استفاده بیش از حد آن می‌تواند منجر به افزایش سطح کلسترول خون و در نتیجه افزایش خطر بیماری‌های قلبی شود.

 

خطر بیماری های عصبی: بعضی مطالعات نشان داده‌اند که استفاده مغز حیوانات شاید با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مثل بیماری کرئوتزفلد-یاکوب (CJD) مرتبط باشد.

 

آلودگی به عوامل بیماری زا: در صورت عدم رعایت بهداشت در فرآوری و پخت مغز گوساله، شاید آلودگی به باکتری‌ها و انگل‌ها رخ دهد که منجر به بیماری‌های گوارشی شود.

 

حساسیت: بعضی اشخاص شاید به پروتئین‌های موجود در مغز گوساله حساسیت داشته باشند که منجر به بروز علائم آلرژیک شود.

 

خرید مغز گاو با کیفیت :

هنگامی صحبت از مغز گاو می گردد، همیشه تازه تر خوبتر است. بسیاری از گرانبهاترین چربی های مغز گاو در معرض نور خورشید و هوا تجزیه می شوند.

 

مغز گاو نیز می بایست از گاوهای جوانتر (گوساله) آماده کردن شود تا خطرات بیماری جنون گاوی (آنسفالوپاتی اسفنجی شکل گاوی) از بین برود. 

 

این روزها بیماری‌های جنون گاو و دیگر پریون‌ها خیلی نادر هستند، و می‌توانید مطمئن باشید که توسعه آن‌ها به اندازه‌ای طول می‌کشد که تقریباً در حیوانات جوان‌تر وجود ندارند.

 

اگر مغز گاو خود را به صورت بسته بندی آماده کردن می نمایید، در پی محصولاتی باشید که همه علائم بهداشتی مثل نشانه استاندارد، سیب سلامت و تاریخ تولید و انقضا را داشته باشند و رنگ آن تغییر نکرده باشد.

 

روش پخت مغز گاو :

مغز گاو شاید برای بسیاری از مردم غرب مثل غذا به نظر نرسد، اما در کشورهای دیگر خیلی مورد توجه است. 

 

در مراکش این ضرب المثل چیزی شبیه به این است: “همه چیز در گوسفند و گوساله خوب است.”

 

بر این اساس قادر هستید از دستور پخت مغز گاو ما که از قلب مراکش آمده است، استفاده نمایید. ماریناد این غذا مغز گاو را به یک غذای قابل دسترس و واقعا خوش طعم تبدیل می نماید.

 

روش آماده کردن مغز گوساله مراکشی :

خاصیت درمانی مغز گوساله

روش پخت مغز گوساله

 

موادلازم برای آماده کردن مغز گوساله مراکشی :

مغز گوساله۱ عدد
آب۱ لیوان
سرکه قرمز۱ قاشق غذاخوری
سیر (رنده شده)۲ حبه
گشنیز خرد شده۳ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی (اختیاری)۲ عدد
پاپریکا شیرین۱ قاشق چایخوری 
زیره آسیاب شده۱ قاشق چایخوری
فلفل کاین۱/۸ قاشق چایخوری
روغن زیتون۳ قاشق غذاخوری
نمک۱ قاشق چایخوری

 

روش پخت مغز گوساله :

مغز را با پوشاندن چند دقیقه با آب نمک در حال جوش فراهم کنید. 

غشای شفاف بیرونی را به آرامی جدا نمایید. 

هرگونه خون یا ورید منعقد شده را جدا نمایید. به طور کامل آبکشی نمایید.

مغز را به شش قسمت برش دهید. 

مغز را در مخلوطی از ادویه های فوق و آب مرینیت نمایید. روی آن را بپوشانید، سپس بگذارید ۱ ساعت در یخچال بماند. 

مغز را در قابلمه ای روی حرارت متوسط ​​بپزید و به آن آب، روغن، ادویه و سیر بیافزایید.

گشنیز را پس از ۱۵ دقیقه به سس بیافزایید.

روی آن را بپوشانید و حرارت را به زمان ۱۵ دقیقه دیگر کم نمایید تا بجوشد. 

سرکه خود را بیافزایید، سپس حرارت را خاموش نمایید. 

مغز را بردارید، روی آن روغن زیتون اضافی بپاشید، سپس سرو نمایید.  

 

خوردن مغز حیوانات :

مغز حیوانات دیگر را نیز میتوان خورد. مغز گوسفند و بره به اندازه مغز گاو در مراکش محبوب هستند. 

 

در فرانسه، خوردن مغز گوساله رونق دارد. در مکزیک از مغز به شکل کوسادیلا و تاکو آماده کردن می گردد. بعضی از مناطق جنوب آمریکا نیز به طور معمول مغز حیوانات را می خورند.  

 

صرف نظر از اینکه در مورد کدام حیوان صحبت می نماییم یا مغز حیوان چطور آماده شده است، مغزها ویژگی های تغذیه ای مشابهی دارند. آنها به طور قابل پیش بینی مملو از ویتامین B، اسیدهای چرب ضروری، کلسترول و فسفر هستند.  

 

پرداختن به نگرانی های مربوط به مغز :

پوشش جریان اصلی بیماری جنون گاوی و سایر بیماری های پریون گاو-انسان، بعضی از مردم را از خوردن مغز گاو ترسانده است. 

 

خوشبختانه، بیماری جنون گاوی علت قانونی برای نگرانی نیست. این دیگر وجود ندارد – و حتی اگر هم بود، فقط در میان گوشت گاو مسن‌تر مشکل ایجاد می‌نمود، نه گوساله‌های جوانی که مغز از آنها تامین می‌شود.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها