لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

فواید کاسنی فرنگی برای تندرستی چیست؟


ارزش غذایی کاسنی فرنگی, خواص کاسنی فرنگی برای سلامت, شکل کاسنی فرنگی

فواید کاسنی فرنگی

 

کاسنی فرنگی گیاهی پر از خاصیت

کاسنی فرنگی یا کاسنی کاهویی یکی از منبع های اصلی تامین ویتامین کا (K) برای بدن است که میتواند به بهبود تراکم استخوان،کم شدن التهاب مفاصل ، تنظیم کلسترول و پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک نماید. در این نوشته از بیتوته شما را با فواید کاسنی فرنگی آشنا می نماییم.

کاسنی فرنگی یا اندیو (به انگلیسی : endive) به نام کاسنی سالادی یا کاسنی کاهویی هم شناخته می گردد. از آنجا که این گیاه در محیط های تاریک کشت می گردد ، از فتوسنتز آن پیشگیری شده و رنگش روشن سفید و زرد دارد. 

 

آندیو ترد و شیرین با کمی مزه تلخ است ، مزه اندیو چیزی بین کاهو و کلم است و میتوانید از آن برای انواع سالاد و ساندویچ استفاده نمایید.  با این که ظاهر آندیو شباهت بسیاری به کاهو دارد ولی طعمش شباهت زیادتری با کلم دارد. 

کاسنی فرنگی مملو از ویتامین آ ، پانتونیک اسید یا ویتامین ب 5 ، اسید فولیک یا ویتامین ب 9 و ویتامین کا است. 

 

در واقع میتوان بیان کرد کاسنی سالادی یا کاسنی کاهویی منبع اصلی برای تامین ویتامین کا موردنیاز روزانه بدن محسوب می گردد. هر 100 گرم کاسنی کاهویی یا کاسنی سالادی میتواند 220 درصد ویتامین کا مورد نیاز بدن را تامین نماید. 

مهم ترین کشور تولید کننده کاسنی فرنگی ، بلژیک است ، بلژیک خوبترین نوع کاسنی فرنگی را تولید نموده و ریشه آن را خشک نموده برای مصارف دارویی به فرانسه و آلمان صادر می نماید. 

 

ارزش غذایی کاسنی فرنگی

هر 100 گرم کاسنی فرنگی خام شامل مواد مقوی زیر است: 

 

انرژی     ۷۱ کیلوژول (۱۷ کیلوکالری)
 کربوهیدرات3.35 g
 فیبر خوراکی3.1 g
چربی0.2 g
پروتئین 1.25 g
معادل ویتامین آ ۱۰۸ میکروگرم معادل ۱۴٪  مقدار موردنیاز روزانه یا ( DV )
بتا-کاروتن  ۱۳۰۰ میکروگرم معادل ۱۲٪  ( DV )
ویتامین ( B۱ )   ۰٫۰۸ میلی‌گرم معادل ۷٪ ( DV )
ویتامین  ( B۲ )۰٫۰۷۵ میلی‌گرم  معادل ۶٪ ( DV )
نیاسین (  B3 )۰٫۴ میلی‌گرم  معادل ۳٪ ( DV )
پانتوتنیک اسید ( B۵ )۰٫۹ میلی‌گرم  معادل ۱۸٪  ( DV )
فولیک اسید  ( B۹ )۱۴۲ میکروگرم  معادل ۳۶٪ ( DV )
ویتامین ث۸٫۵ میلی‌گرم معادل ٪۶ ( DV )
ویتامین ئی۰٫۴۴ میلی‌گرم معادل ۳٪ ( DV )
ویتامین کا۲۳۱ میکروگرم معادل ۲۲۰٪ ( DV )
کلسیم۵۲ میلی‌گرم  معادل ۵٪ ( DV )
آهن۰٫۸۳ میلی‌گرم معادل ۶٪ ( DV )
منیزیم۱۵ میلی‌گرم معادل ۴٪ ( DV )
منگنز۰٫۴۲ میلی‌گرم معادل  ۲۰٪ ( DV )
فسفر۲۸ میلی‌گرم معادل ۴٪ ( DV )
پتاسیم۳۱۴ میلی‌گرم معادل ۷٪ ( DV )
روی۰٫۷۹ میلی‌گرم معادل ۸٪ ( DV )

 

شکل کاسنی فرنگی, بهبود تراکم استخوان با کاسنی فرنگی, کاسنی فرنگی

ارزش غذایی کاسنی فرنگی

 

خواص کاسنی فرنگی برای سلامت

کاسنی فرنگی برای کبد و تصفیه خون خیلی سودمند است ، این سبزی مملو از املاح معدنی و ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است. مزه و مزه آن کمی تلخ و شبیه ساقه کرفس است. 

 

پیشگیری از پیری زودرس با کاسنی فرنگی

این سبزی خواص آنتی اکسیدانی  بالایی دارد ، وجود ویتامین ای ، ویتامین ث و پیش ساز ویتاین آ  به صورت همزمان در این سبزی با صدمه رادیکال های آزاد به بدن مقابله نموده و مانع از پیری زودرس می گردد. اثر اصلی این آنتی اکسیدان ها بر سلولهای پوست است که اجازه نمیدهد دستخوش پیری زودرس شود همچنین به بهبود سیستم قلبی عروقی و چشم ها هم کمک میکنند. 

 

کم شدن وزن با کاسنی فرنگی

90 – 95 درصد کاسنی کاهویی را آب تشکیل داده  است و هر 100 گرم آن فقط 15 کیلوکالری انرژی دارد ، با این حال خیلی زود شما را سیر می نماید. ترکیب مناسب پتاسیم در این سبزی مانع از احتباس آب در نتیج افزایش وزن کاذب در بدن می گردد. 

فیبر موجود در آن علاوه بر این که سبب می گردد کمتر غذا بخورید به یبوست کمک نموده و تلخی کم آن سبب افزایش ترشحات معده و هضم راحت تر غذا می گردد. 

 

کم شدن خستگی با کاسنی فرنگی

کاسنی کاهویی مملو از منیزیم ، پتاسیم ، روی و کلسیم است  . استفاده کاسنی کاهویی در کنار غذا مانع از کمبود مواد معدنی شده و اجازه نمیدهد دچار خستگی ناشی از کمبود مواد معدنی شوید شوید. 

 

گیاه کاسنی فرنگی, خواص کاسنی فرنگی, فواید سلامتی کاسنی فرنگی

کم شدن خستگی با استفاده کاسنی فرنگی

 

استفاده کاسنی فرنگی در بارداری

کاسنی کاهویی منبع فوق العاده از فولات یا ویتامین ب 9 است و میتواند بخشی از فولات مورد نیاز زنان باردار را تامین نماید.  استفاده فولاد برای پیشگیری از ناهنجاریهای لوله عصبی جنین ، ضروری است. 

 

پاکسازی کبد با کاسنی فرنگی

استفاده اندیو سلامت کبد را تضمین می نماید. اندیو علاوه بر پاکسازی کبد ، کیسه صفرا را به تولید زیادتر صفرا تحریک نموده و سبب عملکرد خوبتر کبد شده و مانع از انباشت مواد زائد در کبد می گردد. 

 

سلامت دهان و دندان با کاسنی فرنگی

استفاده طولانی زمان برگ کاسنی فرنگی مثل یک ضد باکتری طبیعی عمل می نماید و مانع از رشد و تکثیر باکتری ها در دهان شده و سلامت دهان و دندان را تضمین می نماید. 

 

پیشگیری از آلزایمر با کاسنی فرنگی

تخریب رادیکالهای آزاد روی سلولهای مغز هم اثر گذار است و با افزایش سن میتواند منجر به بیماری های مزمن و آلزایمر شود. 

آنتی اکسیدان  ها ، ویتامین ها و مواد معدنی میتوانند سلول ها و بافت مغز را تقویت  کنند ؛ پتاسیم . فولیک اسید و اسید پنتونیک موجود  در برگهای اندیو به بهبود سلامت مغز کمک بسیاری می کنند. 

 

بهبود سلامت چشم با کاسنی فرنگی

برگهای کاسنی مملو از بتا کاروتن هستند که در کبد تبدیل به ویتامین آ می شوند و میتونند از سلامت چشم و پیشگیری از  بیماریهای چشم در اشخاص میانسال از جمله آب مروارید ، انحطاط لکه زرد و آب سیاه کمک کنند. افزودن این سبزی به رژیم غذایی کودکان میتواند مانع از ضعیف شدن زود موقع چشم شود. 

 

فواید سلامتی کاسنی فرنگی, کاسنی کاهویی, کاسنی سالادی

بهبود سلامت چشم با استفاده کاسنی فرنگی

 

بهبود حملات آسم

کاسنی فرنگی خاصیت ضد التهابی دارد ، نوشیدن برگ کاسنی میتواند به سلامت قلب و ریه ها کمک بسیاری نماید. برای اثر زیادتر میتوانید  آب برگ کاسنی را با آب هویج و ساقه کرفس و نصف قاشق عسل مخلوط نموده و میل کنید. 

 

بهبود دستگاه گوارش با کاسنی فرنگی

فیبر خوراکی برگهای اندیو خاصیت ملین دارد و میتواند به کم شدن یبوست وبهبود دفع مواد زائد از بدن کمک نماید. تلخی کم برگ کاسنی به بهبود هضم کمک نموده و مانع از سوءهاضمه می گردد ولی اگر تلخی اش را دوست ندارید میتوانید قبل از استفاده آن را بپزید. 

 

کم شدن کلسترول با کاسنی فرنگی

استفاده مواد غذایی ، چرب و شیرین فراوری شده سبب افزایش کلسترول مصرفی می شوند که اگر وارد جریان خون شود سبب بروز بیماریهایی از جمله فشار خون بالا و مشکلات قلبی خواهد شد. برگ کاسنی و دیگر سبزیجات شامل فیبر غیر محلول هستند که از بدن دفع می گردد ، این فیبر در روده ها ، کلسترول را جذب نموده و مانع از ورود کلسترول به خون می گردد. استفاده کاسنی فرنگی در وعده های غذایی سبب می گردد بخش بسیاری از کلسترول مصرفی دفع شده و کلسترول خونتان تنظیم گردد.

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

آخرین دیدگاه‌ها