لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

جگر گوساله؛ منبعی غنی از پروتئین و مواد مقوی برای تندرستی


 

شادابی و انرژی با جگر گوساله، خواصی که نباید از دست داد 

جگر گوساله با وجودی که پرکالری و دیرهضم است ولی یکی از مواد غذایی عالی برای درمان کم خونی فقر آهن است. در این نوشته از بیتوته شما را با خواص جگر گوساله آشنا می نماییم.

استفاده جگر گوساله برای درمان کمبود آهن توصیه می گردد. جگر گوساله بر خلاف جگر گوسفند طبع سردی دارد و سنگین است و ضمن پرکالری بودن هضم سختی دارد ولی از دید ارزش غذایی مشابه جگر گوسفند است. جگر گاو بافت سفت تری نسبت به جگر گوسفند دارد ولی شامل کلسترول خیلی کمتری است. 

از آنجا که استفاده جگر گاو محبوبیت بسیاری در بین مردم ندارد ، گوشتی ارزان و در دسترس است. 

 

میزان استفاده مجاز جگر گوساله

با توجه به سن ، میزان توصیه شده استفاده جگر گوساله بین 100-250 گرم در هفته است.

 

روش استفاده جگر گوساله

جگر خام شامل آنزیمی به نام تیامیناز است که سبب می گردد ویتامین های آ ، ب ، د و ای در بدن جذب نشوند. این آنزیم در اثر حرارت از بین می رود ، از سویی دیگر از آنجا که تکلیف جگر در بدن علاوه بر ذخیره ویتامین ها ، دفع سموم و مواد زائد است اگر به درستی پخته نشود سودی برای سیستم ایمنی بدن ندارد و قادر هست منشا بیماری باشد. 

جگر به روش کبابی ، تفت دادن یا آب پز آماده کردن می گردد ولی در هر دو روش می بایست به صورت کامل پخته شود و استفاده خام یا نیم پز آن توصیه نمی شود. 

 

جگر گوساله, ارزش غذایی جگر گوساله

ارزش غذایی جگر گوساله

 

ارزش غذایی جگر گاو

جگر گاو مملو از پروتئین با کیفیت و کالری کم است در میان گوشت های اندام حیوانات ، جگر دارای بالاترین محتوای پروتئین و خوبترین مشخصات اسید آمینه و منبع عالی ویتامین آ و ویتامین ب است. هر 100 گرم جگر گاو شامل مواد مقوی زیر است:  

 

انرژی ۱۳۳ کالری
 پروتئین۲۰.۳۵ گرم 
 آهن۴.۷۸ میلی گرم
  ویتامین A ۱۶۸۱۴ واحد 
 ویتامین C۱.۱ میلی گرم 
 کلسترول۲۷۴ میلی گرم 

 

جگر گوساله, فواید سلامتی جگر گوساله

فواید تندرستی جگر گوساله

 

خواص جگر گوساله

جگر گاو مملو از مواد مقوی ، پروتئین  ، ویتامین و مواد معدنی است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، تقویت بینایی و درمان کم خونی مناسب است.

 

جگر گوساله مملو از مواد معدنی

جگر گوساله مملو از مواد معدنی ضروری برای بدن از جمله روی ، آهن ، فسفر ، سلنیوم و مس است. روی از سیستم ایمنی بدن حمایت می نماید. آهن برای تولید هموگلوبین ضروری است. فسفر برای سلامت مغز ، استخوان دندان ضروری است. سلنیوم نقش اساسی در متابولییسم دارد و مس برای تولید انرژی حیاتی ضروری است. 

 

جگر گوساله مملو از پروتئین

جگر دارای بالاترین میزان پروتئین دربین تمام گوشت ها است و استفاده به اندازه آن میتوانید به حمایت از سیستم ایمنی بدن ، سیستم عصبی ، رشد و سلامت باروری کمک نماید. 

 

منبع مناسب ویتامین

جگر گوساله مملو از ویتامین آ و ویتامین ب و اسید فولیک است و به عنوان یک ماده غذایی خون ساز شناخته می گردد. 

 

بهبود سلامت بدن با جگر گوساله

استفاده به اندازه و متعادل جگر گوساله قادر هست منجر به تقویت بینایی ، بهبود سیستم ایمنی و گوش داخلی شود  و از بروی  عفونت در بدن پیشگیری نماید. 

 

خواص جگر سفید گوساله

به شش های حیواناتی مثل گوسفند و گاو ، جگر سفید گفته می گردد. 

جگر سفید رطوبت بدن را تامین می نماید و برای تب ، شب کوری و اگزمان سودمند است. 

جگر سفید گوساله مملو از ویتامین ای و ویتامین دی است و استفاده آن تا حد بسیاری از پوکی استخوان پیشگیری می نماید. 

 

جگر گوساله, عوارض مصرف جگر گوساله

عوارض استفاده جگر گوساله

 

عوارض استفاده جگر گوساله

زیاده روی در استفاده جگر مثل استفاده روزانه میتواند سبب بروز اختلال در سیستم ایمنی بدن و افزایش خطر سمیت مس و ویتامین آ شود. 

زیاده روی در استفاده جگر گوساله میتوانید سبب جذب بیش از حد ویتامین آ شود که خطر سمیت یا هیپرویتامینوز آ در پی خواهد داشت که میتواند منجر به صدمه کبدی ، فشار روی مغز ، مشکلات بینایی ، تغییرات پوستی و درد استخوان شود. 

 

اگر حیوان در فاصله کوتاه قبل از کشتار آنتی بیوتیک استفاده نموده باشد ، جگر گاو میتواند شامل مقدار بسیاری آنتی بیوتیک باشد که برای سلامت انسان خطرناک است میتواند منجر به اختلال در رشد جنین شود به همین علت خوبتر است مادرها باردار از استفاده جگر گوساله اجتناب کنند. 

هر 100 گرم جگر گاوی شامل 274 میلی گرم کلسترول است و برای اشخاص مبتلا به بیماری های قلبی و کلسترول خون مناسب نیست و نباید در استفاده آن زیاده روی شود.

 

منع استفاده جگر گوساله

– کودکان زیر 1 سال

– اشخاص مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی

– زنان باردار : احتمال وجود آنتی بیوتیک در جگر گاو سبب شده زنان باردار از استفاده آن منع شوند. 

– اشخاص مبتلا به نقرس : اشخاص مبتلا به نقرس همانطور که از استفاده گوشت منع شده اند ، از استفاده جگر هم می بایست اجتناب کنند. 

 

خوبترین زمان استفاده جگر 

جگر می بایست به صورت تازه استفاده شود و نگهداشتن آن در فریزر منجر به از بین رفتن مواد مقوی آن خواهد شد. 

جگر برخلاف گوشت در صورت فریز شدن فاسد شده و دیگر به عنوان ماده خوراکی شناخته نمی شود.

پس از خرید جگر حداکثر تا 48 ساعت میتوانید از آن در یخچال نگهداشتن نماید. 

از آنجا که جگر گوساله هضم سنگینی دارد خوبترین زمان استفاده آن در وعده صبحانه یا ناهار است و به هیچ عنوان مناسب وعده شام نیست. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

آخرین دیدگاه‌ها