كیست سینه یعنی سرطان!

[ad_1]

كیست سینه,سرطان سینه,درمان كیست سینه

دو نوع كیست سینه وجود دارد؛ كیست‌های ساده و كیست‌های كمپلكس

 

كیست سینه یعنی سرطان!
شاید عجیب به نظر برسد، اما شما تنها نیستید؛ كمتر زنی است كه این برجستگی‌های بی‌خطر را در سینه‌اش نداشته باشد و كیست‌ها راهی به سینه‌اش پیدا نكرده باشند.

 

درست است برجستگی مشكوكی كه با دست هم قابل لمس شدن است با خودش ترس‌هایی را یدك می‌كشد و آرامش‌تان را لااقل تا زمان گرفتن نتیجه سونوگرافی از بین می‌برد، اما از دید دكتر هاشمی، جراح پستان، عضو هیات علمی پژوهشكده بیماری‌های سینه و مدیر كلینیك بیماری‌های سینه، همه زنانی كه به این مشكل شایع دچار هستند، گرفتار سرطان سینه نمی‌شوند. دكتر هاشمی می‌گوید در اینكه می بایست كنترل پیوسته این كیست‌ها را جدی بگیرید، شکی نیست اما نباید پیدا شدن این برجستگی‌ها را با سرطانی شدن سینه‌های‌تان یكی بدانید.

 

این چیه كه حسش می‌كنم؟
تقریبا همه بانو‌ها در طول عمرشان برای یك بار هم كه شده كیست سینه را تجربه می‌كنند. كیست، فضایی داخل سینه است كه دیواره نازكی دارد و مایع درون آن یكدست و زلال است. كیست‌ها معمولا كوچك هستند ولی ممكن است كیست‌های بزرگ هم تشكیل شوند كه البته جای نگرانی نیست؛ چون اندازه كیست علت خطرناك بودن آن نیست.

 

دو نوع كیست سینه وجود دارد؛ كیست‌های ساده و كیست‌های كمپلكس. بیشتر كیست‌های سینه (چه بزرگ باشند، چه كوچك) كیست‌های ساده هستند كه هیچ خطری را متوجه سلامت فرد نمی‌كنند و تنها ممكن است سبب ایجاد درد در سینه شوند. اما كیست‌های كمپلكس متفاوت هستند؛ به این شكل كه دیواره ضخیمی دارند و به شكل توده لمس می‌شوند. این كیست‌های سینه گرچه همیشه خطرساز نیستند، اما به اندازه كیست‌های گروه قبل بی‌آزار هم نیستند و اگر طی نمونه‌برداری، آزمایش‌ها و معاینات توده خطرناك تشخیص داده شود، می بایست درمان را آغاز كرد.

 

كیست‌های خطرناك سینه چطور اند؟
آنچه می‌توان با عنوان كیست خطرناك از آن یاد كرد، دسته دوم كیست‌ها یا همان كیست‌های كمپلكس هستند؛ اما تشخیص نوع آنها و میزان خطرناك بودن‌شان كار شما نیست. درصورتی‌كه فرد در سینه خود توده‌ای لمس كند، می بایست حتما به پزشك مراجعه كند؛ چراكه تنها راه تشخیص قطعی نوع كیست سینه، سونوگرافی یا رادیولوژی است. یعنی هیچ كس نمی‌تواند صرفا با لمس یك توده به این نتیجه برسد كه توده خطرناك است.

 

آیا ایجاد كیست سینه به وراثت ربطی دارد؟
بعضی‌ها تصور می‌كنند كیست‌های سینه هم مثل كیست‌های تخمدان در اثر وراثت ایجاد می‌شوند. درحالی‌كه این تصور اشتباه است و كیست‌های سینه و تخمدان، ساختار متفاوتی دارند. از آنجا كه دلیل اصلی تشكیل كیست سینه هورمون‌های تخمدان است، در سنین باروری بانو‌ها، احتمال تشكیل كیست زیادتر می‌شود.

 

تخمدان‌های بانو‌ها در سنین بین ۳۰ تا ۳۵ سالگی فعالیت با نظم‌تری دارد و به همین علت زنان در این سال‌ها در دوران اوج باروری قرار دارند و زیادتر از هر وقت دیگری ممكن است دچار كیست شوند. احتمال اینكه سینه بانو‌ها كیست‌ساز شود، با ورود آنها به ۳۰ سالگی زیادتر می‌شود و احتمال ابتلا به آن معمولا تا ۵۰ سالگی هم بالاست.

 

  زیادتر بخوانید: دلیل سرطان سینه

در صورت داشتن کیست سینه ،نباید به كودكم شیر دهم؟
گاهی افرادی كه كیست ساده سینه دارند از بارداری می‌ترسند، چون فكر می‌كنند ممكن است خطری برای خودشان و جنین داشته باشد. اما درصورتی‌كه سونوگرافی یا رادیولوژی، ساده بودن كیست‌های سینه را تایید كنند، بارداری و شیردهی هیچ خطری برای مادر و جنین در پی نخواهد داشت. فقط از آنجا كه طی بارداری میزان ترشح هورمون‌ها در بدن تغییر می‌كند، ممكن است اندازه كیست بزرگ‌تر شود و فرد به‌خاطر وجود آنها درد زیادتری احساس كند.

البته از آنجا كه هورمون‌ها زیادتر از هر عامل دیگری روی تعداد و اندازه كیست‌ها اثر می‌گذارند، پس از تمام کردن دوره بارداری و شیردهی و با برگشتن هورمون‌ها به موقعیت عادی فرد می‌تواند انتظار ایجاد تغییراتی را در آنها داشت.  البته ممكن است كیست در اطراف نوك سینه قرار داشته باشد كه در این صورت مانعی برای مكیدن سینه توسط نوزاد یا عامل درد زیادتر برای مادر خواهد شد. اما باز هم مساله دلواپس‌كننده‌ای نیست. چون روش ساده‌ای برای خالی كردن محتویات كیست توسط پزشك متخصص وجود دارد و درصورتی‌كه مادر مایل باشد، حتی در این شرایط هم می‌تواند نوزادش را با شیر خودش تغذیه كند.

 

كیست سینه,پیشگیری از کیست سینه,سرطان سینه

كیست سینه در اثر تغییرات هورمون‌های تخمدان به وجود می‌آید

 

درصورت داشتن کیست سینه می بایست دارو بخورم؟
بعضی بانو‌ها به محض اینكه از وجود كیست‌ها در سینه شان باخبر شوند، دلواپس سلامت‌ خود می‌شوند؛ اما اگر پس از انجام سونوگرافی و مشورت با پزشك متخصص زنان از ساده بودن كیست‌ها اطمینان حاصل شده باشد، دیگر جایی برای نگرانی وجود ندارد. كیست‌های ساده هیچ خطری برای سلامت ندارند و اساسا نیازی هم به درمان‌شان نیست و هنگامی خطری نیست، پس نباید بی‌جهت بانو‌های مبتلا خود را درگیر درمان‌های بیهوده- و بعضا- خطرناك كنند.

 

گاهی بنا به اصرار بیمار یا تشخیص پزشك برای فرد مبتلا به كیست ساده، ویتامین e تجویز می‌شود كه خاصیت درمانی ندارد و تنها درد را كاهش می‌دهد؛ علاوه بر آن گل مغربی را هم به همین منظور تجویز می‌كنند. اما اگر فرد دردی را به‌خاطر وجود این كیست‌ها احساس نكرد، نیازی به استفاده از این مكمل‌ها وجود ندارد.

 

آیا میتوان از ایجاد کیست سینه پیشگیری نمود؟
همانطور كه گفتیم، كیست سینه در اثر تغییرات هورمون‌های تخمدان به وجود می‌آید و از آنجایی كه ترشح هورمون‌ها یك اتفاق طبیعی است كه نمی‌توان و نباید مانع آن شد،  به همین علت توصیه می‌شود بانو‌هایی كه كیست سینه ندارند سالی یك بار، كسانی كه كیست یا فیبروكیستیك دارند، هر شش ماه یك بار و افرادی كه سابقه زیادتری در زمینه ابتلا به كیست سینه دارند، هر سه ماه یك بار سونوگرافی انجام دهند.

 

ضمن اینكه ضروری است هر كسی ماهی یك بار در منزل خودش سینه‌هایش را معاینه كند و به محض مشاهده تغییرات، برای پیگیری موضوع سراغ متخصص برود. توصیه می‌شود از ۲۰ سالگی به بعد بانو‌ها، یك بار در ماه مقابل آینه سینه‌های‌شان را معاینه كنند. روش معاینه به هیچ وجه سخت نیست و هر كسی به تنهایی از عهده انجام آن برمی‌آید. صرفا قرار است سینه را با دست لمس كنید تا ببینید آیا توده‌ای احساس می‌كنید یا خیر.

 

خودتان سینه هایتان را معاینه كنید
– معاینه سینه‌ها در خانه كار سختی نیست
 برای این كار مقابل آینه بایستید، دست‌های‌تان را كنار بدن قرار دهید، با دقت نگاه كنید و ببینید آیا هیچ نشانه غیرعادی در سینه‌ها مشاهده می‌شود یا نه. از زاویه‌های مختلف نگاه كنید. حالت دست‌های‌تان را تغییر دهید و باز هر دو سینه را بررسی نمایید؛ مثلا دست تان را بالا ببرید.

– مرحله بعدی معاینه، لمس كردن است
برای معاینه سینه راست، دست را بلند كنید و پشت سرتان بگذارید. سینه را یك دایره در نظر بگیرید. با حركات دایره‌ای شكل دست چپ و با فشار خفیفی بافت‌های سینه را لمس كنید تا به نوك سینه برسید.  این كار را یك بار دیگر با فشار كمی زیادتری انجام دهید. بار سوم با فشار زیادتری بافت‌ها را لمس كنید. از همین روش برای سینه چپ هم استفاده كنید.

 

– زیر بغل را  هم معاینه نمایید
برای اطمینان زیادتر روی تخت دراز بكشید و معاینه شماره دو را در حالت خوابیده هم انجام دهید. به همان روش قبلی دستی را بلند كنید و با دست مخالف معاینه سینه را تكرار كنید. در مرحله آخر با دست مخالف زیر بغل را هم معاینه كنید. اگر این معاینه را در حمام انجام دهید، راحت‌تر خواهد بود؛ چراكه آب یا صابون سبب می‌شود بافت‌ها را خوبتر و دقیق‌تر لمس كنید.

منبع :

مجله سیب سبز

bartarinha.ir

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها