لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

فواید شگفت انگیز خربزه شاخدار برای تندرستی (خیار آفریقایی)


خربزه شاخدار, خیار آفریقایی, خواص خربزه شاخدار

خربزه شاخدار – خیار آفریقایی

 

خواص میوه کیوانو یا خربزه شاخدار برای تندرستی 

خربزه شاخدار یا خیار آفریقایی یکی از میوه های بومی صحرای کالاهاری ست که برای آبرسانی به بدن در گرمای شدید خیلی مناسب است. در این نوشته از بیتوته شما را با خواص این میوه آشنا می نماییم.

خربزه شاخدار ، کیوانو ملون (به انگلیسی :  Horned melon) یا کیوانو Kiwano که به نام خیار آفریقایی Cucumis metuliferus هم شناخته می گردد. 

این میوه بومی صحراهای کالاهاری آفریقا است و در مناطق مرکزی و جنوبی آفریقا دیده می گردد. خربزه شاخدار یا کیوانو ملون ، گونه های سمی و غیر سمی دارد. پوست انواع سمی سبز رنگ و پوست انواع غیر سمی زرد رنگ ، نارجی ، مایل به کرمی یا قهوه ای روشن است. هر چه پوست این میوه روشن تر باشد ، شیرین تر است. 

 

دانه های داخل این میوه سبز رنگ و شبیه خیار است و مزه اش شباهت بسیاری به انار یا آلوچه یا نزدیک به لیمو و موز دارد. خیار آفریقایی یا کیوانو ملون یکی از غذاهای سنتی آفریقا است و یکی از محدود منبع های آب در فصل تابستان صحرای کالاهاری محسوب می گردد. 

 

این میوه به عنوان میان وعده در شمال زیمباوه استفاده می گردد. این میوه در هر مرحله ای از رسیدن قابل استفاده خوراکی است و زمانی که کاملا برسد برای پرورش دانه هایش ترک میخورد یا به اصطلاح منفجر می گردد. 

 

 کیوانو ملون, ویژگی های خربزه شاخدار, ارزش غذایی خربزه شاخدار

خصوصیات خربزه شاخدار  

 

ویژگی های خربزه شاخدار یا خیار آفریقایی

خربزه شاخدار خوراکی زمانی که رسیده باشد ، رنگ پوستش به صورت نارنجی روشن در می آید که رویش شاخ دارد. 

گوشت میره به رنگ لیمویی – سبز یا زرد ژلاتینی است و دانه هایش خوراکی هستند.

 

ارزش غذایی خربزه شاخدار

هر 100 گرم خربزه شاخدار شامل مواد مقوی زیر است : 

 

 انرژی  44 کالری  
 چربی  1.3 گرم معادل 2 درصد مقدار مورد نیاز روزانه ( DV )
 سدیم 2 میلی گرم 0 درصد  ( DV )
 پتاسیم  123 میلی گرم 3 درصد ( DV )
 کربوهیدرات 8 گرم 2 درصد   ( DV )
پروتئین   1.8 گرم 3 درصد   ( DV )
 منیزیم 10 درصد   ( DV )
ویتامین ث   8 درصد    ( DV )
روی 7 درصد ( DV )
آهن 6 درصد ( DV )
ویتامین آ 6 درصد  ( DV )
ویتامین ب 6 5 درصد  ( DV )
کلسیم 1 درصد  ( DV )

 

ارزش غذایی خربزه شاخدار, ماندگاری میوه خربزه شاخدار, روش استفاده از خربزه شاخدار

ارزش غذایی خربزه شاخدار  

 

خواص خربزه شاخدار -خیار آفریقایی

آنتی اکسیدانهای خربزه شاخدار

خربزه شاخدار یا داشتن آنتی اکسیدان های سودمند سبب محافظت از عروق خونی و سلامت عصبی شده و با صدمه های رادیکال های آزاد به بدن مقابلمه می نماید. 

خاصیت آنتی اکسیدانی این میوه مواد سرطان زا را از بدن دفع نموده و از بروز  بیماری های قلبی عروقی و سرطان از شما محافظت می نماید. 

 

بهبود هضم و سلامت دستگاه گوارش 

خربزه شاخدار حای فیبر رژیمی است که سبب بهبود هشم می گردد. فیبر رژیمی از بروز بیماریهای جدی دستگاه گوارش از جمله سرطان روده و زخم معده پیشگری می نماید. 

بافت ژلاتینی میوه از یبوست پیشگیری نموده و سبب پاکسازی سیستم دفع ادرار می گردد. 

 

خواص خربزه شاخدار, خواص مهم خربزه شاخدار, فواید خربزه شاخدار

خواص خربزه شاخدار 

 

پیشگیری از پیری زودرس

این میوه آفریقایی شامل ویتامین ث است که از عناصر حیاتی برای تولید کلاژن و ترمیم پوست و عضلات محسوب می گردد. این میوه از سلولها در برابر ورود سموم و مواد زائدی که منجر به سالخوردگی ، زخم و لک می گردد محافظت می نماید. 

 

بهبود متابولیسم

خیار آفریقایی به تجزیه و متابولیسم خوبتر مواد غذایی کمک می نماید. وجود روی در این میوه به ترشح انسولین و بهبود فراید متابولیک کمک می نماید و با تولید سلولهای خونی منجر به ترمیم سریعتر زخم ها می گردد. 

 

تقویت بینایی

رنگ زرد خیار آفریقایی به علت وجود کاروتئوید است که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی داشته و در بدن تبدیل به ویتامین آ می گردد. این میوه از انحطاط چشم در اثر تخریب رادیکالهای آزاد پیشگیری نموده و از بروز آب مروارید پیشگیری می نماید. 

 

تقویت استخوان ها 

وجود مواد معدنی مختلف در خیار آفریقایی از جمله روی و کلسیم به رشد و تقویت استخوان ها کمک می نماید و مانع از بروز پوکی استخوان می گردد. 

 

بهبود عملکرد شناختی

ویتامین ای موجود در خیار آفریقایی سبب بهبود عملکرد شناختی شده و از بروز اختلالات عصبی مثل آلزایمر و جنون پیشگیری می نماید. 

 

کیوانو ملون, ویژگی های خربزه شاخدار, ارزش غذایی خربزه شاخدار

فواید تندرستی خیار آفریقایی

 

تقویت پوست و مو

مواد مقوی و ویتامین های موجود در خربزه ساخدار به تقویت فولیکول مو و سلامت پوست کمک می نماید و سبب درخشندگی و زیبایی پوست می گردد. 

 

ماندگاری میوه خربزه شاخدار

خربزه شاخدار در دمای اتاق ماندگاری دارد و در یخچال بین 7 – 10 روز قابل نگهداشتن است. 

 

ویژگی های میوه خربزه شاخدار

برآمدگی های روی سطح میوه تیز هستند و میتوانند به پوست صدمه برسانند. 

پوست خارجی کیوانا مثل پرتقال است و دانه های درونش مثل خیار کنار هم قرار گرفته اند. 

پوست میوه و برآمدگی های روی آن خوراکی بوده و مملو از ویتامین ث است. 

این میوه را در هر مرحله از رشد میتوانید بخورید. 

داخل میوه دارای انبوهی از دانه های سفید درشت است که داخل ماده ای ژلاتینی سبز قرار گرفته اند و با هم خورده می شوند. 

 

روش استفاده از خربزه شاخدار

بومیان افریقا در فصل تابستان از این میوه برای تامین آب بدنشان استفاده میکنند. 

بعضی از مردم دنیا از این میوه سالاد درست میکنند یا به عنوان چاشنی گوشت مورد استفاده قرار می گیرد. 

برای آماده کردن بستنی و دسر هم میتوان از این میوه استفاده نمود. 

گروهی از مردم اصلا مزه آن را دوست ندارند و پس از یک بار استفاده ، دیگر به سراغش نمی روند.

 

 



منبع : بیتوته

آخرین دیدگاه‌ها