[ad_1]

روش آماده کردن کانولی ایتالیایی: راز پوسته ترد و کرم لذیذ
کانولی خانگی: دستور پخت دسر محبوب ایتالیایی
کانولی چیست؟
کانولی یک دسر کلاسیک ایتالیایی است که اصالتاً از منطقه سیسیل (Sicily) می آید. این دسر از یک پوسته ترد و لوله ای شکل تشکیل شده که با خمیر مخصوص سرخ می گردد و سپس با کرم غلیظ و شیرین، معمولاً بر پایه پنیر ریکوتا، پر می گردد. کانولی به علت بافت ترد پوسته و مزه لطیف و شیرین کرم داخلش، یکی از محبوب ترین دسرها در ایتالیا و سراسر جهان است.
تاریخچه کوتاه از کانولی :
کانولی ریشه در فرهنگ سیسیل دارد و گفته می گردد که در زمان سلطه اعراب بر این منطقه (قرن نهم تا یازدهم) ابداع شده است. نام “کانولی” از واژه ایتالیایی “canna” به معنی نی یا لوله گرفته شده که به شکل پوسته آن اشاره دارد. این دسر ابتدا در جشن های محلی و مذهبی سرو می شد و به مرور به نمادی از شیرینی پزی ایتالیایی تبدیل شد.
روش آماده کردن کانولی دسر ایتالیایی :
مواد لازم :
برای پوسته کانولی (خمیر):
| آرد همه منظوره | ۲۵۰ گرم (حدود ۲ پیمانه) |
| شکر | ۲۵ گرم (۲ قاشق غذاخوری) |
| نمک | ۱/۴ قاشق چای خوری |
| کره سرد (یا روغن جامد) | ۵۰ گرم (حدود ۳ قاشق غذاخوری) |
| سرکه سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
| آب سرد | ۶۰-۸۰ میلی لیتر (حدود ۱/۴ تا ۱/۳ پیمانه، بسته به نیاز) |
| تخم مرغ | ۱ عدد (برای رومال، اختیاری) |
| روغن مایع | به مقدار لازم برای سرخ کردن |
برای کرم پرکننده:
| پنیر ریکوتا | ۵۰۰ گرم |
| پودر شکر | ۱۰۰-۱۵۰ گرم (بسته به ذائقه) |
| وانیل | ۱ قاشق چای خوری (یا اسانس وانیل) |
| پوست رنده شده پرتقال یا لیمو | ۱ قاشق چای خوری (اختیاری، برای عطر زیادتر) |
| تکه های شکلات تلخ یا چیپس شکلات | ۵۰ گرم (اختیاری) |
| پودر پسته یا بادام خردشده | برای تزیین (اختیاری) |
مراحل آماده کردن کانولی :
مرحله اول: آماده کردن خمیر پوسته
مخلوط کردن مواد خشک: در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر و نمک را با هم مخلوط نمایید.
اضافه کردن کره: کره سرد را به صورت تکه تکه به مواد خشک بیافزایید و با نوک انگشتان یا یک چنگال مخلوط نمایید تا به شکل خرده نان دربیاید.
اضافه کردن مایعات: سرکه (یا شراب سفید) و آب سرد را کم کم به مخلوط بیافزایید و هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد. خمیر نباید خیلی نرم یا چسبناک باشد؛ اگر لازم بود، مقدار آب را تنظیم نمایید.

درست کردن شیرینی کانولی به صورت مرحله ای
ورز دادن: خمیر را به زمان ۵-۱۰ دقیقه روی سطح آردپاشی شده ورز دهید تا یکدست و کمی کشسان شود.
استراحت خمیر: خمیر را در پلاستیک بپیچید و به زمان حداقل ۳۰ دقیقه (یا تا ۲ ساعت) در یخچال قرار دهید تا استراحت نماید.
مرحله دوم: شکل دادن و سرخ کردن پوسته
باز کردن خمیر: خمیر را از یخچال خارج نمایید و روی سطح آردپاشی شده با وردنه به قطر حدود ۲ میلی متر باز نمایید (می بایست خیلی نازک باشد).
برش خمیر: با استفاده از کاتر یا لیوان، دایره هایی به قطر حدود ۱۰-۱۲ سانتی متر از خمیر ببرید.
پیچیدن دور قالب: هر دایره خمیر را دور قالب فلزی لوله ای بپیچید و لبه ها را با کمی آب یا تخم مرغ زده شده به هم بچسبانید تا در حین سرخ کردن باز نشود.

مراحل درست کردن دسر کانولی
سرخ کردن: روغن را در قابلمه یا سرخ کن تا دمای ۱۷۰-۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم نمایید. پوسته ها را به همراه قالب در روغن داغ سرخ نمایید تا طلایی و ترد شوند (حدود ۲-۳ دقیقه). سپس آن ها را با احتیاط خارج نموده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.
جدا کردن قالب: بعد از خنک شدن پوسته ها، قالب های فلزی را با احتیات جدا نمایید.

مراحل آماده کردن کانولی
مرحله سوم: آماده کردن کرم پرکننده
آماده سازی پنیر: پنیر ریکوتا را در صافی قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود (حدود ۱ ساعت). اگر ریکوتا خیلی مرطوب باشد، کرم شل می گردد.
مخلوط کردن: در یک کاسه، ریکوتا، پودر شکر، وانیل و پوست رنده شده پرتقال یا لیمو را با همزن دستی یا برقی مخلوط نمایید تا کرمی نرم و یکدست به دست آید.
اضافه کردن شکلات: تکه های شکلات را به کرم بیافزایید و به آرامی مخلوط نمایید (این مرحله اختیاری است).
مرحله چهارم: پر کردن و تزیین
پر کردن پوسته ها: کرم را داخل یک قیف با سری ساده بریزید و پوسته های ترد را با کرم پر نمایید. خوبتر است این کار را درست قبل از سرو انجام دهید تا پوسته ها نرم نشوند.
تزیین: دو سر کانولی را در پودر پسته، بادام خردشده یا تکه های شکلات فرو نمایید. قادر هستید کمی پودر شکر هم روی آن بپاشید.

روش آماده کردن کانولی دسر ایتالیایی
نکته های مهم برای آماده کردن کانولی :
جایگزینی پنیر: اگر پنیر ریکوتا در دسترس ندارید، قادر هستید از پنیر ماسکارپونه استفاده نمایید یا قادر هستید از ترکیب پنیر خامه ای و کمی خامه استفاده نمایید، اما مزه سنتی با ریکوتا به دست می آید.
نگهداشتن: پوسته های سرخ شده را قادر هستید تا چند روز در ظرف دربسته و خشک نگه دارید، اما کرم را می بایست تازه آماده کردن نمایید و کانولی پرشده را حداکثر چند ساعت در یخچال نگه دارید.
سرخ کردن ایمن: مراقب دمای روغن باشید؛ اگر خیلی داغ باشد، پوسته ها سریع می سوزند و اگر سرد باشد، چرب می شوند.
سرو کانولی :
کانولی را قادر هستید به عنوان دسر بعد از غذا یا همراه با یک فنجان قهوه اسپرسو سرو نمایید. بافت ترد پوسته در کنار کرم لطیف و شیرین، تجربه ای بی مانند از مزه و لذت به شما هدیه می دهد.
امیدوارم این دستور جامع و دقیق به کارتان بیاید و از آماده کردن و خوردن این دسر خوش طعم لذت ببرید! اگر سوال یا نیاز به توضیح زیادتری داشتید، خوشحال می شوم کمک کنم.
سخن پایانی :
کانولی نه تنها یک دسر خوش طعم، بلکه بخشی از فرهنگ غنی سیسیل و ایتالیاست که با هر لقمه، مزه تاریخ و سنت را به شما منتقل می نماید؛ پس دست به کار شوید، این شیرینی ترد و دلپذیر را در خانه آماده کردن نمایید و لحظاتی شیرین را با عزیزانتان به اشتراک بگذارید!
[ad_2]
منبع : بیتوته

























آخرین دیدگاهها