کدام غذاها سبب ایجاد مسمومیت می‌شوند؟

[ad_1]

کدام غذاها باعث ایجاد مسمومیت می‌شوند, مواد غذایی خطرناک و بیماری‌زا

سالمونلا سبب بروز اسهال،‌ تب و دردهای شکمی می‌شود

 

بعضی خوراکی‌ها زیادتر از همه احتمال بروز مسمومیت غذایی در استفاده‌کننده را بالا می‌برند، در همین رابطه خوبتر است با بعضی از این مواد غذایی آشنا شوید.

هنگامی صحبت از مواد غذایی خطرناک و بیماری‌زا می‌شود کمتر کسی به فکر سبزیجات و میوه‌های تازه می‌افتد.

 

درست است که در صورت خوردن گوشتی که کامل پخته نشده و یا استفاده ماهی یا مرغی که تازه نیست، در معرض مشکلات گوارشی و تندرستی مختلف قرار می‌گیریم، اما تحقیقات نشان داده است که بعضی در این زمینه مشکلات زیادتری را ایجاد می‌کنند.

 

در اینجا با چند ماده غذایی که زیادتر سبب مسمومیت غذایی می‌شود آشنا شوید.

 

۱- اسفناج خام یا نشسته

تقریبا نیمی از تمامی موارد مسمومیت غذایی ثبت‌شده به محصولات کشاورزی مربوط می‌شود و در کمال تعجب، گفته شده که ۲۲ درصد این محصولات از نوع سبزیجات برگ‌داری مثل اسفناج هستند.

از آنجایی که میوه و سبزی‌ها اکثرا به صورت خام استفاده می‌شوند، وارد شدن هر عامل بیماری‌زا به این محصولات ‌در هر کدام از مراحل تولید تا عرضه می‌تواند سبب مسمومیت های غذایی شود؛ به عنوان مثال اسفناج آلوده می‌تواند در خود نورو ویروس داشته باشد و سبب ایجاد اسهال و حالت تهوع در استفاده‌کننده شود.

گفته شده که آبکشی و شستن یکی از گام‌های ابتدایی برای از بین بردن این خطر به شمار می‌رود، اما نمی‌توان با اطمینان کامل بیان کرد که این روش پاکسازی همیشه تاثیرگذار است.

 

۲- جوانه دانه‌ها

دانه‌های جوانه‌زده یکی از بخش‌های اصلی بعضی از رژیم‌های خام خواری به حساب می‌آیند و جالب است بدانیم که شرایط مرطوب عمل آمدن این جوانه‌ها برای رشد باکتری‌هایی مثل سالمونلا ایده آل است.

سالمونلا سبب بروز اسهال،‌ تب و دردهای شکمی می‌شود.

 

۳- تخم مرغ و لبنیات

به طور کلی محصولات حیوانی که با یکدیگر ترکیب می‌شوند،‌ مثل شرایطی که در مخازن بزرگ شیر و یا تخم مرغ‌های عمده و مخلوط شده پیش می‌آید، جزو خوراکی‌هایی هستند که احتمال مسمومیت غذایی در استفاده‌کننده را بالا می‌برند؛ علت چنین مشکلی هم این است که در صورت آلوده بودن یکی از محصولات حیوانی واردشده به مخازن، عوامل بیماری‌زای مورد نظر در کل محصولات گسترش می‌یابند و کل محصولات ترکیب‌شده را آلوده می‌کنند.

 

در این زمینه هم سالمونلا عامل بیماری‌زای اصلی شناخته‌شده که به عنوان مثال در تخم مرغ‌ها مشکلات جدی را ایجاد می‌نماید؛ متخصصان اعلام نموده‌اند که تنها یکی از روش‌های مسموم شدن تخم پرنده‌هایی مثل مرغ، آلوده شدن تخم‌دان جاندار به نوعی باکتری ویژه است که بدون ایجاد تغییرات ظاهری در محصول، ماده غذایی را مسموم می‌نماید.

 

۴- گوشت چرخ‌نموده

همانند مورد قبلی فهرست،‌ خوراکی‌هایی مثل گوشت چرخ‌نموده و یا غذاهایی مثل مرغ سوخاری که حاصل کنار هم گذاشتن محصولات چند حیوان هستند هم شانس بالایی برای آلوده شدن به عوامل بیماری‌زای مختلف دارند.

از طرف دیگر اگر این محصولات به طور مناسب پخته نشوند، احتمال تجمع و تکثیر‌ باکتری‌هایی مثل ای کولی و کلوستریدیوم در آن‌ها بالا می‌رود و شانس بروز مسمومیت غذایی در استفاده‌کننده را افزایش می‌دهند.

 

منبع:farsnews.com

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها