روش آماده کردن بورک ترکی به دو روش متفاوت

[ad_1]

طرز تهیه بورک ترکی,بورک ترکی,طرز تهیه بورک ترکیه

روش درست کردن بورک ترکیه ای

 

روش های پخت بورک ترکی

یکی از معروف ترین میان وعده های مردم کشور ترکیه بورک است. بورک با دستورها و مواد لازم متفاوتی آماده کردن می گردد. اما زیادتر مردم ترکیه با دستورهای زیر و با سبزیجات آن را آماده کردن می کنند. در ادامه با ۲ نوع روش آماده کردن بورک ترکی آشنا می نماییم.

بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه! بسته به زمانی که می‌خواهید بورک درست نمایید، مواد مورد علاقه‌ای را در این خمیر می‌پیچانید و در روغن سرخ و یا در فر پخت می‌نمایید. مثلا مردم ترکیه عادت دارند که برای صبحانه یا عصرانه در خمیر یوفکا پنیر و سبزیجات و زیتون منطقه اژه (سواحل دریای اژه) بپیچانند و یا برای نهار در آن کالباس، گوجه، زیتون، سبزیجات، پنیر، فلفل دلمه‌ای و… بگذارند.

همچنین گوشت چرخ نموده گوساله، گوشت مرغ، اسفناج، قارچ، تخم مرغ و … از جمله مواد غذایی هستند که برای آماده کردن بورک گوشت از آنها استفاده می‌شود.

 

بورک غذایی خیلی ساده و مقوی است و بسته به سلیقه و وقت خود می‌توانید آن را برای مهمانی های شبانه و خودمانی آماده کردن نمایید.

 

روش آماده کردن بورک ترکیه ای با پنیر و کلم پیچ توسکانی :

مواد لازم برای بورک با پنیر و کلم پیچ توسکانی :

 کلم پیچ توسکانی۳۰۰ گرم با ساقه، ۱۵۰ گرم بدون ساقه
 خمیر یوفکا یا خمیر فیلو۸ ورق 
 پنیر فتا یا پنیر سفید ترکی۲۰۰ گرم
 کره ذوب شده ۱۰۰ گرم
 تخم مرغ۱ عدد + ۱ عدد زرده تخم مرغ

 

روش آماده کردن بورک ترکیه ای :

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن نمایید.

برگ های کلم پیچ توسکانی را از ساقه ها جدا نمایید (ساقه ها را میتوان برای غذاهای دیگر ذخیره نمود و به خصوص خوب خرد شده و به برنج سرخ شده اضافه می گردد)، آن ها را به زمان ۱ دقیقه در آب جوش بجوشانید، سپس آبکش نمایید.

 

برگ ها را بین دو دستمال حوله ی آشپزخانه ی پاکیزه قرار بدهید و با چیزی سنگین (مثل تخته خردکن چوبی) روی آن فشار وارد نمایید تا برای چند دقیقه کاملاً خشک نمایید.

 

برگ ها را ریز خرد نمایید و با پنیر و کمی نمک مخلوط نمایید (اگر از پنیرفتا استفاده می نمایید نمک را حذف نمایید)

 

یک ورقه یوفکا را بردارید، روی یک سطح کار پاکیزه قرار دهید و روی آن کره آب شده را برس بزنید. دیگری را در کنار آن قرار بدهید. و کره ی ذوب شده بزنید. یک لایه ی دیگر خمیر یوفکا روی کار قرار بدهید. با توجه به اندازه قالب و ظرف خود خمیرها را کنار هم قرار بدهید؛ من ۴ خمیر دو لایه آماده کردم. اگر قطر ظرفتان زیاد بود خمیر زیادتری کنار هم قرار بدهید.

 

بورک,طرز تهیه بورک,بورک ترکیه

روش آماده کردن  بورک ترکی

 

در لبه پایین یوفکا، آغاز به ریختن مواد خود نمایید، این مواد می بایست باریک و به صورت یک تکه باشد. و خیلی آهسته و با احتیاط بپیچید تا پایان خمیر بپیچید در پایان مثل یک مار بلند می گردد، ماری پر از کلم پیچ توسکانی و پنیر شود.

 

سپس میتوان مار را به دور خود حلقه نمود و در سینی و یا قالب پخت قرار دهید. اگر ظرف شما اندازه یا شکل مناسبی ندارد دلواپس نباشید. آن را بپیچید و در سینی و یا یک ظرفی که در آن جا شود قرار بدهید. تخم مرغ و زرده را خوب بزنید و با برس روی آن بمالید. و به زمان ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار بدهید، تا زمانی که خمیر شما طلایی شود و بپزد. اگر حرارت فر شما زیاد است زمان کمتری در فر قرار بدهید.

 

بورک ترکیه ای,طرز تهیه بورک ترکیه ای,دستور پخت بورک ترکی

مراحل آماده کردن ی بورک ترکی

 

بورک ترکی با پنیر و سبزی :

بورک ترکی,طرز تهیه بورک ترکیه,بورک

روش آماده کردن بورک پنیر و سبزیجات

 

مواد لازم برای سس ماست :

 تخم مرغ ۳ عدد
 ماست۲ فنجان
روغن زیتون ¼ فنجان

 

مواد لازم برای فیلینگ :

 اسفناج خرد شده ۲ فنجان
 شوید تازه خرد شده ¼ فنجان
 جعفری خرد شده½ فنجان
 پیازچه خرد شده۳ عدد
 پنیر موزارلای رنده شده ½ فنجان
 پنیر فتا خرد شده ½ فنجان
 روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری
 نمک ¼ قاشق چایخوری
فلفل سیاه¼ قاشق چایخوری
ورق فیلو۱۲ ورق
سیاهدانه۲ قاشق غذاخوری

 

روش آماده کردن بورک ترکی :

برای آماده کردن ی بورک ترکیه ای، ابتدا در یک کاسه متوسط، تخم مرغ ها، ماست و روغن زیتون را با هم مخلوط نمایید. آن را کنار بگذارید.

 

برای آماده کردن ی فیلینگ، در ظرف دیگری اسفناج، شوید، جعفری، پیازچه، پنیرها، روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم مخلوط نمایید. آن را کنار بگذارید.

فر را با دمای ۳۵۰ فارنهایت (۱۸۰ درجه سانتیگراد) گرم نمایید.

 

ورقه های خمیر فیلو را طوری برش دهید که در سینی فر شما قرار بگیرند. 

یک دستمال حوله ای آشپزخانه مرطوب را روی خمیرها قرار بدهید تا خشک نشوند و تازه بمانند. هر بار که یکی از ورقه های فیلو را برمی دارید، ورق های فیلو باقیمانده را زیر دستمال نگه دارید.

 

نخستین ورق فیلو را در قالب چرب شده بچینید. سپس با استفاده از قلم مو ۲-۳ قاشق غذاخوری مخلوط ماست را روی آن بمالید. لبه ها را به مرکز تا بزنید. لازم نیست کامل به نظر برسد.

ورق دوم فیلو را به همین ترتیب قرار دهید. با برس از مخلوط ماست روی آن بزنید. این کار را در مجموع برای ۶ ورق فیلو تکرار نمایید.

 

فیلینگ را به طور یکنواخت روی ورق فیلو ششم پخش نمایید.

ورق فیلو هفتم را روی فیلینگ قرار دهید، از مخلوط با قلم مو روی آن بمالید. لبه ها را تا نمایید و این مراحل را برای ورق های باقی مانده تکرار نمایید.

 

در آخر بقیه مخلوط تخم مرغ و ماست را روی آن بریزید و به طور یکنواخت پخش نمایید. اگر فکر می نمایید برای پخت شما زیاد است، از نصف آن استفاده نمایید.

 

بورک را به صورت مربع برش دهید و دانه سیاهدانه را روی آن بپاشید.

آن را به زمان ۳۵-۴۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی شود داخل فر بپزید.

آن را از فر خارج نموده و به زمان ۱۰-۱۵ دقیقه اجازه بدهید تا خنک شود. 

 

بورک ترکی,طرز تهیه بورک ترکیه,بورک

دستور پخت بورک ترکی

 

نکته برای آماده کردن ی بورک ترکیه ای :

– ورقه های فیلو را طوری برش دهید که در قالب قرار بگیرند.

– مطمئن شوید که ورق های باقی مانده را با یک حوله آشپزخانه مرطوب پوشانده اید.

– ما از ۱۲ ورق فیلو استفاده کردیم، اما شما قادر هستید بسته به قطر یا نازکی بودن بورک خود، این تعداد را کم یا زیاد نمایید.

– اگر قبل از پخت آن را برش دهید، موقع پخت راحت تر برش می دهید.

– باقی مانده را در ظرف در بسته در یخچال تا ۴ روز نگهداشتن نمایید.

– این بورک را قادر هستید سرد، در دمای اتاق یا گرم بخورید.

– قادر هستید آن را دوباره در تابه روی اجاق گاز یا فر برای چند دقیقه گرم نمایید.

 

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها