راهکارهایی برای پیشگیری از ورود حشرات به خانه
پیشگیری از ورود حشرات به خانه
شیوه های گوناگونی برای از بین بردن حیوانات موذی خانگی وجود دارد. از شیوه های سنتی تا اسپریها و سموم شیمیایی، که هر یک مزیت ها و معایب ویژه خود را دارند. در این نوشته به بررسی راههای پیشگیری از ورود حیوانات موذی در خانه و دفع آنها میپردازیم.
راهکارهایی برای پیشگیری از ورود حشرات به خانه
درزها و شکافهای ساختمان را ببندید
مرحله اول برای پیشگیری از وارد شدن حیوانات موذی به خانه، بستن شکافها و درزهای موجود در منزل است. این شکافها امکان دارد در قسمت نما، کف، سقف و دیوارهای خانه باشند. همه بخشهای خانه را به دقت بررسی نمایید و هر شکافی را با مواد مناسب مثل فویل آلومینیومی یا ملات پر نمایید. استفاده از درزگیر برای این کار توصیه نمیشود چون بعضی حشرات و حیوانات درزگیرها را میجوند و وارد منزل می شوند.
دائما منزل را پاکیزه نمایید
تمیزی خانه نقش مهمی در پیشگیری از رشد حشرات و میکروبها دارد. تلاش نمایید ظرفها را به طور مرتب بشویید، فرشها را جارو نمایید و زمین را با مواد شوینده مناسب تی بکشید. همین طور تا حد ممکن، از قرار دادن آشغالهای کاغذی در خانه پیشگیری نمایید. این مواد برای رشد سوسریها ضروری هستند.
راههایی برای پیشگیری از ورود حشرات به منزل
استفاده از پوشش هایی برای درب و پنجره
با گرم شدن هوا حشرات گوناگونی مثل پشه و مگس قادر هستند از راه درب و پنجره وارد خانه شوند بر این اساس خوبتر است با پوشش های مخصوص درب و پنجره، آن ها را بپوشانید تا بتوانید به آسانی درب و پنجره های خود را باز نگه دارید.
چطور میتوانیم یک خانه عاری از حیوانات موذی داشته باشیم
استفاده از درپوش برای چاه ها
ورودی های متصل به چاه ها محل انباشه شدن آلودگی ها است، بر این اساس خوبترین مکان ها برای رشد سوسک و مگس های ریز هستند، نیاز است هر چند وقت یکبار این ورودی های را پاکیزه و رسوبگیری نمایید و بر روی آن ها درپوش های مخصوص بگذارید.
راهکارهای برای پیشگیری از ورود حشرات موذی به خانه
درب ورودی را مسدود نمایید
اگر درب شما با فاصله از چارچوب قرار گرفته است، از درزگیر در استفاده نمایید و این فاصله را پرکنید تا از ورود حشرات به خانه پیشگیری شود. احتمال ورود حشرات از بیرون خانه بالاست. این مسئله را جدی بگیرید.
چطور از ورود حشرات به داخل منزل پیشگیری کنیم
اتصالات پشتبام را بررسی نمایید
اتصالاتی مثل لوله یا دودکش در پشتبام که به داخل خانه راه دارند، میتوانند راه ورود حشرات به خانه باشند. درزها و شکافهای اطراف این اتصالات را هم در پشتبام و هم در داخل خانه، بپوشانید. مثلا روی دهانه آنها را توری بچسبانید یا از کلاه دودکش استفاده نمایید و راه ورود حشرات را ببندید.
از ایجاد رطوبت پیشگیری نمایید
چنانچه فاضلاب ظرفشویی و یا ماشین لباسشویی نیاز به تعمیر دارد، اینکار را در اولویت قرار دهید و مانع از نشت آب به داخل کابینت و یا زمین شوید. برای چه که رطوبت یکی از عوامل مهم در رشد حشرات مزاحم مثل سوسکهای ریز و سوسریهاست.
پیشگیری از ورود حشرات و آفات به منزل
حواستان به سطل زباله باشد
زباله و سطل زباله، محل مناسبی برای حشرات خصوصا سوسک است. زبالهها را در محل مناسبی جمعآوری نمایید. سطل زباله دربدار انتخاب نمایید و هر شب آن را تخلیه نمایید. سطل زباله را مرتبا پاکیزه و ضدعفونی نمایید.
مواد غذایی را در ظروف دربسته نگهداری نمایید
مواد غذایی، برنج، آرد، مکملهای غذایی و ادویه را در ظروف دربسته نگهداشتن نمایید. برای مواد غذایی که حساسیت زیادتری دارند از ظروف شفاف شیشهای استفاده نمایید که بتوانید داخل آن را در کوتاهترین زمان بررسی نمایید. برنج و آرد را در ظرف پلاستیکی دربسته نگهداشتن نمایید و در داخل ظرف برنج یک یا چند قطعه سیر کوچک یا فلفل خشکشده بگذارید و آن را در محیط سرد و خشک نگهداشتن نمایید. بوی سیر برای خیلی از حشرات بویی آزاردهنده به حساب می آید. نخستین عامل جذب حشرات بوی مواد غذایی است.
مراقب کانال کولر باشید
هرچند احتمال این اتفاق کم است، ولی سوسری ها قادر هستند تا بالای پشت بام نفوذ کنند و از راه کانال کولر خود را به داخل منزل برسانند. پس کانال کولر را نادیده نگیرید و توری های مناسب را به دور کانال بچسپانید.
راهکارهایی برای پیشگیری از ورود حشرات به خانه
فاضلابها را مسدود نمایید
یکی از راههای ورودی حشراتی مثل سوسکها (یا خوبتر بگوییم سوسریها)، ورودی فاضلابها و چاه توالت هستند. بر این اساس تلاش نمایید برای چاه توالت از چاه بست و از توریهای مناسب برای بستن کفشور و فاضلابهای ظرفشویی و حمام استفاده نمایید. این شیوه، تا مقدار بسیاری اثرگذار خواهد بود.
از جرم گیرها برای فاضلاب استفاده نمایید
سعی نمایید مارتب، فاضلاب ظرفشویی و توالت را با جرم گیرهای مناسب بشویید. اینکار مانع از انباشت مواد کثیف در لوله می گردد و در نتیجه جلوی رشد حشرات موذی را می گیرد.
از سمکشهای قوی استفاده نمایید
معمولا در ابتدای بهار و یا ماه آخر زمستان، آغاز به سمپاشی دوباره خانه نمایید. این دوره زمانی، حشرات به ویژه سوسکها و ساسها آغاز به تخمریزی میکنند. اینکار مانع از زادو ولد و رشد تعداد خیلی بسیاری از حشرات در فصل بهار و تابستان میشود.
خوبتر است اول با بررسی هزینه های سمپاشی سوسک ریز، ساس و پشه این کار را با کمک کسانی انجام دهید که کار سمپاشی خانه را انجام میدهند. این اشخاص به دلیل دستگاههایی که دارند، میتوانند جای جای ساختمان را سمپاشی کنند تا هیچ جایی برای رشد این حشرات باقی نماند.
چطور میتوانیم یک خانه عاری از حیوانات موذی داشته باشیم
آخرین دیدگاهها