لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

دستور آماده کردن قهوه کلد برو؛ طعمی تازه و خلاقانه از قهوه


قهوه کلد برو, طرز تهیه قهوه کلد برو, رسپی قهوه کلد برو

رسپی قهوه کلد برو

 

تجربه‌ای متفاوت از قهوه با کلد برو

قهوه کلد برو یا قهوه دم سرد یکی از نوشیدنی های محبوب تابستان است که معمولا همراه با تکه های یخ و شیر سرد سرو می گردد. در این نوشته از بیتوته شما را با دستور آماده کردن این قهوه خوش طعم آشنا می نماییم.

قهوه یکی از پر طرفدار ترین و محبوب ترین نوشیدنی ها در سراسر دنیاست که معمولا گرم سرو می گردد ولی در گرمای فصل تابستان شاید بخواهید یک نوشیدنی خنک را آزمون نمایید. خوبترین گزینه در این موارد قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم است که میتواند هم عطش شما به قهوه را رفع نماید و هم بدنتان را خنک نماید.

از آنجا که فرایند آماده سازی قهوه سرد دم طولانی تر است ، کافئین زیادتری در آن آزاد می گردد. 

 

قهوه کلد برو چیست؟

قهوه کلد برو که به نام قهوه دم سرد یا قهوه سرد دم هم شناخته می گردد ، برای نخستین بار در کشور کوبا درست شد و امروزه تبدیل به پای ثابت منوی بسیاری از کافه ها به خصوص در فصول گرم سال شده است. 

روش آماده کردن قهوه سرد کلد برو خیلی ساده است و میتوانید به آسانی آن را در خانه درست نمایید و در یخچال بگذارید و چند روز متوالی یک فنجان قهوه سرد دم اصیل نوش جان نمایید.

 

برای آماده کردن قهوه دم سر می بایست از آب سرد استفاده نمایید و صبر نمایید زمان بسیاری سپری شود تا عصاره قهوه وارد آب شود. به همین علت است که قهوه سرد دم عصاره قوی تر ، عطر و خواص زیادتری نسبت به سایر قهوه ها دارد. 

 

مزیت های نوشیدن قهوه کلد برو 

مهم ترین مزیت قهوه کلدبرو راحت آماده شدن آن در خانه بدون امکانات و ماندگاری طولانی زمان آن در ظرف شیشه ای به زمان 2 هفته است ، بدون این که کیفیت و مزه قهوه در این زمان تغییر نماید.

استفاده طولانی زمان از قهوه داغ میتواند سبب ایجاد حساسیت های گوارشی شود ، جایگزین کردن قهوه کلد برو چند روز هفته خوبترین انتخاب برای کسانی است که مشکل رفلاکس معده یا سوءهاضمه دارند. قهوه کلد برو در مقایسه با سایر قهوه ها قلیایی تر است و برای معده های حساس و اسیدی سودمند است. 

خوبترین نوع قهوه قبل از ورزش که میزان سوخت ساز بدن را زیادتر بالا می برد ، قهوه دم سرد است. 

 

قهوه کلد برو, طرز تهیه قهوه کلد برو, مزیت قهوه کلدبرو

قهوه کلد برو برای افرادی با معده حساس و اسیدی سودمند است

 

روش آماده کردن قهوه دم سرد

با وجودی که برای آماده کردن قهوه دم سرد از آب داغ استفاده نمی شود ولی کیفیت دانه های قهوه و میزان رست دانه ها اثر بسیاری در مزه قهوه کلدبرو دارد. 

قبل از آغاز آموزش قهوه کلد برو خوبتر است بدانید که در این روش معمولا از قهوه تیره تر و برشته تر استفاده می گردد برای چه که طرفداران قهوه کلدبرو در پی عطر و مزه قوی تر هستند. 

مواد لازم قهوه کلد برو  

 دانه قهوه  230 گرم معادل 8 اونس
 آب سرد 8 فنجان
 ظرف شیشه ای در بسته یا فرنچ پرس1 عدد 
 صافی ریز یا توری1 عدد 

 

قهوه کلد برو, طرز تهیه قهوه کلد برو, تهیه قهوه کلد برو

برای آماده کردن قهوه کلد برو می بایست آن را به زمان 18 – 24 ساعت در یخچال قرار دهید

 

روش آماده کردن قهوه کلد برو

معمولا قهوه کلد برو با فرنچ پرس آماده کردن می گردد ولی شما میتوانید از شیشه دردار ساده هم استفاده نمایید. 

دانه های قهوه را به صورت درشت یا Coarse آسیاب نمایید تا در آخر قهوه شما صاف و خوش عطر و مزه شود در صورتی که برای قهوه کلد برو از دانه های قهوه ریز آسیاب شده استفاده کنید ، قهوه شما کدر و تلخ خواهد شد.

 

آب و دانه های قهوه را در ظرف شیشه ای بریزید و اجازه دهید قهوه بدون فشار ته نشین شود. هر گونه فشار  در این مرحله میتواند مزه و کیفیت قهوه شما را کم شدن دهد. 

برای آماده کردن قهوه کلد برو با فرنچ پرس به هیچ عنوان پیستون فرنچ پرس را پایین ندهید و اجازه دهید قهوه به آرامی ته نشست نماید. 

در ظرف شیشه ای را بسته و به زمان 18 – 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا قهوه دم سرد شما آماده شود. 

 

در صورتی که از فرنچ پرس استفاده می نمایید ، پیستون را بالا نگه دارید و در ظر ف را با سلفون بپوشانید تا هوا به داخلش نفوذ نکند و عطر قهوه بیرون نیاید. 

برای سرو قهوه سرد کلد برو با یک صافی یا توری خیلی ریز قهوه را بدون فشار فیلتر نمایید تا کدر و تلخ نشود. 

در فرنچ پرس هم میتوانید به آرامی اهرم را به سمت پایین هل دهید و قهوه را با یک توری ریز صاف نمایید. 

یک لیوان را با یخ پر نمایید ، نصف فنجان قهوه کلدبرو و نصف فنجان آب سرد به یخ ها بیافزایید.

در صورت تمایل میتوانید کلد برو کافی را با شیر سرد سرو کنید.

در صورت تمایل میتوانید کمی شکر یا خامه فرمی موقع سرو قهوه کلد برو استفاده نمایید. 

 

قهوه کلد برو, طرز تهیه قهوه کلد برو, سرو قهوه کلد برو با آب یا شیر سرد

قهوه کلد برو را میتوان با آب یا شیر سرد آماده نمود

 

تفاوت آیس کافی و کلد برو کافی

با این که آیس کافی و کلد برو کافی هر دو نوشیدنی های سرد مخصوص فصل تابستان هستند ولی نباید آنها را با هم اشتباه بگیرید. 

آیس کافی به همان روش اسپرسو آماده کردن می گردد سپسیک شات اسپرسو غلیظ را به همراه نصف فنجان آب یا شیر سرد و مقداری یخ سرو میکنند. 

قهوه کلد برو روش دم کردن خیلی طولانی تری دارد و عطر و مزه آن غلیظ تر است و کالری کمتری نسبت به آیس کافی دارد. 

 

بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها