لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

خوبترین نوع قهوه (قهوه اسپشیالیتی) چیست و از کجا آماده کردن کنیم؟


 

قهوه اسپشیالیتی

 

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در جهان است. اما تمام قهوه ها مثل هم نیستند. عوامل بسیاری بر کیفیت، مزه و عطر قهوه اثر گذار هستند. از جمله این عوامل محل کشت، نژاد، روش برداشت و آماده سازی و رست کردن قهوه است.
در این نوشته ما به بررسی ویژگی های انواع مختلف قهوه می‌پردازیم و پس از آن ۴ فروشگاه برتر ایران و جهان را جهت خرید قهوه با کیفیت معرفی خواهیم نمود.

خوبترین نوع قهوه یا همان قهوه اسپشیالیتی چیست؟

هر چند قهوه های عجیب و غریب و خیلی گران قیمت در جهان وجود دارند. اما هدف ما معرفی خوبترین انواع قهوه در دسترس برای عموم مردم است.

 

قهوه اسپشیالیتی به قهوه هایی گفته می گردد که بالاترین استاندارد ها از لحظه کشت در مزرعه تا رسیدن به فنجان شما برای آن رعایت شده باشد. قهوه اسپشیالیتی در مناطق کوچک و محدودی در جهان کشت می گردد. این مناطق شرایط ویژه ای دارند که عطر و مزه قهوه کشت شده در آن ها خیلی بی عیب و نقص از کار در می آید. قهوه اسپشیالیتی به دقت و با دست برداشت، خشک و سورت می گردد.

 

میزان استفاده از کود ها و سموم شیمیایی، مقدار رسیدن و روش چیدن میوه قهوه، تعداد ناخالصی و دانه معیوب در نمونه های قهوه و شیوه رست کردن، همه در اسپشیالتی شدن قهوه اثر دارد و برای داشتن یک قهوه اسپشیالیتی همه این موارد به دقت کنترل می‌شود.

نوع معمولی قهوه در بازار قهوه تجاری نام دارد. این نوع قهوه به صورت عمده و صنعتی تولید می گردد و کیفیتی معمولی دارد. اگر شما به دانه های قهوه تجاری نگاه نمایید، تعداد زیادتری دانه ناقص و خراب نسبت به قهوه اسپشیالیتی مشاهده خواهید نمود. قهوه های تجاری نسبت به قهوه اسپشیالیتی زیادتر تفت داده می شوند تا مزه و عطر نامطبوع حاصل از این دانه ها کمتر شود.

راه های تشخیص قهوه اسپشیالیتی از قهوه تجاری

شناخت قهوه با کیفیت اسپشیالیتی از قهوه معمولی راحت نیست و نیاز به تجربه دارد. با این حال با در نظر گرفتن نکته های زیر میتوان قهوه با کیفیت را از قهوه معمولی تشخیص داد:

 

قیمت: هیچ ارزانی بی دلیل نیست. قهوه اسپشیالیتی ارزان نیست. اگر قهوه ای نسبت به سایر محصولات ارزان تر بود بدون شک نمی تواند اسپشیالیتی باشد. هزینه های تولید و نگهداشتن قهوه های اسپشیالیتی از سایر قهوه ها به مراتب زیادتر است.

 

میزان رست: قهوه های اسپشیالیتی معمولا درجه رست مدیوم یا روشن دارند. برای آماده کردن قهوه اسپشیالیتی و به دست آوردن عطر و مزه اصیل تلاش خیلی بسیاری می گردد. در نتیجه در مرحله رست برای حفظ این عطر و مزه، قهوه را زیادتر از مدیوم رست نمی کنند.

 

منطقه دقیق کشت: قهوه های اسپشیالیتی موقع فروش با ذکر محل دقیق کشت به مشتری عرضه می شوند. به عنوان مثال قهوه اتیوپی یرگاچف یا قهوه برزیل سانتوس سرادو، یرگاچف و سانتوس سرادو محل دقیق کشت این دو نوع قهوه هستند با توجه به محدود بودن زمین زیر کشت در این نوع قهوه ها نمی توان نام یک کشور یا یک منطقه وسیع مثل آفریقا را به عنوان قهوه اسپشیالیتی ذکر نمود.

 

نژاد دار بودن: بعضی وقت ها در موقع خرید قهوه های اسپشیالیتی به نژاد دقیق آنها اشاره می گردد. به عنوان مثال قهوه برزیل سانتوس فاین کاپ قادر هست قهوه با کیفیت تری نسبت به قهوه برزیل خالی باشد. همچنین قهوه های اسپشیالیتی از بین قهوه های عربیکا انتخاب می شوند و چیزی به نام قهوه اسپشیالیتی روبوستا نداریم.

 

ظاهر دانه های قهوه: هر چه دانه های قهوه یک دست تر باشند، یعنی قهوه های شکسته، روشن تر، تیره تر یا اجسام دیگر در میان دانه ها کمتر باشد قهوه با کیفیت تر است و میزان این موارد در قهوه اسپشیالیتی حداقل شاید.

 

دانه های قهوه

 

چطور خوبترین قهوه را مطابق با سلیقه خود انتخاب کنیم؟

خوبترین راه برای انتخاب قهوه مطابق با سلیقه هر شخص تجربه کردن و چشیدن مزه قهوه مناطق مختلف جهان است.

 

معمولا قهوه های با کیفیت در موقع فروش دارای اطلاعاتی در مورد مزه و کاراکتر قهوه هستند. این اطلاعات شامل میزان اسیدیته یا ترشی، بادی یا غلظت، شیرینی یا قند، تلخی، آروما یا رایحه و مزه و افتر آزمون یا ماندگاری طعمی هستند. شما می‌توانید به کمک این اطلاعات انتخاب بهتری انتخاب بهتری در موقع خرید داشته باشید.

 

اسیدیته یا ترشی قهوه:

اسیدیته به طور کلی کمک به شفاف شدن مزه قهوه می‌نماید. در قهوه های با اسیدیته بالاتر مزه ها شفاف تر هستند و حس طراوت زیادتری به دهان منتقل می‌شود. درست است قهوه های با اسیدیته بالا ترش تر نیز هستند اما نباید این ترشی را با ترشی ناشی از مانده بودن محصول اشتباه گرفت.

 

به طور کلی قهوه های عربیکا اسیدیته بالاتری نسبت به روبوستا دارند. همچنین قهوه های عربیکایی که در ارتفاعات بالاتر کشت شده اند اسیدی تر هستند. به عنوان مثال قهوه های کشور اتیوپی مثل یرگاچف و سیدامو اسیدیته بالایی دارند. اما قهوه های برزیلی مثل سانتوس و یلوبربن اسیدیته پایین دارند.

 

میزان رست قهوه نیز بر اسیدیته قهوه اثر گذار است. هر چه رست قهوه تیره تر باشد ترشی و اسیدیته قهوه کمتر خواهد شد.

 

بادی یا غلظت قهوه:

بادی یا غلظت قهوه در مورد حس غلظت قهوه در موقع نوشیدن است. قهوه با بادی پایین حس آبکی بودن را به شما منتقل می‌نماید.

به طور کلی قهوه های کشت شده در ارتفاعات پایین مثل قهوه های آسیایی و آمریکایی جنوبی بادی زیاد و قهوه های پرورش یافته در مزارع مرتفع آفریقا و آمریکای مرکزی بادی کم دارند.

 

رست کردن قهوه نیز بادی آن را افزایش می‌دهد. این موضوع به دلیل کاراملی شدن قند های موجود در قهوه است. پس قهوه های دارک غلیظ تر از قهوه های مدیوم خواهند بود.

 

قند یا شیرینی قهوه:

هنگامی صحبت از قند درون قهوه می‌کنیم نباید انتظار شیرینی از قهوه داشت. قند های درون قهوه کمک به بالانس شدن مزه قهوه می‌کنند و خبری از شیرینی شکری نیست. تلخی قهوه با قند زیادتر کمتر حس می‌شود و به طور کلی این قهوه ها ملایم تر هستند.

قهوه های مزارع مرتفع آفریقایی و آمریکای مرکزی بر خلاف قهوه های آسیایی و آمریکایی جنوبی قند زیادتری دارند. همچنین رست کردن قهوه قند های آن را کاراملی می‌نماید و شیرینی آن با رست شدن کمتر می‌شود.

 

تلخی قهوه:

هر چند اشخاص بسیاری مقدار کمی تلخی را در فنجان قهوه خود دوست دارند. اما به طور کلی تلخی قهوه امری منفی تلقی می‌شود و بسیاری از اشخاص قهوه با تلخی کمتر را ترجیح می‌دهند.

قهوه های روبوستا و قهوه های دارک تلخی زیادتری دارند اما عوامل دیگری نیز سبب تلخ شدن قهوه می‌شوند. به طور مثال دم کردن قهوه با آب جوش یا دم کردن به زمان بیش از اندازه طولانی قهوه را تلخ می‌نماید. همچنین رعایت نکردن زمان عصاره گیری در موقع آماده کردن اسپرسو سبب تلخ شدن اسپرسو می گردد.

 

آروما یا رایحه و مزه:

آروما به نوت های مزه و بوی قهوه اشاره دارد. این نوت ها بنا بر نژاد، محل کشت و پروسه آماده سازی و میزان رست می‌تواند متفاوت از یکدیگر باشند.
به عنوان مثال قهوه های عربیکا برزیلی عمدتا نوت های فندقی دارند در حالی که قهوه های عربیکای اتیوپی سیدامو نوت های میوه ای و گلی دارند. برای تشخیص دقیق این نوت ها می بایست ذائقه تربیت شده داشته باشید اما در هر صورت متوجه تفاوت بین قهوه های مناطق مختلف خواهید شد.

 

افتر آزمون یا ماندگاری طعمی:

پس از استفاده قهوه مزه آن برای مدتی در دهان باقی می‌ماند اما همه قهوه ها مثل هم نیستند. در بعضی از قهوه ها این ماندگاری طولانی مدت تر است.
به طور کلی قهوه های رشد نموده در مزارع مرتفع یا دارای رست دارک افتر آزمون زیادتری دارند.

 

 

تست کردن قهوه

 

از کجا قهوه با کیفیت آماده کردن کنیم؟

اگر در پی قهوه با کیفیت هستید توصیه ما به شما خرید از فروشگاه های آنلاین است. با این کار فرصت مقایسه، بررسی و قدرت انتخاب زیادتری دارید. همین موضوع سبب می‌شوند فروشگاه های آنلاین قهوه تلاش زیادتری برای ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان خود بکنند.

با خرید آنلاین قهوه:

 

– به تنوع و اطلاعات زیادتری دسترسی دارید.

 – شما به سادگی می‌توانید در مورد هر قهوه سرچ نمایید یا در خود فروشگاه توضیحات را بخوانید و مقایسه نمایید.

 

 – به دلیل فروش زیادتر، قهوه ارائه شده در این فروشگاه ها تازه تر است.

 

 – برخورداری از تخفیف های دوره ای و باشگاه مشتریان که معمولا در فروشگاه های آنلاین وجود دارد.

 

 – معمولا فروشگاه های آنلاین نماینده یک عمده فروش هستند و قهوه با کیفیت بالا را با قیمت کمتر عرضه می‌کنند.

در ادامه به معرفی و بررسی این فروشگاه ها در ایران و جهان می پردازیم.

 

فروشگاه قهوه زیگ زاگ: با خرید قهوه از zigzagcoffee.com شما به تنوع خوبی از قهوه ها دسترسی خواهید داشت. این فروشگاه ایرانی به صورت آنلاین فعالیت می‌نماید و قهوه را به صورت تازه رست شده به دست مشتری می‌رساند. ویژگی جذاب زیگ زاگ فروش قهوه های ویژه و اطلاعات دقیق هر محصول است. شما به کمک این اطلاعات دقیقا آنچه که دوست دارید را می خرید. کیفیت قهوه های ارائه شده در قهوه زیگ زاگ بالا بوده و برای مشتریان دائمی خود تخفیف های خوبی در نظر گرفته اند. این فروشگاه در شهر تهران ارسال فوری و پستی و در سایر شهر ها ارسال پستی دارد.

 

فروشگاه آنلاین مکسی کافی: maxicoffee.com یک فروشگاه فرانسوی تخصصی قهوه است. در این فروشگاه قهوه، علاوه بر ارائه محصولات مکسی برند های معروف قهوه مثل ایلی نیز ارائه می گردد. مکسی کافه ابزار دم آوری و آسیاب و سرو قهوه نیز می فروشد. طبق بررسی های ما فروشگاه مکسی کافی ماهیانه حدود یک میلیون نفر بازدید کننده دارد و این عدد خیلی بالایی برای فروشگاهی است که صرفا در زمینه قهوه فعال است.

 

قهوه پیتز: peets.com یک برند معروف آمریکایی قهوه است. این برند تنها به صورت آنلاین فعالیت می‌نماید و بر خلاف مکسی کافی تنها قهوه های تولید خود را ارائه می نماید. قهوه پیتز قهوه ها را مثل قهوه زیگ زاگ به صورت تازه رست شده ارائه می دهد و کارخانه رست کردن قهوه دارد. پیتز از خوبترین رستر های قهوه جهت آماده کردن قهوه استفاده می نماید. اگر در آمریکا زندگی می نمایید حتما یک بار این سایت را آزمون نمایید.

 

قهوه لاواتزا یا لاوازا: تقریبا هیچ قهوه خور قهاری در دنیا وجود ندارد که با lavazza.com  آشنا نباشد. این قهوه ایتالیایی نیازی به تعریف ندارد. اگر از دوست داران قهوه هستید حتما این برند را آزمون نمایید. با اینکه این قهوه به صورت رسمی و آنلاین در ایران به فروش نمی رسد، اما بسیاری از فروشگاه ها اقدام به واردات آن نموده اند و شما قادر هستید از فروشگاه های ایرانی قهوه لاوازا را آماده کردن نمایید. با همه این تعریف ها قهوه لاوازا به دلیل از پیش آسیاب شده بودن و بسته بندی کارخانه ای شاید همه را راضی نکند و اگر به کیفیت قهوه ارزش می دهید خوبتر است به سراغ خرید دانه قهوه بروید.

 

انبار قهوه

 

سخن پایانی

قهوه تنها یک نوشیدنی ساده نیست. عوامل بسیاری بر کیفیت قهوه اثر گذار هستند و اگر شما در پی قهوه خاصی هستید حتما می بایست این عوامل را در نظر بگیرید. امروزه در دنیا فروشگاه های قهوه آنلاین خوبترین کیفیت قهوه را ارائه می دهند و پای این فروشگاه ها به ایران نیز باز شده است.

 

به نظر ما خوبترین و مطمئن ترین راه خرید قهوه با کیفیت خرید از فروشگاه های آنلاینی است که به صورت تخصصی به فروش قهوه مشغول هستند و خرید از سوپرمارکت یا فروشگاه های ناشناس و غیر تخصصی را توصیه نمی شود.

 

در پایان امیدواریم که این نوشته به شما کمک نماید تا بتوانید قهوه مناسب سلیقه خود را پیدا نمایید و از آن لذت ببرید.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها