لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

کودکتان را به آشپزی کردن تشویق نمایید


آشپزی کودکان,آشپزی با کودک,افزایش مهارت های کودک

آشپزی همراه با کودک به رشد ذهنی و مهارتی او کمک می‌نماید

 

مزیت های آشپزی با کودکان به روش شگفت انگیزی زیاد هستند. احتمالا شما هم پیش از اینکه به مزیت های آشپزی با کودک فکر نمایید، ذهن شما به سمت خطرات آن و کثیف کاری که در آشپزخانه اتفاق می‌افتد برود. اما آشپزی با کودک واقعاً می‌تواند به رُشد ذهنی، مهارتی و حرکتی آن‌ها کمک نماید.

ارزش آشپزی همراه با کودکان

کودکان در سنین 5 تا 10 سال مشتاق و علاقه مند به آشپزی هستند ولیکن به تشویق و رهبری والدین خود نیاز دارند. روانشناسان به والدین توصیه می کنند هیچ گاه جلوی آشپزی کردن کودکان خود را نگیرید زیرا آشپزی کردن تمام استعدادها و توانایی های کودکان را تقویت و مهارت آنان را در برخورد با مسائل مختلف زندگی افزایش می دهد.

 

آشپزی کودک یک روش تاثیرگذار برای رفع عادت بد غذایی اوست. و همینطور یک مهارت ضروری زندگی برای زمانی که بزرگتر شدند است. برای بارآوردن کودکی که غذاهای سالم می خورد، ضروری است که کودک خود را به دنیای جذاب آشپزی و آشپزخانه معرفی نمایید. آشپزی به کودکان کمک می نماید تا انتخاب های سلامت تری در وعده های غذایی در آینده داشته باشند. 

 

سعی نمایید حداقل چندین بار طی هفته همراه همه اعضای خانواده وعده غذای خانوداگی واقعی داشته باشید. کاری نمایید تا علاقه کودک به آشپزی زیادتر شود، به طور مثال از راه همراه خود بردن کودک به خرید، مطالعه و نگاهی گذرا به کتاب های آشپزی و… 

آشپزی کودک,آشپزی همراه با کودک,رشد مهارت های کودک

فواید آشپزی برای کودکان

 

مزیت های آشپزی برای کودک:

– زمانیکه کودک در آماده کردن غذا و آشپزی مشارکت دارد، میل زیادتری به خوردن غذا پیدا میکنند.

– کودک با دیدن تغییر در مواد اولیه ای که در آماده کردن غذا استفاده می گردد، علم شیمی و تغییر مواد را می آموزند.

– موقع آشپری کودک به ارزش تغذیه مناسب پی می برد و سعی می نماید غذاهایی را برای خوردن انتخاب نماید که ارزش غذایی مناسبی داشته باشند.

– با پختن غذاهای خارجی کودک با فرهنگ های دیگر آشنا شده و سعی می نماید با آنها ارتباط برقرار نماید.

– مهارت تفکر در کودکان در موقع آماده کردن و آماده سازی غذا تقویت می گردد. به طور مثال اگر در آماده کردن کیک بیش از اندازه از آرد استفاده کنیم کیک خیلی خشک و سفت می گردد.

– کودک در آماده کردن غذا با نسبت ها آشنا می گردد مثلاً اگر در آماده کردن کیک تمام مواد آن دو برابر کنیم حجم کیک آماده کردن شده نیز دو برابر خواهد شد.

– مهارت های اجتماعی مثل حل مسئله کار گروهی و مسئولیت پذیری در موقع آماده کردن و آماده سازی غذا در کودکان تقویت می گردد. احترام به خود هنگامی که کودک برای خود و دیگران غذا آماده کردن می نماید.

 

نکاتی که می بایست در آشپزی به کودکان آموزش داد:

– هر آشپزی  در هر سن و سالی قبل از این که آغاز به آشپزی نماید. می بایست دست های خود را بشوید.

– کودکان نسبت به بعضی از مسائل کم توجهند. در آماده کردن غذا آن ها را سریع ساده و کوتاه راهنمایی نمایید.

– کودکان هنگامی که هیجان زده می شوند، فراموش هم می کنند هر چند بار که نیاز باشد دستورات آماده کردن غذا را برایشان تکرار نمایید.

– آشپزان کوچک،نیازمند نظارت دائمی هستند.

– در تمام کردن آشپزی،آن ها را پاکیزه کردن آشپزخانه ترغیب و کارهای ساده نظافت را به آن ها واگذار نمایید. 

 

فاکتورهای مهم در آشپزی کودک

آشپزی کودکان,آشپزی با کودک,روانشناسی کودک

با این تکنیک‌ها کودکان را به آشپزی علاقمند نمایید

 

– همه چیز آسان باشد:

حتماً لازم نیست که غذاهایی مثل خورشت قرمه سبزی با کودک خود درست نمایید. برای بهره بُردن از مزیت های آشپزی با کودک از دستورهای غذایی ساده‌ای استفاده نمایید که نیاز کم‌تری به استفاده از گاز یا سرخ کردن دارند.

 

در صورتی که دستور آماده کردن خیلی طولانی و یا پیچیده باشد بچه ها مخصوصا کودکان نوپا و پیش دبستانی شاید خیلی سریع علاقه خود را از دست بدهند.پس دستورهای غذایی ساده و کودک پسند را انتخاب نمایید. دستورهای آماده کردن غذا کودکانه با چهار مواد و یا کمتر هم وجود دارد. اینطوری همیشه مشتاق باقی می مثل.

 

– در نظر گرفتن سن و توانایی کودک:

وظایفی که می سپارید مهم است که مناسب سن کودکان باشد. همیشه کارهایی هست که بتوانند انجام بدهند مثل شستن کاهو یا پر کردن ماهیتابه با روغن و الک کردن آرد.

 

– مشارکت کودک در تمامی مراحل آشپزی:

در هر مرحله از آماده کردن کودک تان را دخالت دهید. از آماده کردن فهرست خرید تا چیدن میز غذا و مراحل دیگر کودک تان را مشارکت دهید.

 

– تجهیزات آشپزی مناسب کودک:

خوبتر است کودک ما وسایل آشپزیمخصوص خود داشته باشد پیش بند کودکانه و یا کفگیرهای رنگی،فنجان های اندازه گیری رنگ وارنگ  همه جذابیتهایی برای کودک تان فراهم نموده و جنبه سرگرمی و بازی داشته و داشتن وسایل آشپزخانه شخصی، میل به آشپزی را زیادتر می نماید.

 

– تمرین خلاقیت کودک:

اجازه بدهید مواد را با هم ترکیب کنند و یا مواد دیگری را جایگزین نموده و نتیجه را آزمون کنند .مواد اختیاری یک ایده دیگر برای تمرین و گسترش خلاقیت است.

 

– تقویت حواس پنج گانه کودک:

بطور ذاتی بچه ها کنجکاو هستند و چیزهای بسیاری برای کشف در آشپزخانه وجود دارد.آشپزی یک فرصت برای استفاده از حس های بینایی، شنوایی، بویایی، لمسی، چشایی را فراهم می نماید و کودکان قادر هستند بر روی این حواس پنج گانه تمرکز پیدا کنند.

 

از بوی سبزی های تازه گرفته تا صدای جلزولز سرخ شدن تخم مرغ در ماهیتابه، لمس خمیر نان، مزه کردن غذا و اینکه آیا چاشنی خاصی نیاز دارد یا نه و همینطور تماشای تغییر شکل دادن مواد تشکیل دهنده پس از ترکیب با یکدیگر همه این حس ها کودک شما را برای کشف چیزهای جدید آماده می نماید.

 

– اشتباهات و کثیف کاری ها را بپذیرید:

آشپزی در خوبترین حالت هم کمی کثیف کاری دارد اگر زیادتر آردها موقع الک کردن به جای کاسه بر روی کابینت ریخته شده یک نفس بکشید و با خنده و شوخی نشان دهید چطور آردها را پاک می نمایید. اجازه دهید کودک تان احساس کمال داشته باشد. از تلاشش قدردانی نموده و ازبرای اینکه به شما کمک نموده است تشکر نمایید.

 

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها