لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

کودکان حساس چه ویژگیهایی دارند؟


کودکان حساس,کودک حساس,ویژگی کودکان حساس

کودکان حساس به جزئیات خیلی ارزش می دهند

 

فرزندانتان هنگامی که خیلی حساس هستند، به درک احساسات اشخاص دیگر تمایل دارند درحالی که غالباً احساسات خودشان را نادیده می گیرند.

ویژگی های کودکان حساس

کودکانی که در مورد جزئیات ظریف مسائل غر می زنند و حساسیت به خرج میدهند غالباً دارای  مزاجی حساس هستند. کودکی که آستانه ی حسی او پائین است تفاوت های ظریف بین چیزهای گوناگون را با دیدن، گوش دادن، لمس کردن، بوئیدن و مزه کردن آن ها تشخیص می دهد. کودک حساس این جزئیات را متوجه می گردد و به همین دلیل هم نسبت به بچه های دیگر دربرابر آن ها زیادتر عکس العمل نشان می دهد. از طرف دیگر کودکی که آستانه ی حسی او بالاست تفاوت غذاها و لباس هایش را کم تر تشخیص می دهد. او در تشخیص آدم ها و اشیا چندان دقتی ندارد.شاید متوجه شود چیزی تغییر نموده ولی تغییرات کوچک برای وی مشکلی پیش نمی آورد. 

 

با جواب به سوالات زیر قادر هستید سطح حساسیت فرزندتان را تشخیص دهید:

اگر به غذاهایی که کودکم علاقمند است مقدار کمی غذایی که دوست ندارد اضافه کنم آیا متوجه می گردد؟

 

 آیا فرزندم متوجه بوی عطر یا دود می گردد و نسبت به آن ها عکس العمل نشان می دهد؟

 

 آیا فرزندم تفاوتهای جزئی را در عکس ها کتاب متوجه می گردد؟

 

 درصورتی که نوع شیر یا آب میوه ای را که به فرزندم می دهم تغییر دهم آیا متوجه می گردد؟

 

 آیا فرزندم دوست دارد زمانی که دست هایش کثیف می گردد آن ها را بشوید؟

 

 آیا فرزندم در برابر پوشیدن لباسی که جنس آن نرم نیست یا کمی تنگ است مخالفت می نماید؟

 

درصورتی که جواب شما به اکثر این پرسشها( بلی) بوده است احتمالا آستانه ی حساسیت فرزندتان پائین تر از کودکاندیگر است. درصورتی که جواب تان به اکثر این پرسشها(( نه)) بوده است احتمالا آستانه ی حساسیت فرزندتان بالاتر از کودکان دیگر هم سن و سال اوست.

 

کودکان حساس,مشخصات کودک حساس,ویژگی کودکان زودرنج

نوع تربیت والدین در حساس شدن کودک تاثیرگذار است

 

دلیل حساس شدن کودکان

بعضی كودكان در اثر شیوه های غلط تربیتی، خیلی زودرنج و حساس بوده و نسبت به هر مسئله بی ارزش و كوچك، بلافاصله اظهار ناراحتی می کنند که دلیل آن تنها ناشی از تربیت غلط فرزندان است.

 

نکته حائز ارزش این است که چطور می گردد با این كودكان كنار آمد و برخورد صحیح نمود. والدین می بایست قبول كنند كه تخم این زودرنج و حساس بودن را با شیوه غیراصولی در دل كوچك فرزندان خود كاشته اند، بدین ترتیب پیش از هر كاری ابتدا می بایست سلامت روانی خویش را بررسی کنند تا درصورتی که نابسامانی وجود داشت رفع کنندو سپس به سراغ تربیت فرزند خود بروند، برای چه که عواملی مثل پیشگیری از حضور كودك در جمع، تحقیر و سرزنش وی بابت مباحث کوچک و یا تنبیهات و تبعیضات در میان کودکان، در روح لطیف او حس طرد شدن و گناه را به وجود آورده اند.

 

لازم به یادآوری است، هنگامی که والدین بچه خود را از موهبت بزرگ کودکی كردن محروم می سازند، کودک می بایست تاوان اشتباهات رفتاری والدین خود را پس بدهد، پس والدین نباید با تربیت غلط در حق كودك ظلم كنند، بلکه می بایست كودك را با محبّت خویش سیراب سازند تا كمبودها و امیال سركوب شده او كه در اثر بی توجهی والدین خود ایجاد شده است، از بین برود.

 

پدر و مادرها هنگامی می بینند مسئله ای فكر فرزندان شان را مغشوش كرده است، با آرامش و خونسردی با او رفتار كنند و اگر کودک در محیطی احساس ناامنی می كند، او را از محیط مذكور بیرون ببرند و هرگز برای رفع حساسیت كودك او را به زور و اجبار به انجام دادن كاری كه دوست ندارد، مجبور نكنند و به این نکته نیز توجه داشته باشند که برای همیشه نمی توان جایگاه های حساس را كه باعث ناراحتی كودك می گردد، از او دور ساخت.

 

کودکان حساس,شیوه برخورد والدین با کودکان حساس,بچه های زودرنج و حساس

کودکان حساس و زودرنج می بایست با کودکانی که مثل خود حساس هستند بازی کنند

 

نکاتی برای والدینی که کودک حساس دارند

– لطفاً به شهود خود اعتماد نمایید و نه صرفاً آنچه کارشناسان عادی در مورد کودکان خیلی حساس می گویند. 

شاید کارشناسان بگویند فرزندِ شما احتیاج به درمان یا روان پزشکی دارد، دوقطبی یا اختلالِ کمبود توجه و تمرکز و یا نیاز به دارودرمانی دارد، در مورد کودکانِ خیلی حساس، اکثراً تشخیص های اشتباه داده می گردد. مراقب باشید به فرزندتان برچسبی زده نشود.

  

– به بچه خود جملات آرامش بخش بیاموزید

هنگامی که شما درکنارش نباشید، کودکتان می بایست خودش خودش را آهسته نماید. یک راه، گفتن جملات« آرتمش بخش» پشت هم است. این کار در آینده هم بکار آن ها آمده و به آن ها یاد می دهد که میتوانند به تنهایی هم از پس ناراحتی شان برآیند.

به فرزندتان بگویید هنگامی که احساس اضطراب و یا ناراحتی نمود، چیزهایی مثل« من حالم خوبه!»« می تونم کنترلش کنم!» بگوید. همچنین شاید آواز خواندن و یا دعا کردن هم در این مواقع به کمک شان آمده و سبب آرامششان بشود.

 

– مرزها را به فرزندتان آموزش دهید

فرزندانتان هنگامی که خیلی حساس هستند، به درک احساسات اشخاص دیگر تمایل دارند درحالی که غالباً احساسات خودشان را نادیده می گیرند. آنها بیش از توانشان خود را درگیر اشخاص دیگر می کنند. آنها احتیاج دارند تا بشنوند که خودشان را در اولویت قرار دهند و تنظیم مرزهایشان مصداقِ خودخواهی نیست. 

 

– کودکان حساس دیگری را برای هم بازی شدن با فرزند خودتان پیدا نمایید

کودکانی که نسبت به سایرین با احساساتشان در ارتباط هستند، احتیاج دارند که احساس کنند تنها نیستند. همچنین آن ها با افردی که شبیه خودشان هستند به خوبی کنار می آیند و ارتباط خوبی برقرار می کنند، به علت آن که هر دوی آن ها به احساسات ارزش داده و این مسئله باعث می گردد که به احساسات و نیازهای یکدگیر ارزش زیادتری هم بدهند. دادن اجازه و زمان به آنان برای بازی با کودکانی که شبیه خودشان هستند به آن ها کمک می نماید تا احساساتشان را قبول نموده و با خود کنار بیایند و به این نتیجه برسند که اینکه« خودشان» باشند، اشکالی ندارد.

 

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها