لاغرهای زیبا!


 

 

 

لاغرهای زیبا

 

یکی از مواردی که خیلی از آدم ها به خصوص خانم های محترم با آن درگیری ذهنی دارند مسئله مهم و حیاتی چاقی است! بعضی دائم رو به روی آینه هستند و هی خودشان را از چپ و راست نگاه می کنند و هی می پرند روی وزنه بدبخت و با دقت بسیار زیاد تا صدم گرمی که جابه جایی وزن داشته اندازه می گیرند و همین مقدار روی روح و جسم شان تاثیرات فراوانی دارد. چاقی از مواردی است که شاید یک بیماری جسمی محسوب شود اما این روزها روان بسیاری از آدم ها و خانواده ها را درگیر خودش کرده است و تبدیل به یک بیماری روحی و روانی شده است.

 

● دغدغه ای به نام چاقی

 

موضوع چاقی از آن مواردی است که آدم ها برداشت های اشتباه و نگاه های متفاوتی به آن دارند! یعنی بعضی ها به جای آن که بیشتر به سلامتی بدن شان توجه داشته باشند به زیبایی آن فکر می کنند و به جای آن که نگران سلامتی و عوارض خطرناک آن باشند، تمام دغدغه و فکر و زندگی شان کم کردن وزن می شود تا شاید زیباتر و خوش هیکل تر به نظر برسند! این وسط عده ای هم تنها توهم چاقی به سرشان می زند یعنی چون دائم خودشان را با مانکن های دنیا مقایسه می کنند هی احساس می کنند که وای چه قدر چاق هستند و باید لاغرتر شوند و آن وقت گرفتار وسواس چاقی می شوند! در صورتی که شما زمانی می توانید بگویید چاق هستید و نگران سلامتی خودتان باشید که وزن تان ۲۰ درصد بالاتر از میانگین وزن استاندارد باشد. آن وقت نه تنها نباید بی خیال شوید بلکه حتما باید فکری به حال کاهش وزن و لاغر شدن خود کنید.

 

● وسواس چاقی

 

آدم هایی که توهم چاقی دارند در واقع همان هایی هستند که وزن استانداردشان با توجه به قد و سن شان مناسب است اما دائم دوست دارند لاغر شوند. این افراد بیشتر تحت تاثیر عوامل اجتماعی هستند یعنی اگر لاغر شدن برای اجتماعی که آن ها در آن زندگی می کنند ارزش باشد تمام تلاش شان را می کنند تا از آن چه هستند لاغرتر شوند، همین باعث می شود خواب و خوراک و حتی تمام انرژی زندگی خود را برای لاغر شدن می کنند. این افراد همان کسانی هستند که حاضرند به سلامتی شان لطمه بزنند فقط به این دلیل که خوش هیکل نشان داده شوند برای همین خودشان را از خوردن بسیاری از مواد غذایی محروم می کنند و حتی با گرسنگی جسم شان را رنج می دهند تا زیباتر به نظر برسند. این افراد بخش زیادی از روزشان به دنبال انواع رژیم ها و حتی انجام ورزش های سنگین هستند که شاید چند دهم کاهش وزن داشته باشند و چون اصولا رژیم های سالمی ندارند به جسم خودشان ضربه می زنند و اتفاقا باعث کسالت، بی حالی و افسردگی خود می شوند. کسانی که وسواس چاقی دارند دائم به وزن شان فکر می کنند و برای این که هر روز مقداری از وزن خود کم کنند، دست به هر کاری می زنند پیروزی و شکست این افراد در مقدار وزنی که کم یا زیاد کرده اند تعریف می شود به همین دلیل کلا از زندگی آدم های معمولی فاصله می گیرند.

 

● سالم لاغر شوید

 

درست است که عده ای تنها وسواس چاقی دارند و هرچه دکترها و یا دوستان شان می گویند به جان ما شما وزن تان مناسب است بی خیال نمی شوند عده ای هم واقعا مشکل اضافه وزن دارند اما از راه های بسیار اشتباهی برای کاهش وزن و لاغر شدن استفاده می کنند ما چند پیشنهاد بسیار کلی برای این دوستان داریم که احتمالا به دردشان بخورد:

 

پیشنهاد اول/ یکی از روش های کاهش وزن کنترل خوردن است. یعنی شما باید بتوانید مقدار خوردن خود را کنترل کنید اما این به این معنی نیست که خودتان را از خوردن محروم کنید. برای کنترل خوردن باید رفتارهای خود را در یک هفته گذشته در مورد خوردن بررسی کنید و ببینید چه مقدار می خورید و چه محرک ها و عواملی شما را به خوردن تشویق می کند. حالا می توانید میزان خوردن تان را در هر وعده کاهش دهید و چیزهایی را که شما را به خوردن تشویق می کند از خود دور کنید. محرک های شما برای غذا خوردن یا فیزیولوژیکی هستند و یا به صورت روانی. مثلا وقتی امتحان دارید با خودتان فکر می کنید اگر زیاد بخورید حتما بهتر می فهمید یا اگر هیکل تان بزرگتر باشد بیشتر مورد توجه هستید! اگر به دنبال رژیم مناسب تغذیه هستید حتما از کارشناسان تغذیه کمک بگیرید و به دنبال رژیم های خود ساخته بعضی افراد که به سلامتی تان ضربه می زند نروید. رژیم غذایی شما باید طوری باشد که شما از همه مواد غذایی استفاده کنید اما به مقدار مناسب و هیچ وعده غذایی را حذف نکنید و تنها به کیفیت مواد غذایی که می خورید توجه کنید. گاهی چاقی شما شاید به دلیل مواد غذایی نامناسب است نه به خاطر زیاد خوردن! بنابراین اگر رفتار خودتان را بررسی کنید متوجه این می شوید. یکی از عادت های اشتباه و رایج امروزی نخوردن شام است که اتفاقا در احادیث مان نسبت به خوردن شام حتی به اندازه یک عدد خرما تاکید شده است. مثلا پیامبر اکرم(ص) فرمودند: شام را ترک نکنید، هر چند به خوردن دانه خرمای خشکیده ای باشد. من بر امتم از این بیم دارم که با ترک خوردن شام، پیری و شکستگی به سراغشان آید؛ چرا که خوردن شام، مایه نیرومندی پیر و جوان است. (محاسن جلد۲)

 

پیشنهاد دوم/ یکی از مهم ترین راه های کاهش وزن، ورزش است. شاید دلیل چاقی شما خوردن بسیار نیست بلکه بی تحرکی است بنابراین بیشتر افراد چاق کسانی هستند که معمولا اهل ورزش نیستند و هیچ تحرکی ندارند. پیشنهاد بسیاری از کارشناسان در کنار رژیم غذایی مناسب، ورزش است. و شاید حتی ورزش از رژیم غذایی هم مهمتر باشد چون ورزش باعث می شود که مواد غذایی به جای تبدیل شدن به چربی، بافت ماهیچه های شما را قوی کنند. یک برنامه ورزشی روزانه کمک می کند هم سالم باشید و هم وزن تان را کم کنید. در ضمن ورزش روح و روان تان را شاد می کند و اجازه نمی دهد دائم در ذهن تان دائم نگران چاقی باشد.

 

پیشنهاد سوم/ برای این که وزن تان را کم کنید حتما نباید چیزی نخورید بلکه شاید باید عادت های خورد و خوراک تان را تغییر دهید. مثلا یک سری موارد خیلی ساده هستند که اتفاقا در پرخوری و چاق شدن تاثیر دارند. مثلا تند غذا خوردن، نجویدن و… برای این که خوردن تان را کنترل کنید سعی کنید اولا تا زمانی که گرسنه نشده اید. سراغ غذا نروید. پیامبر(ص) هم در این زمینه فرمودند: زمانی بخور که میل به خوردن داری و در حالی خوردن را رها کن که هنوز اشتهایت هست، آهسته غذا بخورید بعد از هر لقمه تعداد جویدن تان را بشمارید اگر عادت کرده اید تمام محتوای ظرف غذا را بخورید در ابتدا کم بکشید تا قرار نباشد زیاد بخورید. اگر عادت دارید موقع تنهایی و بیکاری بخورید بهتر است کار دیگری را جایگزین کنید مثلا در تنهایی به جای خوردن، کتاب بخوانید یا هیچ وقت خودتان را بیکار با انبوهی از مواد غذایی تنها نگذارید! اگر عادت دارید به خوردن غذاهای فست فوردی و سبک که جزو غذاهای کم کالری هستند از آن ها دوری کنید چون تنها ۲۰ تا ۴۰ دقیقه سیر هستید به جای آن از مواد پر کالری استفاده کنید که تا مجبور به دوباره خوردن نشوید. گاهی فشارهای روانی باعث می شود که شما عادت کنید به پرخوری! یعنی بعضی ها موقع ناراحتی، خشم و اضطراب شروع می کنند به خوردن و فکر می کنند خوردن به آن ها آرامش می دهد در حالی که این چنین نیست و این یک ذهنیت اشتباه است. برای این که چنین عادتی را کنار بگذارید خوب است که موقع فشارهای روانی سعی کنید آن ها را به طریق درست تخلیه کنید و برای فرار از آن به خوردن پناه نبرید.

 

پیشنهاد چهارم/ کلا اگر آدم پرخوری هستید و عادت به زیاد خوردن دارید باید حتما و حتما خودتان را کنترل کنید. فراموش نکنید زیاد خوردن علاوه بر این که سلامت جسم تان را به خطر می اندازد می تواند روی قلب شما هم تاثیر بگذارد. پیامبر(ص) فرمودند: هر کس کم بخورد، سالم می ماند و هر کس زیاد بخورد تنش بیمار می شود و قساوت قلب پیدا می کند. (نهج الفصاحه، ح ۲۲۹۲) پس همین الان فکری به حال خودتان بکنید. راستی برای خودتان یک آستانه کنترل وزن در نظر بگیرید یعنی وقتی به وزن مناسب سن خودتان رسیدید، با نظر کارشناس می توانید رژیم تان را کنار بگذارید و ورزش را جدی بگیرید تا وزن خود را ثابت نگه دارید.

منبع:روزنامه خراسان



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها