لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

11 سوالی که هر مرد می بایست موقع مراجعه به متخصص اورولوژی بپرسد


سوالاتی که هر مرد باید هنگام مراجعه به متخصص اورولوژی بپرسد، معاینات اورولوژی برای مردان

متخصص اورولوژی یک متخصص سلامت است

 

رازهای سلامت مردان؛ سوالاتی که می بایست از متخصص اورولوژی خود بپرسید 

مراجعه به متخصص اورولوژی قادر هست دلهره آور باشد، به خصوص اگر نخستین بار است که این کار را انجام می دهید. با این حال، مهم است که سوالات خود را بپرسید تا مطمئن شوید که تمام اطلاعات لازم را برای تصمیم گیری در مورد تندرستی خود دارید. در این نوشته از بیتوته به بعضی از سوالاتی که هر مرد می بایست موقع مراجعه به متخصص اورولوژی بپرسد اشاره می نماییم.

مراجعه به متخصص اورولوژی برای پیشگیری، تشخیص و درمان عفونت‌های مجاری ادراری، مشکلات پروستات و سایر بیماری‌ها ارزش دارد. این نوشته به سوالاتی می‌پردازد که هر مردی می بایست موقع مراجعه به اورولوژیست مطرح نماید.

 

سوالاتی وجود دارد که هر مردی می بایست موقع مراجعه به متخصص اورولوژی بپرسد. این متخصص با مشکلات مربوط به دستگاه ادراری یا تناسلی (البته مورد دوم فقط در مردان و نه زنان) سروکار دارد. با اینکه بعضی اشخاص از این موضوع خجالت می کشند یا از آن می ترسند، اما توصیه می گردد حتی در صورت عدم وجود علائم ویژه، از سن 40 سالگی به طور با نظم به اورولوژیست مراجعه نمایید. در ادامه نوشته به شما خواهیم بیان کرد که در طول مشاوره چه چیزی قادر هستید بگویید یا بپرسید.

 

سوالاتی که هر مرد باید هنگام مراجعه به متخصص اورولوژی بپرسد، معاینات اورولوژی برای مردان

مراجعه به متخصص اورولوژی برای پیشگیری و تشخیص بیماریها است

 

متخصص اورولوژی در چه زمینه‌ای تخصص دارد؟

متخصص اورولوژی یک متخصص سلامت است که در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های مربوط به دستگاه ادراری (در هر دو جنس) و دستگاه تناسلی (در مردان) تخصص دارد.

به طور ویژه، اورولوژیست می‌تواند با مشکلات زیر سر و کار داشته باشد:

سنگ کلیه

• اختلال نعوظ

• مثانه بیش فعال

• بی اختیاری ادراری

• بزرگی خوش‌خیم پروستات

• عفونت‌های مجاری ادراری

• کم شدن سطح تستوسترون

سرطان بیضه، آلت تناسلی، پروستات، مثانه یا کلیه

 

چه زمانی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

با رسیدن به سن خاصی (بالای 40 سال) خوبتر است برای پیشگیری و کنترل، به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید. با این حال، شاید پزشک عمومی شما نیز به علت مشاهده بعضی علائم، شما را به اورولوژیست ارجاع دهد. در همین راستا، بعضی علائم شاید نشان دهنده لزوم مراجعه به اورولوژیست باشند:

• شب ادراری کودکان (بی اختیاری ادرار در کودکان در سن ویژه موقع خواب)

• سابقه بیماری‌های آمیزشی

• مشکل در کنترل ادرار

• نیاز به دفع ادرار با دفعات خیلی زیاد

• صدمه‌های دستگاه تناسلی یا مجاری ادراری

• تغییر رنگ و ظاهر ادرار

• درد، ناراحتی یا سوزش موقع ادرار کردن

• مشکل در نعوظ

• احساس تخلیه ناقص مثانه

• وجود خون در ادرار (هماچوری)

 

سوالاتی که هر مرد باید هنگام مراجعه به متخصص اورولوژی بپرسد، معاینات اورولوژی برای مردان

با افزایش سن خوبتر است به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید

 

سوالاتی که موقع مراجعه به متخصص اورولوژی می بایست سوال کرد

این متخصص معاینه شکم، ناحیه تناسلی و رکتوم را انجام می دهد. همچنین شاید آزمایش ادرار یا خون و همچنین مطالعات تصویربرداری (به خصوص سونوگرافی) را تجویز نماید. او همچنین در مورد سبک زندگی بیمار (رژیم غذایی، استفاده الکل، استفاده سیگار، فعالیت بدنی) اطلاعاتی را درخواست خواهد نمود. سوالاتی وجود دارد که هر مردی می بایست موقع مراجعه به متخصص اورولوژی بپرسد. بیایید ببینیم آنها چه هستند.

 

شاید متخصص اورولوژی برای بررسی مجاری ادراری درخواست تصویربرداری با اشعه ایکس، سونوگرافی، سی تی اسکن یا ام آر آی نماید.

 

1. چند بار در روز می بایست ادرار کنم؟

تعداد دفعات عادی ادرار در روز عدد دقیقی ندارد. این قادر هست بسته به آب و هوا، میزان استفاده مایعات و سایر عوامل تغییر نماید. با این حال، اگر احساس می نمایید زیادتر یا کمتر از حد معمول به دستشویی می روید، می بایست این موضوع را در ویزیت خود به متخصص اورولوژی گزارش دهید.

 

2. اگر در ادرار کردن مشکل داشته باشم چه؟

برای جواب به این سوال، پزشک شما نیاز به انجام بعضی آزمایشات دارد. این شاید بخشی از روند طبیعی افزایش سن باشد. با این حال، همچنین قادر هست به علت بزرگی خوش خیم پروستات (BPH) یا مشکل عملکرد کلیه باشد.

 

3. آیا به معاینه پروستات نیاز دارم؟

اگرچه جواب توسط پزشک و بسته به هر مورد تعیین می گردد، طبق توصیه های “گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده” سن توصیه شده برای نخستین معاینه پروستات 55 سالگی است. با این حال، برای افرادی که سابقه خانوادگی سرطان دارند، این سن قادر هست به دهه چهارم کم شدن یابد. برعکس، اشخاص بالای 70 سال نیازی به غربالگری روتین برای سرطان پروستات ندارند.

 

4. آزمایش پروستات چطور انجام می گردد؟

چند سال پیش، این آزمایش شامل معاینه دیجیتال رکتال و تعیین سطح PSA بود، اما این در حال تغییر است. امروزه، اندازه‌گیری آنتی‌ژن اختصاصی پروستات (PSA) تنها آزمایشی است که تأیید علمی دارد. در این راستا، “گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده” (USPSTF)  از سال 2018 به علت عدم وجود شواهد کافی برای سودمند بودن آزمایش، انجام معاینه دیجیتال رکتال را توصیه نمی نماید.

 

5. آیا همیشه می بایست آزمایش پروستات را انجام داد؟

در مورد این سوال نیز پزشک تصمیم می گیرد و آن را در نظر بیمار قرار می دهد. توصیه به آغاز غربالگری در سن 55 سالگی مشروط به ارزیابی فرد مراجعه کننده نسبت به آن اطلاعات است. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC) تأکید می‌نماید که اندازه‌گیری PSA یک تصمیم شخصی است. این احتمال وجود دارد که نتیجه اشتباه مثبت باشد و فرد تحت درمان‌های قدرتمندی قرار گیرد که شاید به آنها نیاز نداشته باشد.

 

به طور کلی، آمار نشان می دهد که در صورت پایین ماندن سطح PSA، بعد از 60 سالگی احتمال ابتلا به سرطان پروستات خیلی کم است. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که 20.3 درصد از بیماران مبتلا به این تومور بدخیم بین 70 تا 75 سال سن دارند.

 

سوالاتی که هر مرد باید هنگام مراجعه به متخصص اورولوژی بپرسد، معاینات اورولوژی برای مردان

از سکوت دست بردارید و سوالات خود را از متخصص اورولوژی بپرسید

 

6. آیا معاینه رکتال با انگشت دردناک است؟

آنچه زیادتر مردان را موقع مراجعه به متخصص اورولوژی دلواپس یا می ترساند، معاینه رکتال با انگشت است. این روش برخلاف پاپ اسمیر برای زنان، در بین جمعیت مردان رونق بسیاری ندارد. با این حال، می بایست روشن شود که معاینه رکتال با انگشت،  اگرچه شاید غمگین کننده باشد، نباید دردناک باشد. علاوه بر این، زمان کمی می برد و ساده است. با این حال، همانطور که قبلا اشاره کردیم، تمایل به انجام ندادن آن وجود دارد.

 

7. چطور بفهمم اختلال نعوظ دارم؟

زمانی که فردی در به دست آوردن یا حفظ نعوظ در موقع رابطه جنسی مشکل داشته باشد، شاید دلواپس شود. با این حال، به خصوص در سنین ویژه، بعضی وقت ها این اتفاق شاید طبیعی باشد. برای اینکه بتوان از اختلال نعوظ صحبت نمود، می بایست ناتوانی تقریبا دائمی باشد. در هر صورت، در طی ویزیت متخصص اورولوژی، پزشک و بیمار با در نظر گرفتن عوامل خطر احتمالی مرتبط، موقعیت را بررسی خواهند نمود.

 

به طور مشابه، سایر بیماری ها نیز می بایست در نظر گرفته شوند، زیرا اختلال نعوظ نه تنها بر زندگی جنسی فرد تأثیر می گذارد، بلکه طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه، قادر هست با مشکلات مختلف تندرستی قلبی عروقی، عصبی یا غدد درون ریز نیز مرتبط باشد.

 

8. چطور بفهمم سنگ کلیه دارم؟

علاوه بر علائمی که معمولاً با سنگ کلیه همراه است (درد پایین کمر، خون در ادرار، ناراحتی یا مشکل در ادرار کردن)، برای تشخیص مناسب می بایست آزمایشاتی انجام شود. سونوگرافی معمولاً نخستین آزمون انتخابی است.

 

9. علائم سرطان بیضه چیست؟

همانطور که زنان به طور با نظم از سینه های خود معاینه به عمل می آورند، مردان نیز قادر هستند به طور با نظم از بیضه های خود معاینه به عمل آورند. پزشک شما قادر هست روش انجام آن و موارد قابل توجه را توضیح دهد. وجود توده، درد کشاله ران، سنگینی یا بزرگ شدن کیسه بیضه شاید علائم هشداردهنده باشد. در صورت وجود این علائم، می بایست به متخصص اورولوژی مراجعه نمود تا معاینه انجام دهد و تصمیم بگیرد که آیا آزمایشاتی می بایست انجام شود یا خیر.

 

10. آیا او در درمان این مشکل تجربه دارد؟

اگر بیماری یا شرایطی تشخیص داده شده است، می بایست از پزشک معالج بپرسید که آیا در درمان آن مشکل تجربه دارد یا خیر. در غیر این صورت، شاید بتواند فرد دیگری را پیشنهاد دهد یا ارجاع دهد.

 

11. برای پیشگیری از مشکلات تندرستی چه کاری میتوان انجام داد؟

هیچ روش قطعی برای پیشگیری از مشکلات تندرستی در سیستم ادراری یا تولید مثل مردانه وجود ندارد. با این حال، بعضی توصیه های کلی برای برای سپردن وجود دارد:

– سیگار کشیدن را ترک نمایید.

– استفاده نمک خود را کم شدن دهید.

– به طور مناسب مایعات استفاده نمایید.

– استفاده الکل را تعدیل نمایید.

– فعالیت بدنی با نظم داشته باشید.

– برای تقویت کف لگن خود ورزش نمایید.

– استفاده گوشت قرمز و چربی های ترانس را کم شدن دهید.

– یک رژیم غذایی متعادل شامل میوه ها و سبزیجات تازه داشته باشید.

 

سوالاتی که هر مرد باید هنگام مراجعه به متخصص اورولوژی بپرسد، معاینات اورولوژی برای مردان

سوالات مهمی که می بایست از اورولوژیست خود بپرسید

 

موارد دیگری که می بایست به متخصص اورولوژی خود بگویید

علاوه بر سوالاتی که هر مردی می بایست در ویزیت خود از متخصص اورولوژی بپرسد، جزئیاتی نیز وجود دارد که می بایست برای کمک به تشخیص به پزشک آگاهی داده شود. شما می بایست در مورد سبک زندگی خود، رژیم غذایی خود، ورزش یا کم تحرکی، عملکرد جنسی، دفعات و شکل ادرار، و سابقه خانوادگی یا شخصی بیماری های مزمن صحبت نمایید.

 

نباید برای اینکه خود را خوب جلوه دهید یا از “سرزنش” پزشک اجتناب نمایید، اطلاعات را پنهان نمایید. همچنین نباید هیچ جزئیاتی را که به نظر بی ارزش است نادیده گرفت. این رفتارها نه تنها کمکی نمی نماید، بلکه قادر هست سبب تشدید مشکل موجود شود.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها