لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !


روانشناسی رفتار با کودک,چگونگی رفتار با کودک

کودکتان را خیلی ببوسید و در آغوش بگیرید و بدون قید و شرط آنها را دوست بدارید

 

 به كودك خود قوانینی را بیاموزید كه به كارگیری‌شان سبب می‌شود هر فرد، زندگی شاد و سودمندی داشته باشد.

چطور خوبترین پدر و مادر دنیا باشیم؟
یك در آغوش گرفتن ساده، كمی تشویق كردن بعضی وقت ها تحسین نمودن و حتی یك لبخند كوچك ولی از روی عشق و محبت سبب می‌شود تا فرزندتان احساس اعتماد به نفس و خوشبختی زیادتری كند. متأسفانه بسیاری از كودكان از چنین محبت‌هایی محروم هستند.

هر روز به آنها بگویید كه دوست‌شان دارید.
آنها را خیلی ببوسید و در آغوش بگیرید. بدون قید و شرط آنها را دوست بدارید.

نباید به زور و جبر آنها را مجبور به انجام هر آنچه كه می‌خواهید، كنید و یا اینكه آنها را تبدیل به كسی كه خودتان می‌خواهید نكنید. اجازه دهید تا بدانند و مطمئن شوند كه شما آنها را همواره و بدون وجود هیچ علت خاصی دوست دارید.
 
فرزندتان را تحسین و تشویق كنید
هیچ‌گاه فرزندتان را با سایر كودكان مقایسه نكنید مخصوصاً با سایر خواهر و برادرهایشان هر كودك ویژگی‌های ویژه و منحصر به فرد خود را دارد. شما می بایست آنها را برای تفاوت‌هایش تشویق و تحسین كنید و هر یك را در رسیدن به علایق و آرزوهایشان كمك و راهنمایی كنید شكست خوردن سبب به وجود آمدن فرایند پیچیده‌ای در شخصیت و روحیه كودكان می‌شود به طوری كه ممكن است احساس كنند هرگز نمی‌توانند در نظر دیگران به اندازه كافی خوب باشند.

به كودكان خود بیاموزید كه می‌توانند بعضی وقت ها متفاوت باشند و لازم نیست كه همیشه از هر جمع و گروهی تبعیت كنند به آنها درست و نادرست را یاد بدهید. هنگامی كه كوچك‌تر هستند تصمیم‌گیری كردن به طور مستقل را یاد می‌گیرند.

برای داشته باشید كه فرزندتان ادامه شما نیست. او فردی جدا و مستقل ولی تحت مواظبت و نظارت شماست نه اینكه او را به چشم فرصتی برای عملی كردن خواسته‌ها و رویاهای‌تان ببینید. از انتقاد كردن‌های بسیاری و بی‌مورد پرهیز كنید و روی رفتارهای فرزندتان تمركز كنید. از اینكه همواره به شكل یك قاضی در مورد كارها، رفتارها و حركات فرزندتان نظر دهید و از او انتقاد كنید، پرهیز کنید این كار را در مورد دوستان كودكان‌تان نیز انجام دهید و هر كسی را كه برای دوستی انتخاب می‌كنند مورد انتقاد خود قرار ندهید.

هنگامی كه فرزندتان حركت و یا رفتار نادرست و یا حتی خطرناكی می‌كند از گفتن جملاتی مثل «تو خیلی بدی» و «برو گمشو» و … پرهیز كنید. در چنین شرایطی نمی‌توانید از او انتظار مثبت بودن داشته باشید.

شما نمی‌توانید ادعای مثبت بودن و رفتار درست و صحیح داشتن كنید ولی خودتان نادرست و غلط رفتار کنید. در چنین شرایطی می بایست رفتار جدی داشته باشید ولی جدی بودن نیز نباید شما را از راه اصلی خارج كند. هیچ‌گاه در یك جمع، رفتار نادرست آنها را به رخ‌شان نكشید و تحقیرشان نكنید و برعكس چنین نكاتی را می بایست به طور خصوصی دور از دیگران به او گوشزد كنید.

به طور منطقی و معقول الگوی رفتاری فرزندتان باشید. همان رفتاری كه می‌خواهید از فرزندتان مشاهده كنید را خودتان داشته باشید تنها از این راه می‌توانید انتظار داشته باشید كه اونیز به این رفتارها و حركات توجه كند و قوانین را رعایت نماید. كودكان گرایش بسیاری به انجام كارهایی كه می‌بینند، دارند مگر آنكه شما از قبل هشیاری تشخیص خوب و بد را در آنها تقویت كرده باشید.

به آنها گوش كنید

همواره فضایی را در محیط خانوادگی خود فراهم سازید كه فرزندتان همه مشكلاتش اعم از كوچك و بزرگ را به شما بگوید.

اجازه دهید تا علایق و خواسته‌هایشان را به شما بگویند و همواره از این راه شما را درگیر زندگی‌شان كنند و سعی نكنند تا از شما فاصله بگیرند و دوری كنند.

یك الگوی خوب برای آنها باشید
كودكان خردسال مثل اسفنج هستند. آنها به همه‌چیز توجه می‌كنند. به عنوان پدر و مادر ما نخستین الگوهای فرزندان‌مان هستیم پس ضروری است كه آن چیزهایی كه می‌گوییم و به آن كارهایی كه انجام می‌دهیم خیلی توجه كنیم. اگر می‌خواهید كه فرزندتان به حرف‌های شما گوش بدهد و توجه كند می بایست ابتدا خودتان اینكار را انجام دهید یعنی به حرف‌های او گوش بدهید. اگر می‌خواهید تقسیم كردن را به او یاد بدهید، می بایست اول خودتان اینكار را انجام دهید تا آنها نیز ببینند و الگوبرداری كنند. 

روانشناسی رفتار با کودک,چگونگی رفتار با کودک

  به کودکتان عشق و محبت بورزید تا احساس اعتماد به نفس و خوشبختی زیادتری كند

 
به كودك خود كمك كنید تا احساس امنیت كند
به حریم خصوصی فرزندتان احترام بگذارید همانگونه كه دوست دارید به حریم خصوصی شما احترام گذاشته شود. بگذارید فرزندتان راحت زندگی كند و در زندگی تصمیم‌گیری‌های خودش را داشته باشد. در حضور فرزندتان با همسر خود جر و بحث نكنید و اگر مسئله یا مشكلی دارید، زمان خواب آنها را برای اینكار اختصاص دهید. كودكان با مشاهده جنگ و نزاع والدین، احساس ناامنی و ترس می‌كنند و در ضمن یاد می‌گیرند كه با سایر كودكان مشاجره و جنگ داشته باشند. به كودك خود كمی فضا بدهید تا خودش انتخاب كند. مسلماً شما برای خود علایقی دارید ولی بدون شك آنها نیز علایقی دارند.

صبوری كنید
به كودك خود قوانینی را بیاموزید كه به كارگیری‌شان سبب می‌شود هر فرد، زندگی شاد و سودمندی داشته باشد، نه قوانینی كه سبب می‌شوند كودك‌تان در آینده فرد رویاهای شما شود.

همواره قوانین مشخص و معینی را پیاده كنید و از آنها پیروی کنید و مرتباً قوانین خود را تغییر ندهید و اگر فرزندتان تلاش زیاد نمود تا در این قوانین دستكاری كند و شما استثناء قائل شوید، زیر بار نروید.

روی رفتار و حالات خود كنترل داشته باشید.
با او به طور واضح و شفاف ارتباط برقرار كنید. كودكان می بایست با نتایج و عواقب اعمال و رفتارها‌یشان خیلی آشنا باشند.

زندگی، بزرگ‌ترین معلم است. برای نجات دادن كودك‌تان از نتایج كارهایی كه انجام داده است، خیلی زود و سریع واكنش نشان دهید خوبتر است او نیز تا حدودی با نتایج كارهایش روبرو شود.

از اینكه مدام آنها را نجات دهید، پرهیز كنید
شرایطی را فراهم سازید تا كودك‌تان بداند و بفهمد كه هنگامی انتخاب می‌كند می بایست نتیجه آن را نیز بپذیرد. بگذارید فرزندتان زندگی را برای خودش تجربه كند. به جای او تصمیم‌گیری نكنید و اجازه دهید تا خودش فكر كردن را یاد بگیرد اینكار به آنها كمك می‌كند تا در آینده خوبتر و موفق‌تر تصمیم‌گیری كنند.

استقلال یافتن فرزندتان را جلو بیندازید
به وجود آوردن بعضی محدودیت‌ها و حریم به كودك‌تان كمك می‌كند تا سریع‌تر حس كنترل و استقلال را به دست آورد. چنین كودكانی در زندگی آینده خود موفقیت زیادتری به دست می‌آورند.

با فرزند خود با احترام برخورد كنید
با كودك‌تان همانگونه رفتار كنید كه دوست دارید با شما رفتار كند. با او با ادب و احترام حرف بزنید. به عقاید و نظراتش احترام بگذارید هنگامی كه با شما حرف می‌زند به حرف‌هایش گوش دهید. رابطه شما با فرزندتان پایه و پایه رابطه او با دیگران در آینده است.

 

منبع:zendegionline.ir



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها