[ad_1]

کنجکاوی,کنجکاوی کودک,تقویت حس کنجکاوی در کودک

راه‌های بسیاری برای تقویت حس کنجکاوی در کودک وجود دارد 

 

تقویت حس کنجکاوی در کودکان
فکر می‌نمایید میزان کنجکاوی کودک شما کم است. شاید دنبال راهی برای تقویت کنجکاوی کودک هستید. کنجکاوی، عاملی است که اشخاص بزرگسال و کودکان را تشویق به یادگیری مطالب جدید می‌نماید. در بزرگسالی، راه‌های بسیاری برای تقویت این حس در ما وجود دارد؛ اما پرورش این حس از سنین کودکی در بچه‌‌ها ارزش بسیاری دارد. بر پایه تحقیقات انجام شده توسط انجمن علوم روانشناسی، کنجکاوی نقش مهمی در عملکرد تحصیلی کودک دارد.

 

سونی فون استوم در این مورد می‌گوید:
اگرشدیدا کنجکاو باشید، به خانه می‌روید و کتاب‌های متفاوتی می‌خوانید، به کشور‌های مختلف سفر می‌نمایید و غذا‌های متنوع را آزمون می‌نمایید.

بسیاری از بچه‌ها به طور طبیعی کنجکاو هستند و همواره در پی کشف چیز‌‌های جدید هستند. با این حال هنوز بیش‌تر از یک کودک هنوز وجود دارد که حس کنجکاوی او به اندازه کافی رشد و تقویت پیدا نکرده است. نقش معلمان و مربیان در شناساندن این حس و کمک به تقویت آن در کودکان ارزش بسیاری دارد. در ادامه با ۱۳ راهکار سودمند برای تقویت کنجکاوی کودک آشنا می‌شویم.

راهکار‌هایی برای تقویت کنجکاوی کودک
۱ـ تغییر نظم معمول فعالیت‌های روزانه
برای رشد و آموزش بچه‌ها مهم است که یک برنامه با نظم روزانه داشته باشید. اما از راه تغییرات جزئی در عادت‌های روزانه می‌تواند مغز را به شیوه‌های مختلف وادار به فعالیت نماید. همین مسئله منجر به تحریک کنجکاوی خواهد شد. مثلا می‌توانید با عوض کردن قالب صابون، به کودک اجازه دهید که با کف صابون بافت‌های جدید را کشف نماید و تصمیم بگیرد که کدام یک را زیادتر دوست دارد.

 

کنجکاوی,کنجکاوی کودک,تقویت حس کنجکاوی در کودک

 با تغییر فعالیت های روزانه میتوان حس کنجکاوی در کودک را تقویت نمود


۲ـ کودکان را شگفت‌زده نمایید
سعی نمایید کودک را شگفت‌زده و با فعالیت‌هایی او را غافلگیر نمایید. می‌توانید برای تقویت کنجکاوی کودک یک یادداشت صبح‌بخیر زیر بالش او قرار دهید. با یک خوراکی جالب و جدید او را برای میان‌وعده غافلگیر نمایید و شخصی را که کودک به او علاقه دارد برای نهار دعوت نمایید و تا زمانی که مهمان به خانه نرسیده، چیزی در این مورد به او نگویید.

۳ـ کودک را از مدرسه بقاپید!
اگر می‌توانید یک روز از محل کارتان مرخصی بگیرید، به مدرسه کودکتان بروید و او را برای ساعت هایی از مدرسه خارج نمایید. در این زمان با هم به تفریح بروید و فعالیت‌های سرگرم‌کننده داشته باشید. به یک کافه بروید و بستنی مورد علاقه‌تان را در کنار هم بخورید. خاطره این روز در ذهن کودک شما برای همیشه باقی خواهد ماند. البته برای کودک توضیح دهید که آن روز، یک روز استثنائی است و قرار نیست هر روز این اتفاق تکرار شود.

۴ـ با یکدیگر کیک بپزید
بچه‌ها عاشق کیک هستند ولی نمی‌دانند چطور می بایست یک کیک بپزند. تجربه پختن کیک از زمان آماده کردن مواد اولیه تا زمان گذاشتن آن در فر می‌تواند یک تجربه شگفت‌انگیز برای او باشد. برای تقویت کنجکاوی کودک بگذارید تمام کار‌ها را خود کودک به تنهایی انجام دهد، تمام صدا‌ها را بشنود، تمام تغییرات را ببیند، تمام بافت‌های غیر‌معمول را لمس نماید و در آخر بوی خوش کیک را احساس نماید.

 

کنجکاوی,کنجکاوی کودک,تقویت حس کنجکاوی در کودکبرای تقویت حس کنجکاوی در کودک می بایست بگذاریم در کارهای خانه کمک نماید 

 

 ۵ـ خواندن قصه قبل از خواب
خواندن یک قصه خوب برای بچه‌ها قبل از خواب، می‌تواند برای آنها شگفت‌انگیز باشد. با این حال خواندن قصه‌های مشابه، می‌تواند برای کودک خیلی کسل‌کننده و یکنواخت باشد. می‌توانید برای تحریک حس کنجکاوی کودک، آخر قصه را باز بگذارید تا کودک با تصور خود آن را به پایان برساند. همچنین می‌توانید از روش‌های دیگری هم خلاقیت آنها را رشد دهید، مثلا از آنها بخواهید عنوان قصه را خودش انتخاب نماید. از آنها بخواهید که خودشان آغاز به گفتن قصه کنند و آنها را همراهی نمایید.

 

کنجکاوی,کنجکاوی کودک,تقویت حس کنجکاوی در کودک گاهی میتوان برای تحریک حس کنجکاوی کودک، آخر قصه را باز بگذارید

۶ـ آمادگی برای جواب به سوالات کودکان
کودکان معمولا سوالات بسیاری را مطرح می‌کنند که گاهی جواب دادن به آنها خیلی سخت است. برای اینکه همیشه آمادگی پاسخگویی داشته باشید، ابتدا می بایست بدانید که کودکان برای چه آن سوال‌ها را مطرح می‌کنند؟ مثلا شاید از شما بپرسند که برای چه سر کار می‌روید؟ آنها در جواب از شما فهرستی از دلایل ریز و درشت نمی‌خواهند. آنها تمایل بسیاری به صرف وقت زیادتری با شما دارند. درک منظور واقعی کودکان، به رفع شک و تردید‌های آنها کمک می‌نماید.

۷ـ تشویق کودکان به پرسیدن سوال
کنجکاوی‌های اولیه کودک می‌تواند منجر به کنجکاوی زیادتر او شود. مثلا در صورتی که کودک از شما سوال کرد: باران چطور می‌بارد. می‌توانید چرخه شکلگیری باران را برای او توضیح دهید و شکل‌های مختلف آب را با جزئیات برای او شرح دهید. توضیحات شما شاید کنجکاوی آنها را تحریک نماید و در آخر آنها آغاز به پرسیدن سوالات زیادتری در این مورد کنند.

۸ـ پرسیدن سوال از کودکان
با پرسیدن سوال از کودکان، مغز آنها را وادار به فعالیت و ذهن آنها را درگیر یافتن جواب‌ها و راه‌حل‌‌ها نمایید. خودتان را آماده شنیدن تمام جواب‌های کودک نمایید. می‌توانید این سوال‌ها را از آنها بپرسید. آیا فکر می‌نماید که شما یک دوست خوب هستید؟ مکان مورد علاقه شما در جهان کجاست؟ اگر قدرت فوق‌العاده‌ای داشتند، چه کاری انجام می‌دادند؟ آیا می‌توانند چیز‌هایی بسازند یا کاری برای آسان‌تر شدن زندگی مردم انجام دهند.

۹ـ کودک را به یک رستوران محلی یا بومی ببرید
آشنایی بچه‌ها با فرهنگ‌های مختلف، یکی از راه‌های تقویت کنجکاوی کودک آنهاست. کودکان را به رستوران‌های ایتالیایی، چینی، ژاپنی، هندی، ویتنامی، ببیرید تا روش فکر، آداب و رسم های و مزه‌های مختلف آشنا شوند.

۱۰ـ سفر به مکان ‌های جدید
به شما توصیه می‌کنیم که همراه کودکان به یک منطقه یا کشور جدید سفر نمایید. سفر آنها را با دنیای جدید و مردمان مختلفی رو به رو می‌نماید و حس کنجکاوی آنها را بر‌انگیخته می‌نماید. تحریک حس کنجکاوی کودکان از سنین پایین، باعث می‌شود که از دیدن مکان‌های جدید در طول زندگی‌شان لذت ببرند.

۱۱ـ تشویق کودکان به یادگیری موسیقی
آیا می‌دانید موسیقی چه تاثیری رو عملکرد مغز می‌گذارد. بعضی از ما زیادتر از سمت راست مغز خود و بعضی از سمت چپ خود استفاده می‌‌کنند؛ اما آنهایی با موسیقی سر و کار دارند، از هر دو بخش مغزشان استفاده می‌کنند. آنها از قدرت تفکر جانبی خود استفاده می‌کنند. یعنی از راه‌حل‌های مختلفی برای حل مشکل استفاده می‌کنند.

 

کنجکاوی,کنجکاوی کودک,تقویت حس کنجکاوی در کودک

 موسیقی برای تقویت حس کنجکاوی کودک خیلی سودمند است


۱۲ـ توجه به علایق کودکان
همه ما علایقی داریم و در صورتی که به فعالیتی علاقه داشته باشیم، انگیزه و کنجکاوی ما برای یادگیری آن زیادتر خواهد شد. به عنوان والدین روی علایق کودک تمرکز نمایید و کنجکاوی او را در فعالیت‌هایی که به آن علاقه دارد، تحریک نمایید.

۱۳ـ اجازه دهید کودک، کودکی نماید
شاید به عنوان پدر و مادر برایتان سخت باشد که اجازه انجام کار مورد علاقه کودک را به او دهید. انجام بعضی کار‌ها شاید خطرناک باشد. اما تا زمانی که خطر بالقوه‌ای آنها را تهدید نمی‌نماید، اجازه دهید بر پایه راه و روش خود، جهان را کشف کنند. بچه‌های کوچک، در سنین خاصی تمایل دارند که بعضی کار‌‌ها خودشان، به تنهایی انجام دهند. خوبتر است برای تقویت کنجکاوی کودک به آنها اجازه دهید که اشتباه کنند و از اشتباهاتشان درس بگیرند.
تقویت کنجکاوی کودک اثر مهمی در روند تربیت کودک دارد. به نظر شما از چه راهکار‌های دیگری می‌توان میزان کنجکاوی را در کودکان افزایش داد. لطفا دیدگاه‌های خودتان را از راه بخش نظرات این نوشته یا شبکه‌‌های اجتماعی کودکت به اشتراک گذارید.

 

منبع: koodaket.com

[ad_2]

منبع : بیتوته