لوگو چشم انداز cheshmandaz.ir

خرید اسباب‌ بازی‌ زیاد چه تأثیری بر کودکان دارد؟


خرید اسباب بازی,خرید اسباب بازی کودکان, تاثیر خرید اسباب بازی زیاد در کودکان

کودکانی که اسباب بازی های بیشماری دارند پریشان تر هستند

 

تا ۲ سالگی می بایست بیش تر از اسباب بازی هایی استفاده شود که تحریک حسی و حرکتی برای کودکان به وجود آورد . به عنوان مثال جغجغه سبب تحریک سیستم شنوایی بچه می گردد

بازی و اسباب بازی برای کودکان خیلی مهم است. به طوریکه آن ها بیش ترین ساعتهای بیداری خود را به بازی و فعالیت می پردازند. کودکان زمان بازی را خیلی دوست داشته و این زمان را به هر چیز دیگری ترجیح میدهند.

 

انتخاب اسباب بازی مناسب و تعداد آن برای بچه ها در هر سنی خیلی دارای ارزش است. والدین در خرید اسباب بازی می بایست دقت کنند که نفکیک اسباب بازی براساس جنسیت کودک کار درستی نیست چون مانع رشد خلاقیت آنها می گردد.

 

خود پدر و مادرها هستند که فرزندانی متوقع تحویل جامعه می‌دهند. پیش از حاملگی میگویند تا منزلمان را بزرگتر نکنیم بچه دار نمی شویم و بعد از این که منزل شان را تغییر دادند با امدن کودک اتاق بچه را پر از اسباب بازی میکنند طوری که جا برای سوزن انداختن هم نیست چه رسد به بازی کردن! ولی جای تعجب است که چه طور پدر و مادرهای امروزی در این عصر ارتباطات هنوز نمی دانند که داشتن اسباب‌بازی زیاد برای بچه ها مناسب نیست.

طبق تحقیقات جدید کودکانی که اسباب بازی های بیشماری دارند پریشان تر هستند و از بازی لذت نمی برند. این تحقیق به وسیله پژوهشگران دانشگاه Toledo در اوهایو Ohio در ایالات متحده آمریکا با همکاری ۳۶ کودک نوپا صورت گرفت. در این تحقیق به زمان نیم ساعت تا یک ساعت کودکان با چهار و یا شانزده اسباب بازی در اتاق بازی نمودند.

پژوهشگران دریافتند کودکان در محیطی با اسباب‌بازی های کم تر، زمان زیادتری فعالانه در بازی حضور پیدا میکنند . هنگامی که اسباب‌بازی های کمتری برای انتخاب موجود است ، بچه ها از خلاقیت ذاتی خود استفاده میکنند تا راه‌های مختلفی برای بازی با یک اسباب بازی پیدا کنند.

به گفتۀ پژوهشگران، بچه ها با اسباب بازی های کم تر، هیجان زیادتری از خود نشان می‌دهند . آنها همچنین بر این باورند که اسباب بازی زیاد سبب عدم تمرکز بچه ها می گردد و آنها نمی توانند بر بازی تمرکز کافی داشته باشند. نداشتن تمرکز کافی سبب می گردد بچه دائم اسباب بازی هایی که در دست دارد رها نماید و به سراغ اسباب بازی دیگری برود. آری، به همین سادگی، اسباب بازی بیش تر تمرکز کمتری در کودک ایجاد می نماید . بچه ها در سال های اولیۀ زندگی خود بازۀ تمرکز پایینی دارند. در این سالها بسیاری اسباب بازی ها شرایط را بدتر می نماید و تمرکز بچه ها را کم شدن میدهد .

 

خرید اسباب بازی,خرید اسباب بازی کودکان, تاثیر خرید اسباب بازی زیاد در کودکان

 برای دو سال به بالا اسباب بازیهایی که در تقویت خلاقیت، نقش دارند می بایست خریداری شود

با اسباب‌بازیهای زیاد چه کار کنیم؟
حال درصورتی که متوجه شده اید که ضروری نیست کودکتان انبوهی از اسباب بازیها را در اتاقش داشته باشد، دلواپس نشوید. میتوانید رویۀ جدیدی در پیش بگیرید؛ با آگاهی و همکاری کودک، قسمتی از اسباب‌بازی هایش را، که کم تر مورد توجه اوست، جمع اوری و بسته‌بندی نمایید و برای چند هنگامی دور از دسترسش  نگه دارید و بعد از چند هنگامی آنها را با تعداد دیگری از اسباب‌بازی ها جابجا نمایید. با این شیوه، هم از ریخت و پاش های اضافه راحت می شوید، هم توجه کودک را به اسباب بازی هایی که چند هنگامی در دسترسش نبوده اند جلب می نمایید و سبب می شوید بچه بتواند رابطه عمیق تری با آنها برقرار نماید. در عین حال، میتوانید بعضی از اسباب بازی ها را به دیگران کادو دهید یا آنها را به خانه های بازی خیریه اهدا نمایید.

چه اسباب‌بازی هایی برای چه سنی مناسب است؟
ـ گروه بندی مشخصی وجود ندارد ولی تا ۲ سالگی می بایست بیش تر از اسباب بازی هایی استفاده شود که تحریک حسی و حرکتی برای کودکان به وجود آورد . به عنوان مثال جغجغه سبب تحریک سیستم شنوایی بچه می گردد یا اسباب بازی های رنگی که بالای تخت بچه نصب می گردد ، قدرت بینایی بچه را تحریک می نماید . ولی در عین حال می بایست امن باشد. امن یعنی اینکه تیز و برنده و یا شکننده  نباشد و رنگ و جنسش طوری باشد که اسیب های فیزیکی و مسمومیت ایجاد نکند.

از دو سال به بالا اسباب بازی هایی بهترند که در تقویت خلاقیت، مهارت حل مسئله و تمرین برای ایفای نقش های زمان بزرگسالی نقش داشته باشند؛ مثل لگو یا جورچین. اما پدر و مادر هنگامی که می بینند بچه نمی تواند با این اسباب بازی ها کار نماید، نباید خودشان این کار را انجام دهند. می بایست نظارت کنند تا او خودش با این اسباب بازی ها کار نماید.



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها