سبزه عید، هنر دست کدبانوی خانه


طرز تهیه سبزه عدس,طرز درست كردن سبزه عید

روش آماده کردن سبزه عید

 

برای سبزه انداختن عدس میتوان به روش های متفاوتی این کار را انجام بدهید قادر هستید آن را در سبد، تنگ، توری و… و به اشکال متفاوتی آن را انجام بدهید.

با فرا رسیدن ماه اسفند، اکثر خانواده های ایرانی در پی آماده شدن برای عید نوروز می باشند ، یکی از مهم ترین و در عین حال لذت بخش ترین مسائل در این رابطه آماده کردن سبزه عید است. سبزه گندم، سبزه ماش، سبزه عدس،  سبزه تخم شربتی، سبزه ذرت، سبزه با هسته پرتقال، سبزه هسته لیمو، سبزه خاکشیر از انواع سبزه هستند که هر کس بنا به سلیقه خود یکی از آنها را آماده کردن می نماید. در این نوشته روش کاشت سبزه عدس آموزش داده شده است با بیتوته همراه باشد.

برای روش آماده کردن سبزه عدس در خاک ژله ای مثل دانه های درشت این کار را انجام بدهید و لازم نیست خاک ژله ای ها را خرد نمایید.

 

کاشت سبزه عدس :

15 تا 17 روز مانده به عید، یک لیوان عدس یا زیادتر (مقدار عدس بستگی به ظرفی که می خواهید سبزه را در آن درست نمایید دارد). درون کاسه ای بریزید و به اندازه 2 تا 3 بند انگشت روی آن آب بریزید و تا 2 روز صبر نمایید. طی این زمان 2 بار آب آن را عوض نمایید.

 

هنگامی عدس ها آغاز به جوانه زدن نمودند، آب کاسه را خالی نموده و عدس ها را درون یک دستمال نخی بریزید و در یک آبکش بگذارید.

 

سعی نمایید دستمال همیشه مرطوب بماند. زمانی که عدس ها آغاز به ریشه زدن نمودند آنها را به آرامی از درون دستمال خارج نمایید.

 

در کف ظرف مورد نظر، لایه ای از پنبه را پخش نموده و عدس ریشه زده را درون آن بریزید و پخش نمایید. (قادر هستید پنبه قرار ندهید، قرار دادن پنبه برای گرفتن آب اضافی در داخل ظرف است که از کپک زدن عدس ها پیشگیری نماید)

 

روی عدس ها را پارچه ای نخی بیاندازید و هر روز روی آن ها کمی آب اسپری نمایید تا ساقه پیدا نماید.

 

زمانی که ساقه بلند شد پارچه را از روی آن بردارید و ظرف را در زیر نور و جای خنک قرار بدهید، هر روز مقدار کمی آب بر روی آ‌نها اسپری نمایید تا مرطوب بماند.

 

سبزه گندم و ماش هم دقیقا به همین روش درست می گردد تنها تفاوت آن این است که 10 الی 12 روز مانده به عید آغاز نمایید.

 

طرز تهیه سبزه عدس,طرز درست كردن سبزه عید

روش آماده کردن سبزه عدس

 

نکاتی برای روش درست كردن سبزه عدس :

خوبتر است آب عدس ها را هر روز تعویض کنید تا عدس ها پوسیده و خراب نشوند.

برای آماده کردن هر نوع سبزه برای عید نوروز، می بایست از بذرهای تازه و سالم استفاده کنید.

در مراحل درست کردن سبزه عدس خوبتر است از آب ولرم استفاده نمایید.

برای زیبایی زیادتر سبزه عید با عدس خوبتر است عدس ها را به صورت لایه نازک در ظرف نریزید و از مقدار زیادتری عدس استفاده کنید.

 

زمانی که احساس کردید سبزه به اندازه دلخواه رسیده است، شب ها آن را در محیطی خنک تر از فضای منزل قرار دهید تا بیش از حد رشد نکند.

خوبترین دما برای رشد سبزه عدس، دمای معتدل است، بعد از محیطی با گرما یا سرمای شدید بپرهزید.

برای آماده کردن سبزه با عدس، خوبتر است حدود دو یا سه هفته قبل از عید نوروز اقدام به آماده کردن عدس و انجام دیگر مراحل کنید.

 

دلیل زرد شدن سبزه عید :

یکی از دلایل زرد شدن سبزه این است که نور کافی ندارد و بسیاری بلند می گردد. برای اینکه از رشد بسیاری سبزه پیشگیری نمایید روزها آن را بیرون از خانه و شب داخل خانه قرار بدهید با این روش سبزه تان برگ های مسطح و پرپشت بدست می آورد و زیاد بلند نمی شود و زرد هم نمی شود. یکی دیگر از دلایل زرد شدن سبزه زیاد آب دادن آن است اگر به سبزه زیاد آب بدهید رشه های آن خراب می گردد و باعث خراب شدن سبزه می گردد.

 

چگونه سبزه عید درست کنیم,زرد شدن سبزه عید

چطور سبزه عید درست کنیم

 

روش درست كردن سبزه عید با لبو:

روش اول برای سبزکردن سبزه عید با چغندر ابتدا یک چغندر قرمز سالم را انتخاب نمایید. اگر دارای برگ است آنها را با چاقویی تیز کوتاه نمایید.

 

سپس به اندازه یک چهارم از قسمت بالایی چغندر را برش بدهید و آن را داخل ظرف آبی قرار بدهید.

 

چغندر بریده شده را در ظرفی قرار بدهید به صورتی که تا انتهای آن در آب قرار بگیرد.

 

بعد از گذشت چند روز چغندر آغاز به ریشه دادن می نماید و برگ های جدیدی سبز می شوند.

 

بعد از عید نوروز هم قادر هستید گیاه تان را در باغچه یا گلدان بکارید تا بزرگ تر شود و بعد از چند ماه (حدود ۳ ماه) چغندرهای تازه و خوش طعم برداشت نمایید.

 

* توجه داشته باشید که قطر دهانه گلدان می بایست 3 برابر اندازه چغندر و ارتفاع آن نیز حداقل 30 سانتیمتر باشد.

 

آبیاری چغندر قرمز در گلدان یا باغچه می بایست زمانی انجام شود که خاک گلدان در حال خشک شدن باشد. (کمی رطوبت داشته باشد). از آبیاری بیش از اندازه گیاه خودداری نمایید.

 

  زیادتر بخوانید: مدل سبزه عید نوروز

 

روش دوم برای کاشت سبزه عید با لبو

بعد از انتخاب چغندر قرمزی که ریشه های سالم دارد می بایست چند روزی آن را در یک کیسه پلاستیکی با چند سوراخ قرار بدهید.

تا آغاز نماید به جوانه زدن و سپس قادر هستید آن را به ظرف آبی منتقل نمایید.

 

طرز درست كردن سبزه عدس,سبزه انداختن عدس

کاشت سبزه عید با لبو

 

روش سوم برای کاشت سبزه عید با لبو

یک عدد چغندر نسبتا بزرگ و قرمز سالم را انتخاب نمایید و آنها را خوب بشویید.

 

* خوبتر است چغندر شما دارای ریشه باشد.

 

یک ظرف آب دقیقا به اندازه چغندر خود انتخاب نمایید و قسمت ریشه دار آن را در ظرف آب (حدود 2 سانتیمتر) قرار دهید.

 

ظرف را نزدیک پنجره بگذارید تا نور کافی (نور غیر مستقیم خورشید) دریافت نماید.

آب ظرف را هر دو روز یکبار تعویض نمایید.

 

بعد از چند روز چغندر آغاز به ریشه دهی و جوانه زدن می نماید.

تا یک ماه بعد از آن سبزه لبویی شما برای سفره هفت سین آماده می گردد.

 

* اگر چغندری که می خواهید آن را بکارید، دارای برگ های بزرگی نیز است خوبتر است برگ های آن را با یک چاقوی تیز برش بزنید تا بعد از ریشه زنی برگ های جدید و زیباتر آغاز به رشد کنند.

 

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها