[ad_1]
منارجنبان اصفهان
منارجنبان از بناهای شگفت انگیز اصفهان
یکی از بناهای با ارزش و ویژه اصفهان، بنای تاریخی منارجنبان است.
منارجنبان اصفهان؛ در واقع بقعه ای است كه بر آرامگاه شیخی زاهد و عابد به اسم عمو عبدالله كه در ذی حجه سال ۷۱۶ هجری قمری وفات یافته، ساخته شده است. این بنا در آغاز، تنها ایوانی بوده كه بعدها دو مناره معروف را به ساختمان آن اضافهکرده اند. منارجنبان بر سر راه اصفهان به نجف آباد در روستایی به اسم كاردالان قرار دارد.
عکس ها منارجنبان اصفهان
بخش های مختلف منارجنبان
مناره های منارجنبان یکی از شاخص ترین قسمت های این بنا است. دارای ۲ مناره هر کدام به ارتفاع ۱۷٫۵ متر از سطح زمین است که با تکان خوردن هر یک از این مناره ها، مناره ی دیگر هم به لرزش در می آید.
مناره ها از جنس خشت هستند و روی مناره ها با کاشی های فیروزه ای، مشکی و سفید آراسته شده است. درون مناره ها هم پله های مارپیچی قرار دارد که به آسانی توسط آن ها میتوانید به پشت بام و بالای مناره ها بروید. كاشی های لاجوردی و فیروزهای زینت بخش این بناست و بر روی آرامگاه نیز قطعه سنگی مرمری قرار دارد كه سوره یس از قرآن كریم حاشیه آنرا زینت داده است. كتیبه های دیگری هم در این آرامگاه قرار دارد كه از آن جمله آنوبانینی قادر هست به كتیبه ای بر سنگ مرمر بالای سنگ اصلی كه از عمو عبدالله بعنوان یك مرد باخدا و زاهد نام می برد؛ اشاره نماید.
منارجنبان از جاذبه های گردشگری اصفهان
دلیل تکان خوردن منارجنبان
در ساخت منارجنبان از مصالح ساختمانی سبک استفاده شده است و همچنین فاصله ی بین دو مناره با هم و ارتفاع آنها از سطح ازمین کم است و تمام این عوامل باعث میشوند تا این مناره ها به حرکت در بیایند. هنگامی که به این بنا از نزدیک نگاه می نمایید، احتمالا فهمیدن این مسئله که کل بنا در حال لرزش است اندکی عجیب باشد و به چشمتان نیاید که دلیل آن میتواند عظمت بنا باشد. ولی درصورتی که خوب دقت نمایید می بینید که در جای جای این سازه علائمی گذاشته شده است که با تکان خوردن مناره ها، آن ها هم تکان می خورند و این موضوع به درک لرزش کلی ساختمان کمک می نماید.
منطقی ترین دلیلی که برای تکان خوردن مناره ها وجود دارد، پدیده ی فیزیکی تشدید یا پدیده ی رزونانس است، زیرا مناره ها سبک معماری مشابهی دارند و تکان خوردن یکی روی دیگری اثر می گذارد.
عکس های منارجنبان اصفهان
تکان های منارجنبان، کنترل شده است
محققان معتقدند منارجنبان برعکس دیگر منارجنبان های دیگر ازبرای لرزش مناره ها و ساختمان احداث نشده است. در واقع اول ایوان که مقبره عموعبدالله است ساخته شده و بعد از چند قرن، مناره ها به آن اضافه شده است. به این ترتیب حرکت بنایی که ماهیت آن لرزیدن نیست، قابلیت تخریب و صدمه دیدن آن را افزایش می دهد. از این رو ، با نظارت سازمان میراث فرهنگی اصفهان، تکان دادن مناره ها کنترل شده است و صرفا به وسیله کارشناس میراث فرهنگی در دفعات محدود و مشخص شده ایانجام می گردد.
امکانات رفاهی در اطراف منارجنبان
طی سالهای اخیر در نزدیکی منارجنبان اصفهان فضای سبزی در نظر گرفته شده است که با حضور در آن روح انسان آرامشی بی همتا می یابد در نزدیکی این فضای سبز میتوانید تننقلات و بستنی خریده یا در چایخانه سنتی یک استکان چای لبسوز را تجربه نمایید، آنچه مسلم است اوقات خوشی را میتوان با خانواده در فضای سبز اطراف منارجنبان تجربه نمود.
دیدنی های نزدیک به منارجنبان اصفهان
فاصله منارجنبان تا مسجد حکیم:۹.۷ کیلومتر
فاصله منارجنبان تا کاخ چهل ستون:۸.۹ کیلومتر
فاصله منارجنبان تا میدان نقش جهان:۱۲ کیلومتر
منارجنبان از بناهای تاریخی اصفهان
نشانی منارجنبان
منارجنبان در خیابان آتشگاه در فاصله شش کیلومتری غرب شهر اصفهان و در راه اصفهان به نجف آباد در محله ای به اسم کارلادان واقع شده است.
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها