[ad_1]
چاقی، غلظت خون، برودت و رطوبت چهار دلیل اساسی در تشکیل كیست تخمدان هستند
مقابله با کیست تخمدان با تغذیه مناسب
برای بانوها شنیدن اسم كیست، طراوت ندارد. بیشتر آنها كیست سینه و تخمدان را تجربه میكنند و حتی كسانی كه خودشان تا به حال ردی از كیست تخمدان را در سونوگرافیهایشان ندیدهاند، حتما شكایت زنان دیگری كه از این مهمان ناخوانده شكایت میكنند را شنیدهاند.
گرچه كیستهای تخمدان بیشتر خوش خیم و بیدردسر هستند و با تجویز قرصهای پیشگیری از بارداری كنترل میشوند اما تخمدانهایی كه كیستساز هستند، مدتی پس از درمان باز كیست دیگری میسازند و این ماجرا سالها ادامه پیدا میكند. سودابه بیوس، كارشناس مامایی و مدرس طب سنتی دلیل اصلی پیدا شدن كیستهای تخمدان را انتخاب سبك زندگی نادرست میداند و عوامل بروز کیست تخمدان را از دیدگاه طب سنتی بررسی مینماید.
دلیل ایجاد کیست تخمدان چیست؟
از دید طب سنتی چهار دلیل عمده سبب تشكیل كیست در تخمدان میشود كه ممكن است كسی تحت اثر یكی از این عوامل و شخص دیگری تحت اثر هر چهار عامل دچار كیست شده باشد. چاقی، غلظت خون، برودت و رطوبت چهار دلیل اساسی به وجود آمدن كیست تخمدان هستند.
1- افزایش وزن و ایجاد کیست تخمدان
انباشته شدن مواد زائد در بدن، سبب به وجود آمدن انواع بیماریها میشود. در بدن اشخاص چاق مواد زائدی كه اطراف رحم جمع میشوند، مانع خونرسانی درست میشوند و عملكرد رحم را مختل میكنند؛ درنتیجه نظم قاعدگی به هم میخورد و كیست در تخمدان تشكیل میشود. به همین علت چاقی یكی از عوامل اصلی ناباروری است و در بعضی موارد حتی در صورت باردار شدن فرد، احتمال سقط جنین بالا میرود. بر این اساس اگر چاق هستید، قبل از آزمون هر روش درمانی دیگری، می بایست حتما فكری به حال اضافه وزنتان بكنید.
وزنتان را کم نمایید
برای لاغر شدن لازم نیست انواع رژیمهای عجیب و غریب هفت روزه و چهل روزه را آزمون كنید؛ فقط كافی است كمی خوددار باشید و به پرخوری نه بگویید.
√ تا گرسنه نشدهاید، سراغ غذا نروید. هرقدر هم به نظرتان خوش طعم بیاید، به دردسرهای اضافه وزن نمیارزد.
√ قبل از سیر شدن كامل دست از غذا خوردن بكشید. قرار نیست گرسنه بمانید ولی لازم هم نیست بیش از حد بخورید.
√ خودتان خوبتر از هر كسی اندازه گرسنگی و سیری دستتان است؛ پس با خودتان صادق باشید.
√ همراه غذا سالاد و ترشی نخورید؛ چون شما را به زیادتر خوردن تشویق میكنند.
√ حتما در طول روز فعالیت جسمانی داشته باشید. قرار نیست هر وقت دوست داشتید، ورزش كنید؛ می بایست برای ورزش برنامه روزانه منظمی داشته باشید و طبق آن برنامه عمل كنید؛ منظور از تحرك روزانه این است كه بدن خسته شود و عرق كند.
2- رطوبت و تشکیل کیست تخمدان
یك سری از مواد خوراكی شامل رطوبت هستند و خوردن آنها سبب ایجاد حالت تری میشود. هر ماده طبیعی كه آبدار باشد، این خاصیت را دارد. همچنین از دید طب سنتی رطوبت یكی از عوامل اصلی ابتلا به چاقی است. بعضیها میگویند «هوا هم كه میخورم، چاق میشوم!» پر بیراه نمیگویند؛ چون هوای بسیاری خنك هم سبب ایجاد رطوبت و چاقی میشود. كمتحركی هم میتواند رطوبت ایجاد كند.
افرادی كه در طول شبانهروز از مواد خوراكی شامل رطوبت استفاده میكنند، استعداد زیادتری برای جذب رطوبت دارند. كسانی كه مواد آبكی بسیاری استفاده میكنند، یعنی علاوه بر اینكه برای رفع تشنگی آب مینوشند، از انواع آب میوهها و نوشابهها هم نمیگذرند و آنها را هم مینوشند در معرض این خطر قرار دارند.
افزایش غلظت خون سبب ایجاد کیست تخمدان می گردد
رطوبت را دور بزنید
√ دمنوش و عرق پونه استفاده كنید.
√ دارچین استفاده كنید. میتوانید چوب دارچین را در لیوان آب بیندازید، یا یك قاشق چایخوری پودر دارچین و عسل را یك بار صبح و یك بار شب میل كنید.
√ دمنوش زنجبیل میل كنید.
√ تركیب پودر دارچین، زنجبیل و عسل خیلی سودمند است. سعی كنید از این تركیب استفاده كنید.
√ هر روز ورزش كنید.
3- افزایش غلظت خون و ایجاد کیست تخمدان
در بدن یك فرد كاملا سالم، خون از قلب و از راه رگها به تمام اعضا میرسد. چاقی یا به تعبیر طب سنتی مواد زائد بسیاری كه در بدن وجود دارد، عمل خونرسانی را با كندی یا اختلال مواجه میكند. هنگامی به عضو یا بافتی خون نرسد، صدمه میبیند. در محیط اطراف رحم فرد چاق، مواد زائد مانع خونرسانی میشوند و عملكرد تخمدان مختل میشود. افرادی كه مواد سودازا استفاده میكنند، زیادتر در معرض غلظت خون قرار دارند و احتمال مبتلا شدنشان به كیست تخمدان افزایش پیدا میكند.
كسانی كه پس از غذا میخوابند یا كسانی كه زیاد عطر، ادكلن، اسپری، دئودورانت و صابونهایی كه در آماده کردن آنها الكل به كار رفته را استشمام میكنند هم از این خطر دور نیستند. گذشته از این نفس كشیدن در هوای آلوده هم خطر غلظت خون را زیادتر میكند.
غلظت خون را دور بزنید
* از ادویهجات رقیقكننده خون در پخت غذا استفاده كنید. زعفران، دارچین، پونه و زنجبیل خاصیت رقیقكنندگی دارند.
* غذاهایی بخورید كه سبب قاعدگی میشوند. نخودآب بخورید. از یك شب قبل نخود را خیس كنید و چند بار آبش را عوض كنید تا نفخش گرفته شود. چهار لیوان آب روی نخود بریزید و بگذارید خوب بپزد. هنگامی اندازه یك لیوان از آب نخود باقی ماند، آب را به كاسهای منتقل كنید و نخود و پیاز را با روغن زیتون یا روغن كنجد تفت دهید. به نخود و پیاز ادویهجات گرم بزنید، سپس آب غلیظ نخود را روی آن بریزید. نخود آب از غذاهایی است كه سبب میشود خون به تخمدان برسد.
* گوشت گاو، گوشت مانده، گوشت خشك و گوشت شتر نخورید.
* عدس، كلم و پنیر كهنه نخورید.
* ماهی شور و ماهی تن استفاده نكنید. مضاف بر اینكه سودازا هستند، كنسروها مواد نگهدارنده دارند و نباید استفاده شوند.
* پس از صرف غذا سعی كنید فعالیت سبك و مختصری داشته باشید.
4- برودت و تشکیل کیست تخمدان
برودت همانطور كه از اسمش برمیآید، حالت سردی بدن است. عامل اصلی برودت، استفاده خوراكیهایی است كه طبع سردی دارند. نكته دیگری كه آن را تشدید میكند، روش غلط غذا خوردن است. مثلا فردی موقع خوردن غذای گرم، یك لیوان آب یخ میریزد و مینوشد، یا ماست و سالادی كه در یخچال بوده را میل میكند که این به سلامتش صدمه جدی وارد میكند. باتوجه به سبك زندگی غلط امروزی، فستفود به خوراك محبوب خانوادهها تبدیل شده که یكی از منبع های اصلی برودت هستند كه می بایست بهشدت از خوردنشان پرهیز كنید. معمولا همراه فستفود مقدار بسیاری سس هم استفاده میشود كه صدمه را تشدید میكند.
برودت را دور بزنید
– به هیچ وجه فستفود نخورید.
– از انواع سس شامل سس مایونز، سس خردل، سس كچاپ و. . . استفاده نكنید.
– استفاده زیاد از حد شیر، برنج، دوغ و ماست حالت سردی ایجاد میكند.
– در آماده کردن و پخت غذا از ادویهجات گرم مثل دارچین، زیره، زعفران، هل، میخك و رازیانه استفاده كنید.
قاعدگی نامنظم، روییدن موهای زائد روی چانه نشانههای ایجاد كیست تخمدان هستند
شما هم كیست دارید؟
برای بانوها هرگونه بینظمی در قاعدگی نوعی هشدار به حساب میآید. از طرفی هنگامی ابتلا به كیست تخمدان شایع باشد، نخستین احتمال را به وجود كیست تخمدان میدهیم. كیست تخمدان بیشتر در كمیت و كیفیت قاعدگی خودش را نشان میدهد.
1. ممكن است قاعدگی فردی كه دچار این مشكل شده بهطور كل قطع شود و هر چند ماه یك بار اتفاق بیفتد یا اینكه احتمال دارد تعداد روزهای قاعدگی خیلی كم شود یا خونی كه از دست میرود، خیلی ناچیز باشد. در صورت مشاهده این تغییرات برای تشخیص دقیقتر به متخصص زنان مراجعه كنید.
2. امكان دارد نشانههای دیگری هم در كنار بینظمی در قاعدگی مشاهده شود؛ مثل روییدن موهای زائد روی چانه، جوش زدن صورت، زیادتر شدن لكهای صورت یا دیدن لكههای قهوهای در ناحیه زیر بغل و روی كشاله ران، ناباروری، دیرباروری و… که همه از نشانههایی هستند كه میتوانند از وجود كیست تخمدان خبر دهند.
3. برای كنترل موقعیت كیست تخمدان، می بایست موقعیت قاعدگی را بهطور دقیق كنترل كنید تا متوجه تغییرات شوید. اما برای تشخیص بیماری، به مشاهده این نشانهها اكتفا نمیشود و درنهایت با انجام سونوگرافی بهطور قطع مشخص میشود كه فرد دچار كیست تخمدان شده یا نه و البته اندازه كیستهای او و جایگاهشان به چه صورت است.
برای مقابله با کیست تخمدان چی بخورم؟ چی نخورم؟
فرد مبتلا به كیست، می بایست هر چه سریعتر درمانش را پیگیری كند. نخستین و مهمترین گام، اصلاح روش تغذیه است. بعضی اشخاص نقش خوراكیها را در درمان این بیماری جدی نمیگیرند و ترجیح میدهند، قرص بخورند و درمان شوند؛ درحالیكه بسیاری از بانوهای مبتلا به كیست، صرفا با استفاده از این روش خودبهخود و بدون نیاز به استفاده قرصهای پیشگیری از بارداری كیستشان درمان شده است.
√ غذاهایی كه مواد نگهدارنده دارند، نخورید. غذاهایی كه در كارخانهها آماده کردن میشوند مثل انواع كنسروها برای ماندگاری زیادتر، شامل مواد نگهدارنده هستند. آب معدنیها هم جزء همین دسته خوراكیهای ممنوعه هستند.
√ خودتان را به خوردن سكنجبین عادت بدهید. سكنجبین را میتوانید همراه سركه و شكر یا همراه سركه و عسل میل كنید.
√ غذاهایی را كه طبع سرد و بلغم دارند، نخورید. می بایست ماست، دوغ، خیار، گوجه فرنگی، برنج، ماهی، كدو، كاهو، كیوی، گیلاس، هلو و آلو را از برنامه غذاییتان حذف كنید.
√ شیر، میوه و تنقلات را به هیچ وجه با هم نخورید؛ چون هضم همزمانشان خیلی دشوار است. پس با شیرموز یا شیرپسته خوردن خودتان را تقویت نكنید.
√ هضم گوشت توسط دستگاه هاضمه یا همان دستگاه گوارش 12 ساعت طول میكشد؛ بر این اساس اگر گوشت خوردهاید، می بایست زیادتر صبر كنید.
√ غذاهای غلیظ نخورید. پیتزا، الویه، هلیم، آش رشته، ماكارونی، لازانیا، كله پاچه، حلوا، شیرینی تر، موز، انبه و لوبیا جزء غذاهای غلیظ به شمار میروند.
√ اگر اصرار دارید این مواد را استفاده كنید، حتما آنها را با مصلح بخورید. ادویهجات گرم و خشك، مصلح خوراكیهای سرد هستند. عسل، زعفران، زیره، زنجبیل، سیاه دانه، هل، دارچین، نعناع و زنیان تا حد بسیاری از ضرر این مواد میكاهند.
√ همراه غذا ماست یا سالاد نخورید. نیم ساعت پس از غذا میتوانید تنها یكی از اینها را میل كنید.
√ همراه غذا میتوانید سبزی خوردن، زیتون پرورده با رب انار میل كنید.
منبع :
مجله سیب سبز
bartarinha.ir
[ad_2]
منبع : بیتوته