[ad_1]
شکلات تلخ به کم شدن درد قاعدگی کمک می نماید
استفاده شکلات چه فوایدی برای بانو ها دارد؟
بیشتر اشخاص از خوردن شکلات لذت میبرند و همه میدانند که خوردن آن در خلقوخوی اشخاص تأثیر مثبت میگذارد، اما این تنها فایده شکلات نیست. شکلات سکته مغزی در زنان را کم شدن میدهد، از عوارض بارداری پیشگیری مینماید، درد قاعدگی را کم شدن میدهد و جالبتر اینکه سبب رمانتیک شدن زنان میشود. در این نوشته با تاثیراتی که استفاده شکلات بر بانو ها می گذارد آشنا می شویم.
• شکلات خطر سکته مغزی در زنان را کم شدن می دهد
تحقیقات نشان میدهد که استفاده حدوداً دو قطعه شکلات در هفته میتواند به زنان در کم شدن خطر ابتلا به سکته مغزی کمک نماید.
این تحقیقات که بر روی حدود 33500 زن با گروه سنی 49 تا 83 سال و در زمان 10 سال انجام شده نشان میدهد که استفاده 45 گرم شکلات در هفته از زنان در برابر سکته مغزی حفاظت مینماید. یافتههای این تحقیق حاکی از آن است که استفاده شکلات تا 20 درصد خطر سکته مغزی را کم شدن میدهد. در این تحقیق آمده است که میزان استفاده شکلات با نوع سکته و صدمههای حاصل از آن کاملاً ارتباط دارد و حتی کسانی که شکلات زیادتری در برنامه تغذیهای خود داشتهاند از صدمه های ناشی از سکته مغزی نظیر انسداد و لخته خون زیادتر در امان بودهاند. همچنین این تحقیقات نشان داده که غلظت کاکائو در میزان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی تاثیرگذار است.
استفاده شکلات از زنان در برابر سکته مغزی حفاظت مینماید
• شکلات تلخ به کم شدن درد قاعدگی کمک می نماید
افسردگی و خستگی غیرعادی و بدخلقیهای ناگهانی تنها بخشی از اثراتی است که تغییرات هورمونی در روزهای قبل از قاعدگی روی روان و بدن زنها میگذراند؛ و اگر چه بیشتر زنان فکر میکنند هیچ راهی برای خلاص شدن از این روزهای ناخوشایند نیست، محققان به این گروه، خوردن شکلات تلخ را پیشنهاد میدهند.
اکثر زنان به علت افت ماهانه ترشح استروژن و پروژسترون، علائم ناخوشایند و آشفته کننده سندروم پیش از قاعدگی را تجربه میکنند که این تغییرات هورمونی باعث پیامدهای دیگری مثل افت موقتی میزان ترشح هورمون شادیآفرین سروتونین و همچنین سایر هورمونهای آهستهبخش میشود. حاصل این تغییرات هورمونی ایجاد احساس تحریکپذیری است که همگی از شایعترین علائم سندروم پیش از قاعدگی هستند و ۳ تا ۷ روز ادامه پیدا مینماید.
تحقیقات نشان داده است بعضی از مواد غذایی مثل توتها، کلسیم، ویتامین E و B6 و منیزیم میتوانند علائم سندرم پیش از قاعدگی را به حداقل برسانند.
جالبتر اینکه بر مبنای این تحقیقات، شکلات تلخ نیز شامل منیزیم، اسیدهای چرب، سودمند، امگا ۳، امگا ۶ و مقادیر خیلی کمتری قند و همچنین فاقد شیر است که در کم شدن علائم این سندرم نقش سودمند دارد. البته ورزش کردن و حذف قند، نمک و کافئین از رژیم غذایی هم در کم شدن علائم این سندرم تاثیرگذار است.
• شکلات از عوارض بارداری پیشگیری مینماید
شکلات تلخ میتواند به پیشگیری از پره اکلامپسی کمک نماید. پره اکلامپسی یکی از چندین علل تولد نوزاد نارس است که متأسفانه جان بسیاری از نوزادان را میگیرد. این موقعیت در میان زنان باردار رخ میدهد و بیشتر با افزایش فشارخون نمود مینماید. هنگامی فشارخون زنان باردار افزایش مییابد، این مسئله منجر به تشنج، لخته شدن خون و صدمه به کبد میگردد. در بعضی از موارد نیز پرهاکلامپسی باعث توقف عملکرد کلیهها میشود. اما براساس گزارشات Annals of Epidemiology، تئوبرومین موجود در کاکائو میتواند از این بیماری پیشگیری نماید.
تحقیقی که در دانشگاه Yale به صورت پرسشنامه بر روی 2500 زن باردار در خصوص عادات رژیم غذایی آنها صورت گرفت نشان داد زنانی که به طور با نظم شکلات میخورند، 50 درصد کمتر از زنانی که استفاده شکلات در آنها کم است، از پره اکلامپسی در دوران بارداری رنج میبرند، زیرا تئوبرومین موجود در شکلات با تنظیم فشارخون منجر به انبساط رگهای خونی گشته و جریان خون را با نظم مینماید.
همچنین محققان فنلاندی به این نتیجه رسیدهاند که شکلات میتواند بر رفتار کودک نیز تأثیر گذارد. مجله New Scientist گزارش میدهد براساس مطالعهای که روی 300 زن باردار انجام شده است، زنان بارداری که در زندگی خود دچار استرس هستند اما در رژیم غذایی خود از شکلات استفاده میکنند نسبت به سایر زنان، فرزندان شادتر و فعالتری دارند. پزشکان معتقدند فنیلاتیل امین موجود در شکلات بهعنوان تحریککنندهای قوی در دوران بارداری از مادر باردار به جنین منتقل میگردد.
شکلات میتواند خطر بروز حمله قلبی در بانوها را کم شدن دهد
• شکلات باعث تقویت خلقوخوی رمانتیک زنان میگردد
دانشمندان دو دانشگاه آمریکایی تأکید نمودند که خلقوخوی رمانتیک زنان بعد از خوردن شکلات تشدید میشود. محققان دانشگاه درکسل و پنسیلوانیا در آمریکا ثابت نمودند که خوردن شکلات باعث تقویت خلقوخوی رمانتیک زنان میگردد و به مردان پیشنهاد دادند که از این واقعیت برای جلب توجه زنان استفاده کنند.
دانشمندان بعد از انجام تصویربرداری مقطعی از مغز زنان، قبل و پس از غذا، به این نتیجه دست یافتند. در حالت نخست، زنان غیرچاق در طول هشت ساعت از خوردن غذا خودداری نمودند، بعد از آن تصاویری با ماهیت خنثی مثل توپهای بولینگ و نیز تصاویری رمانتیک مثل عکس اشخاصی که همدیگر را در آغوش کشیدند و یا دست همدیگر را گرفتند، به آنها نشان دادند، عکس العمل مغز زنان به این دو نوع عکس، کاملاً مشابه بود.
به گزارش العالم، اما در حالت دوم، پژوهشگران قبل از نمایش عکس ها، قطعهای شکلات شامل 500 کالری به آنها دادند؛ این امر باعث تشدید عکس العملهای مغز زنان در موقع مشاهده عکس ها رمانتیک گشت؛ بدین معنا که خلقوخوی رمانتیک زنان بعد از خوردن شکلات تشدید شد.
• شکلات خطر بروز حمله قلبی در بانوها را کم شدن دهد
شکلات میتواند خطر بروز حمله قلبی در بانوها را کم شدن دهد. بیشتر اشخاص از خوردن شکلات لذت میبرند و همه میدانند که خوردن آن در خلقوخوی اشخاص تأثیر مثبت میگذارد، اما این تنها فایده شکلات نیست، بلکه تنها تعداد کمی از محققان در گذشته به تأثیر مثبت آن روی قلب و عروق پی برده بودند، اما امروز فایده سودمند دیگری نیز توسط دانشمندان انستیتو کارولینسکای استکهلم سوئد کشف شده و آن این است که استفاده شکلات در زنان خطر ابتلا به سکته را کم شدن میدهد.
اما می بایست خاطرنشان نمود بهرغم این نتایج مثبت، محققان همچنان تأکید دارند می بایست استفاده آن را با احتیاط انجام داد. دکتر لارسون میگوید: «استفاده شکلات سبب قطع کامل ابتلا به حمله قلبی نیست بلکه میتواند این خطر را تا حد قابل ملاحظهای کم شدن دهد و از این رو میتوان بیان کرد استفاده کاکائو به طور قطع تأثیر مثبتی روی تندرستی دارد ولی حتماً می بایست زنگ خطر زیادهروی از استفاده شکلات را نیز به صدا در آورد و استفاده آن را تعدیل نمود، زیرا می بایست توجه داشت کاکائو کالری، چربی و قند بالایی دارد.
البته میتوان بیان کرد استفاده از شکلات تلخ به علت اینکه قند خیلی کمتری دارد و شیر کمتری نیز در ساخت آن استفاده میشود، خیلی مفیدتر است. دکتر لارسون در ادامه افزود: «در دهه 1990 در سوئد 90 درصد شکلاتهایی که استفاده میشدند شکلاتهای شیری بودند که تنها 30 درصد آن را کاکائو تشکیل میداد، اما امروزه استفاده شکلات تلخ خیلی زیادتر مورد توجه قرار گرفته است.»
منبع : tebyan.net
[ad_2]
منبع : بیتوته