چای سیاه یا چای سبز؟

[ad_1]

خواص چای سبز,خاصیت چای سبز

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان محسوب می‌شود

 

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان محسوب می‌شود که فواید تغذیه‌ای مختلف را در اختیار ما قرار می‌دهد. چای سیاه و چای سبز دو نوع طرفداران ویژه خود را دارند.هنگامی که موضوع انواع مختلف چای مطرح می‌شود، ستاره‌های اصلی آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آنها هستند، به ویژه نوع خاصی از آنتی اکسیدان که به نام پلی فنول شناخته می‌شود.
 
 آنتی اکسیدان‌ها ملکول‌هایی هستند که از اکسیداسیون و تولید رادیکال‌های آزاد پیشگیری می‌کنند.رادیکال‌های آزاد که از چیزهایی مثل آلودگی‌های زیست محیطی و دود سیگار ناشی می‌شوند به DNA صدمه وارد می‌کنند و همچنین به بیماری‌هایی مثل سرطان منجر می‌شوند. اما کدام چای – سیاه یا سبز – از قدرت آنتی اکسیدانی زیادتری برخوردار است؟

در شرایطی که شاید فکر نمایید چای سبز در مقایسه با چای سیاه از پلی فنول‌های زیادتری برخوردار است، پژوهشگران در موسسه پیشگیری از سرطان در نیویورک، معتقدند نباید سریع در این زمینه نتیجه‌گیری نمود.چای سبز و چای سیاه از یک گیاه چای مشابه که به نام کاملیا سیننسیس شناخته می‌شود، آماده کردن می‌شوند و این به معنای آن است که هر دو شامل مقادیر مشابه از پلی فنول‌ها هستند، که از صدمه DNA در برابر سموم زیست محیطی به یک میزان پیشگیری می‌کنند.

مطالعات موسسه ملی سرطان آمریکا نشان داده است که چای سبز نوشیدنی غنی‌تر از یک کاتچین فعال و ویژه محسوب می‌شود که به نام اپیگالوکاتچین-۳-گالات (EGCG) شناخته می‌شود.مطالعات متعددی به قدرت چای سبز در زمینه تقویت حافظه و مقابله با از دست دادن آن با افزایش سن اشاره داشته‌اند. مطالعه موسسه ملی سرطان آمریکا نیز چای سبز را به طور ویژه با تقویت حافظه و پیشگیری از بیماری آلزایمر پیوند داده است.

در شرایطی که مطالعات متعدد حیوانی و انسانی به قدرت آنتی اکسیدانی چای سبز و چای سیاه و فواید آنها برای سلامت انسان اشاره داشته‌اند، عوامل سلامت متعدد دیگری نیز در این دو نوشیدنی وجود دارند که می‌توانند محبوبیت بالای آنها در نقاط مختلف جهان را توضیح دهند.

  خواص چای سبز,خاصیت چای سبز

استفاده چای سبز با کم شدن خطر حمله قلبی و سکته مغزی پیوند خورده است

 
چای سیاه در شرایطی که از تراکم EGCG پایین برخوردار است، اما از دید پلی فنول‌هایی به نام تئاروبیگین‌ها و تئافلاوین‌ها غنی‌تر است که با خطر کم شدن یافته کلسترول بالا، دیابت، بیماری پارکینسون، پوکی استخوان، و سنگ‌های کلیه پیوند خورده اند.بنابر گزارش موسسه ملی سلامت آمریکا، استفاده چای سیاه به طور قابل توجهی خطر کلی ابتلا به بیماری پارکینسون را کم شدن می‌دهد.

استفاده چای سبز با کم شدن خطر حمله قلبی و سکته مغزی پیوند خورده است. تحقیق مرکز پزشکی دانشگاه مریلند نشان داد، افرادی که روزانه سه فنجان یا زیادتر چای سبز می‌نوشند، خطر کلی ابتلا به بیماری قلبی در نتیجه کم شدن سطوح کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید در آنها کم شدن می‌یابد.همچنین، مطالعه‌ای دیگر توسط دانشگاه مریلند به این نکته اشاره داشت که چای سبز و عصاره چای سبز به طور قابل توجهی شتاب تکثیر سلول‌های سرطانی در پوست، معده، مری، روده بزرگ، ریه، پانکراس، مثانه، تخمدان، و پستان را کم شدن می‌دهد.به عنوان مثال، مطالعه انجام شده روی مردان نشان داد آنهایی که به طور مرتب چای سبز استفاده می‌کنند، نرخ بقای خود را در مقایسه با مردانی که چای سبز استفاده نمی‌نمودند به میزان پنج سال افزایش دادند.مطالعه‌ای دیگر با حضور زنان یائسه که در مراحل اولیه سرطان پستان قرار داشتند نیز نشان داد که نوشیدن چای سبز تا پنج فنجان در روز گسترش سلول‌های سرطانی را نماید نموده و نرخ برگشت سرطان را بعد از درمان پایین می‌آورد.

بنابر گزارش موسسه ملی سرطان آمریکا، هنگامی که موضوع محتوای کافئین مطرح می‌شود، چای سیاه از قدرت زیادتری برخوردار است. محتوای کافئین چای سیاه حدود ۶۴ تا ۱۱۲ میلی گرم در یک وعده ۸ اونسی (۲۳۶.۵ میلی لیتر) است، در شرایطی که چای سبز تنها شامل ۲۴ تا ۳۹ میلی گرم است. بر همین پایه، چای سیاه از دید افزایش انرژی، هوشیاری، و کم شدن وزن به واسطه محتوای کافئین و تئوفیلین بالاتر از قدرت زیادتری برخوردار است. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که کافئین و تئوفیلین ضربان قلب را افزایش می‌دهند، سوخت و ساز را تقویت و انرژی را افزایش می‌دهند.

استفاده هر دو نوشیدنی قدرت مبارزه با رادیکال‌های آزاد و پاکسازی بدن را افزایش می‌دهد. بخشی از این شرایط به محتوای بالای پلی فنول چای سبز و چای سیاه باز می‌گردد، اما آنتی اکسیدان‌های دیگری که به نام فلاونوئیدها شناخته می‌شوند نیز در مبارزه با سموم رادیکال آزاد مضر نقش دارند.استفاده چای سبز و چای سیاه با کم شدن چشمگیر رشد تومور سرطانی، تقویت سوخت و ساز برای کمک به کم شدن وزن، بهبود قدرت پوست و استخوان، و حتی پیشگیری از بیماری‌هایی مثل سکته مغزی، بیماری قلبی، دیابت و بیماری پارکینسون پیوند خورده‌اند.

منبع:  armandaily.ir

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها