[ad_1]
جلبک کلرلا، یک جلبک تک سلولی است که در آبهای تازه میروید. کلرلا به دلیل میزان بالای کلروفیل موجود در آن، بویی شبیه به علف یا چمن دارد. میزان کلروفیل در این جلبک از هر گیاه دیگری در دنیا زیادتر است.
این جلبک میلیاردها سال است که روی کره زمین وجود دارد و یکی از نخستین غذاهای موجود در زمین بوده است.
فسیلهایی از کلرلا یافت شده که قدمت آنها به سه میلیارد سال پیش باز میگردد. کلرلا یکی از سالمترین غذاهاست.
کلرلا چطور پرورش داده میشود؟
کلرلا در استخرهای بزرگ آب پاکیزه پرورش مییابد. ابتدا آب استخر را یونیزه نموده، سپس از صافی عبور میدهند تا صاف و زلال شود. کلرلا هر 24 ساعت یکبار چهار برابر میشود و این نشانه خلوص ژنتیکی و تأثیر فوقالعاده آن در سلامت انسان است. برای مثال، کلرلا سبب میشود که باکتریهای سودمند معده انسان به نام لاکتوباسیلها چهار برابر سریعتر رشد کنند.
آیا میتوان هر نوع جلبکی را خورد؟
بیش از 70000 نوع جلبک وجود دارد که بعضی از آنها خیلی مقوی و بعضی بیآخر سمی هستند. کلرلای آب شیرین یکی از انواع ویژه جلبک است که خواص سودمند فراوانی دارد.
این جلبک چه زمانی کشف شد؟
کلرلا حدوداً اواخر قرن 19 میلادی کشف شد. در دهه 1940 ژاپنیها آغاز به مطالعه وسیعتر در خصوص آن نمودند. شهرت امروزه کلرلا زیادتر مرهون تلاش آنها برای شناخت این جلبک است. ژاپنیها بیش از آنچه که آمریکاییان ویتامین C استفاده میکنند، جلبک کلرلا میخورند و این در حالی است که ویتامین C رایجترین ویتامین مصرفی آمریکاییهاست. البته کلرلا قویتر از یک غذای کامل یا هر مولتی ویتامین یا مکمل دیگر است.
کلرلا در کجا یافت میشود؟
تایوان بزرگترین تولیدکننده جلبک کلرلا است و بزرگترین شرکت تولیدکننده آن کلرلا را با دقت خیلی از دید خلوص و آلودگی باکتریایی آزمایش مینماید. این شرکت تنها شرکت دنیاست که اجازه صدور جلبک کلرلا را به ژاپن دارد و مورد تأیید وزارت بهداشت ژاپن میباشد.
تاثیرات مفید جلبک کلرلا چه هستند؟
علاوه بر اینکه کلرلا تمام مواد مقوی مورد نیاز بدن را دارد، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت و آن را کاملاً سمزدایی مینماید.
چقدر تحقیقات علمی در مورد جلبک کلرلا انجام شده است؟
کلرلا یکی از مواد غذایی است که بیشترین تحقیقات علمی در مورد آن انجام شده است و بنا بر تصمیم ناسا یکی از نخستین گیاهانی خواهد بود که در ایستگاه فضایی پرورش داده خواهد شد. تحقیقات در مورد این جلبک توسط دانشمندان، دانشگاهها، صنایع خصوصی و تولیدکنندگان کلرلا انجام شده و تا جایی که به سلامت انسان مربوط میباشد، تا به حال حتی یک اثر منفی در مورد آن گزارش نشده است.
کلرلا چه خواصی دارد؟
نخستین نتیجه استفاده کلرلا گوارش خوبتر است؛ به خصوص اگر یبوست و دهان بدبو داشته باشید. هم یبوست و هم بوی بد دهان به آسانی با خوردن کلرلا برطرف میشود. بعضی از خواص دیگر کلرلا نیاز به بررسی زیادتری دارد. به طور مثال گفته میشود که میتواند با فلزات سنگین و دیگر مواد صناعی ترکیب شده و آنها را از جریان خون خارج نماید؛ ولی برای اثبات این ادعا می بایست میزان فلزات سنگین خون را قبل و پس از استفاده کلرلا اندازه گرفت. بسته به میزان استفاده کلرلا سه تا شش ماه طول میکشد که فلزات سنگین از خون خارج شوند.
در چه ساعتی از روز میتوان کلرلا را خورد؟
در هر زمانی از شبانهروز میتوان کلرلا را خورد. مقدار مورد نیاز بدن را میتوان یکجا و یا طی چند نوبت در طول روز استفاده نمود، که البته شکل دوم خوبتر است. توصیه میشود کلرلا را 30-20 دقیقه قبل از غذا میل نمایید، زیرا به هضم غذا و جذب مواد مقوی کمک مینماید. صبح نیز زمان خوبی برای استفاده کلرلا است؛ ولی هرگز آن را بلافاصله قبل یا پس از قهوه یا نوشابه نخورید، زیرا کافئین بیآخر برای هضم و گوارش آن مضر است.
برای چه خوبتر است کلرلا را نزدیک زمان غذا خورد؟
از آنجا که کلرلا سبب میشود که باکتریهای معده، موسوم به لاکتوباسیلها، چهار برابر سریعتر از معمول تکثیر شوند، خوردن کلرلا نزدیک زمان غذا، باعث میگردد که گوارش خوبتر انجام شود و جذب مواد مقوی نیز افزایش یابد.
کم شدن آنزیمهای گوارشی و کمبود اسیدکلریدریک معده از جذب مواد مقوی پیشگیری مینماید. کمبود مزمن مواد مقوی و تشکیل و تجمع مواد سمی در بدن و مغز یکی از فاکتورهای مهمی است که برای تندرستی همه اشخاص و به خصوص سالمندان مشکلاتی ایجاد مینماید. برای مثال، در نمونههای مغز تمام اشخاص مبتلا به آلزایمر سطح بالایی از آلومینیوم مشاهده شده است.
آیا کلرلا در مبارزه با سرطان تاثیرگذار است؟
اینترفرون یکی از بزرگترین دفاعهای طبیعی بدن علیه سرطان است و مشخص شده که کلرلا تولید اینترفرون را افزایش میدهد. یکی از راههای مبارزه با سرطان استفاده از عناصری است که تولید و فعالیت ماکروفاژها را تحریک میکنند. اینترفرون یکی از ترشحات طبیعی بدن است که به نظر میرسد تحریککننده ماکروفاژها باشد. کلرلا با افزایش اینترفرون سبب تحریک فعالیت سلولهای T و ماکروفاژها شده و توانایی سیستم ایمنی بدن را در مبارزه با سرطان و مهاجمان بیگانه از قبیل باکتریها، ویروسها، مواد شیمیایی و پروتئینهای بیگانه افزایش میدهد. البته درمان سرطان مبحثی پیچیده است که نیاز به بررسی و تحقیق بسیاری دارد.
آیا میتوان کلرلا را به صورت موضعی استفاده نمود؟
میتوان پودر کلرلا را با کمی آب مخلوط نمود و روی بریدگیها و خراشها مالید. عامل رشدی که در کلرلا وجود دارد سبب تأثیر مثبت آن در بافت پوست و درمان سریعتر آن میشود. اگر کسی یک سال به طور مرتب از کلرلا استفاده نماید، حتی بدون استفاده موضعی از کلرلا، تأثیر آن را در بهبود زخمها و بریدگیها مشاهده خواهد نمود.
مواد مقوی موجود در کلرلا چه هستند؟
آمینواسیدها (پروتئین)، آنزیمها (از جمله آنزیم پپسین برای گوارش)، ویتامینها، موادمعدنی و کربوهیدراتها از مواد تشکیلدهنده کلرلا میباشند. 60 درصد کلرلا را پروتئین تشکیل میدهد که به صورت اسیدهای آمینه میباشند. 18 تا 22 نوع آمینواسید شناخته شده در کلرلا وجود دارد. پروتئین کلرلا ارزشمندتر از سایر منبع های پروتئینی از قبیل گوشت، ماهی و تخممرغ است، زیرا پروتئین این مواد از نوع ثانویه است؛ به این معنا که آمینواسیدها تبدیل به پروتئین شدهاند و بافت تخممرغ و گوشت را تشکیل دادهاند.
هنگامی ما غذاهایی چون گوشت را میخوریم، بدن ما پروتئین را میشکند و به آمینواسید تبدیل مینماید؛ در حالی که با استفاده کلرلا آمینواسید مستقیماً وارد بدن میشود. به جز کلرلا و اسپیرولینا هیچ منبع طبیعی پروتئین دیگری وجود ندارد که چنین آرایه کامل و متعادلی از آمینواسیدها داشته باشد.
آیا همزمان با استفاده کلرلا می بایست ویتامین نیز استفاده نمود؟
استفاده از مولتی ویتامین همزمان با کلرلا زیانی ندارد؛ ولی نیاز به این کار هم نیست. کلرلا طیف وسیعی از ویتامینها، مواد معدنی و آنزیمها را دارد.
آیا کلرلا نوع دیگری از ویتامینهاست؟
خیر، کلرلا یک نوع غذا است و با ویتامینها تفاوت دارد. گرچه انواع گوناگونی از ویتامین، مواد معدنی و آنزیمها در آن موجود میباشد، از بسیاری جهات از مکملهای ویتامینی مفیدتر و برتر است؛ زیرا کلرلا طبیعی است و ویتامینها و مواد معدنی و آمینواسیدهای آن به طور طبیعی در یکدیگر آمیخته شدهاند؛ ولی قرصهای ویتامین، مخلوطی از کنسانتره و اسانس هستند که به طور مصنوعی با یکدیگر ترکیب شدهاند. فرمول آنها فقط روی کاغذ با فرمول ویتامینهای طبیعی مشابه است. غذاهایی همچون کلرلا میزان چشمگیری از مواد مقوی را که به طور طبیعی متعادل شدهاند، در اختیار بدن قرار میدهد که هرگز در بدن تجمع نمیکنند و مسمومکننده نیستند.
عامل رشد کلرلا چیست؟
عامل رشد کلرلا مخلوطی از RNA، DNA، آمینواسید، ویتامینها و مواد معدنی است. این ماده سبب رشد سریعتر کودکان میشود و سیستم ایمنی بزرگسالان را تقویت مینماید.
منبع:magiran.com
tebyan.net
[ad_2]
منبع : بیتوته