[ad_1]
درمان آفت های دهانی با داروهای گیاهی
آفت های دهانی زخمهای دردناکی هستند که درون دهان و بیشتر در پایه لثه، درون گونهها یا لبها، روی کام نرم یا روی زبان به وجود میآیند.
مکانیسم دقیق ایجاد آفت هنوز به درستی روشن نیست اما به نظر میرسد عکس العملهای ایمنی بدن بیمار در ایجاد آن دخیل باشد.زخمهای آفتی زمانی ایجاد میشود که به دلایل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام میدارد، حضور این مولکول باعث حمله لنفوسیت خواهد شد نتیجه این فرآیند پیدایش زخمهای آفتی خواهد بود.
هرچند درمان قطعی برای آفت وجود ندارد اما روشهایی وجود دارد که در کم شدن زمان حضور زخم و نیز کم شدن درد و ناراحتی و تسریع بهبودی بیمار تاثیرگذار است، این روشها شامل بکار گیری نکته های تغذیهای و غیر تغذیهای است.
استفاده گلوتن گندم، فلفل، لیمو، آب لیمو، پرتقال، گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی، توتفرنگی، شکلات و گردو ایجاد آفت دهان را تشدید مینماید. استفاده بادمجان نیز بروز آفت دهان را تشدید مینماید.استفاده مرتب و روزانه ماست، گنجاندن مواد غذایی مملو از آهن، اسیدفولیک، و ویتامین ب ۱۲ در رژیم غذایی باعث از بین رفتن آن میشود.
از آنجایی که یکی از دلایل بروز آفت میتواند کمبود دریافت ریزمغذیها باشد، خوردن موادی همچون جگر، غذاهای دریایی، گوشت قرمز کم چربی، لوبیای خشک، حبوبات، سبزیجات دارای برگهای سبز تیره و مسطح و زرده تخممرغ که خوبترین منبع های آهن هستند در بهبود این مشکل تاثیرگذار است.
● برگ ریحان : برگ ریحان تازه را بجوید. این کار را دوبار در روز تکرارکنید، هر بار میتوانید ۳ تا ۵ برگ ریحان را بجوید. این روش را تا درمان آفت ادامه دهید.
برگ ریحان برای درمان آفت دهان سودمند است
● پیاز : پیاز را به شکل خام بخورید. میتوانید همراه غذا و به عنوان چاشنی از آن استفاده نمایید. پیاز به علت داشتن سولفور در درمان آفت دهان خیلی مؤثر است.
● گوجهفرنگی : میتوانید در سالاد از آن استفده نمایید یا بطور جداگانه بطور روزانه استفاده نمایید. روش دیگر قرقره کردن آب گوجهفرنگی است. دو تا سه بار در روز این کار را انجام دهید و تا درمان آفت ادامه دهید.
● پودر زردچوبه : کمی پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط نمایید تا به شکل خمیری درآید. این خمیر را مستقیماً بر روی زخم بگذارید. میتوانید به جای گلیسیرین از آب استفاده نمایید.
● مریم گلی : میتوانید به صورت دهان شویه نیز این دمنوش را قرقره نمایید. برای آماده کردن دمنوش کمی از گیاه خشک را در آب بجوشانید. برای دهان شویه صبر نمایید دمنوش سرد شود و بعد از آن قرقره نمایید.
● روغن نعناع : روغن نعناع را مستقیماً بر روی زخمها استفاده نمایید تا درد آن کم شدن یابد. میتوانید دوباردر روز این کار را انجام دهید. سعی نمایید روغن نعناع حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی زخمها باقی بماند، سپس دهان را با آب شستشو دهید.
برای درمان آفت دهان, روغن نعناع را بر روی زخم ها بگذارید
● پنیرماست و پنیر محلی : ماست درمان مؤثری برای آفت دهان است. خوردن ماست دوبار در روز یا خوردن ترکیب موز و ماست برای صبحانه در بهبود آفت سودمند است. پنیر محلی نیز سودمند است.
● شیرنارگیل: از شیرنارگیل به عنوان دهان شویه، ۳ تا ۴ بار در روز استفاده نمایید و تا بهبودی زخمها ادامه دهید. میتوانید مقدار کمی عسل را با شیرِنارگیل مخلوط نمایید و از آن برای دهانشویه استفاده نمایید.
● آب پرتقال : خوردن آب پرتقال تازه (۳ تا ۴ نوبت در روز) میتواند به درمان زخم آفت کمک نماید. جالب است بدانید که یکی از دلایل بروز آفت دهان، کمبود ویتامین C است. آب پرتقال تازه مملو از ویتامین C است و استفاده روزانهی آن، ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین مینماید.
● دوغ : به طور روزانه استفاده نمایید. دوغ یکی از مؤثرترین روشهای درمان آفت است.
● شاه توت : خوردن آب شاهتوت، راه درمانی دیگری است که سبب کم شدن درد و تحریک زخمهای دهانی میشود.
● آب : به طور متناوب با آب سرد و گرم دهان را شستشو دهید. هر بار دو فنجان آب کافی است (یکی سرد، دیگری گرم). این درمان خیلی ساده و در دسترس است.
● تخم گشنیز : یک قاشق از تخم گشنیز را در مقداری آب بجوشانید، بعد از سرد شدن محلول، به عنوان دهان شویه از آن استفاده نمایید. این کار را ۳ تا ۴ بار و تا بهبود زخمها ادامه دهید.
تخم گشنیز برای درمان آفت های دهانی سودمند است
● آلوئه ورا : آب آلوئه ورا را ۲ تا ۳ بار در روز قرقره نمایید و تا بهبودی زخم ها ادامه دهید.
● روغن درخت چای : این روغن را مستقیما بر روی زخمها قراردهید. مهم است که این کار را پیش از خواب در شب انجام دهید. راه دیگر این است که ۳ تا ۴ بار در روز آن را در محل زخمها قراردهید. میتوانید روغن درخت چای را با آب گرم ونمک مخلوط نمایید و مخلوط را به عنوان دهان شویه استفاده نمایید.
● میوهی پاپایا : خوردن میوهی پاپایا به بهبود زخمها کمک مینماید. افرادی که مبتلا به آفت هستند نباید از غذاهای تند و پرادویه استفاده کنند. خوردن آب و کم شدن استرس در بهبود سریعتر زخمها مؤثر است.
● دارچین : مقداری پودر دارچین را با آب گرم مخلوط نمایید و به عنوان دهان شویه تا درمان آفت استفاده نمایید. خوبتر است این محلول را صبحها استفاده نمایید.
منبع: salamati.ir
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها