[ad_1]
خواص بهلیمو
به لیمو نام یک گیاه دارویی معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد. درختچه این گیاه ۱،۵ تا ۲ متر است که گاهی زیادتر هم می گردد. و دارای برگ های ساده سرنیزه ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی متر با قاعده گره ای و عموما بصورت دسته های سه تایی در هر گره است.
گل آذین انتهایی و بصورت خوشه های باریک، جام گل کوچک و بطور مشخص واجد دو لب، ارغوانی رنگ پریده، میوه هستکی و دارای ۲۱ عدد بذر است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی بوده و به طور طبیعی رویش آن در آرژانتین، شیلی و پرو گزارش شده است و از آن جا به سایر نقاط جهان از جمله ایران رفتهاست و کشت میشود. در ایران این گیاه در استان های شمالی و باغ ها کشت می گردد.
خواص به لیمو و کاربردهای آن
برگ ها بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ ها را در اواخر تابستان جمع آوری می کنند. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، مزه آن تند و کمی تلخ است. از به لیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علائم سرماخوردگی استفاده می گردد بعلاوه در تقویت حافظه و ایجاد آرامش نیز سودمند است. همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد. اسانس به لیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش بوده و همچنین در صنعت عطرسازی نیز از آن استفاده می گردد.
در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی می بایست از استفاده زیاد به لیمو اجتناب نمود. استفاده موضعی به لیمو شاید سبب حساسیت پوستی شود. برگ و اسانس به لیمو را می بایست دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداشتن نمود. از فرآورده های موجود در بازار آن میتوان به چای ورون اشاره نمود.
نوشیدن دم نمودهٔ گیاه بهلیمو به صورت چای طرفداران بسیاری دارد.
نوشیدنی که به نام “شربت بهلیمو” معروف است ربطی با گیاه بهلیمو ندارد و ترکیبی است از آب لیمو، آب میوه به، شکر و موادی دیگر. شربتی با محتوی عصاره یا دم نموده برگ گیاه بهلیمو به همراه افزودنی های مختلف نیز ساخته می گردد، ولی آن نیست که در زبان عام “شربت بهلیمو” نامیده می گردد.
منبع:wikipedia.org
[ad_2]
منبع : بیتوته