دمنوش های سودمند برای تقویت حافظه
استفاده دمنوشهای معرفی شده در این بخش به شما کمک مینماید تا حافظهای قویتر داشته باشید.
گیاهان دارویی سالهای متمادی در فرهنگ ایران و ایرانی نقش داشته و تقریباً بخشی از این گیاهان همواره در آشپزخانه یا گنجههای اکثر ایرانیها وجود داشته و مردم بر پایه آموزههای قدیمی از خواص زیاد آنها استفاده میکنند؛ اما حالا چند سالی میشود که برچسب دمنوش به دم نموده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل نوین به خود گرفته است. دمنوشها همان جوشاندههای مادربزرگها که هرکدام برای یک درد یا بیماری خوب هستند، امروز در بسته بندیها و برگههای کیسهای یا باز در فروشگاهها عرضه میشوند.
صرف نظر از شکل و نامشان، می بایست بیان کرد که دمنوشها لذت بی مانندی دارند و علاوه بر رفع مشکلات جسمی، روح آدم را تازه میکنند. پس برای آشنایی با روش آماده کردن انواع مختلف آنها با ما همراه باشید.
بسیاری از ما بر این باوریم که نمیتوان تغییری در عملکرد مغزی ایجاد نمود. به این معنا که هرکس با توانایی هایی به دنیا میآید که تا پایان عمر با همان میزان تواناییها می بایست زندگی نماید. به نوعی تقدیر الهی را برای این مسئله در نظر میگیریم که بعضی اشخاص برحسب سرشت و خلقت خود حافظه خوبی دارند و از سوی دیگر فراموشی جزء جدایی ناپذیر زندگی بعضی دیگر از اشخاص است و نمیتوان برای بهبود آن کاری نمود.
اما می بایست بدانید این طور نیست. حافظه را هم مثل بسیاری دیگر از تواناییها میتوان تقویت نمود. شما هم میتوانید از شر فراموشیهای گاه و بیگاه خود با استفاده دمنوش هایی که در قسمت پایین به آنها اشاره میکنیم خلاص شوید.
دمنوش دارچین
درختچه دارچین همیشه سبز است که از همه قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام میشود، گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا فروردین ظاهر میشود.
برگ این درخت، سبز و دارای گله هایی به رنگ سفید است که به عنوان ادویه در مواد غذایی هم مورد استفاده قرار میگیرند.
از دارچین میتوان به عنوان محرک اعصاب، آرامش بخش و تقویت کننده حافظه استفاده نمود
خواص درمانی
از دارچین میتوان به عنوان محرک اعصاب، آرامش بخش، تقویت کننده معده، کاهنده درد کمر و مفاصل، تسریع کننده جریان خون، نیرو بخش، تقویت کننده حافظه، افزایش دهنده فشارخون، ضد دلهره و ضد بوی بد دهان استفاده نمود.
اگر حس مینمایید بیمار شده اید چای دارچین را فراموش نکنید، همچنین از خواص دیگر دارچین میتوان به افزایش کارایی هورمون انسولین در بدن برای افرادی که مشکل دیابت دارند اشاره نمود.
موارد منع استفاده
استفاده دارچین برای زنان باردار مضر است.
استفاده بیش از حد دارچین سبب التهاب یا ورم کردن پوست، زخمها و ترکهای گوشه دهان و سوزش معده میشود.
دارچین از لخته شدن خون پیشگیری مینماید، اما استفاده بیش از حد آن سبب بروز مشکلات خونی و گردش خون میشود.
روش آماده کردن
چند عدد چوب دارچین را در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم نمایید و در صورت تمایل میتوانید برای شیرین شدن آن از نبات استفاده نمایید.
اضافه کردن چند قطره آب لیموترش به آن سبب میشود که طبع گرم دارچین تعدیل شود.
دمنوش زنجبیل
زنجبیل از گیاه زردرنگ دارای رگههای بنفش به دست میآید و اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده میشود، ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد.
زنجبیل به عنوان یک تقویت کننده حافظه و تقویت کننده معده استفاده می گردد
خواص درمانی
زنجبیل به عنوان یک تقویت کننده حافظه، تقویت کننده معده، تقویت کننده قوای بدن، خون ساز و تنظیم کننده ادرار، برطرف کننده عطش، درمان اسهال ساده و خونی، کم شدن چربی خون، بالا بردن فشارخون، ضد ضعف اعصاب، ضد نفخ، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و ضد درد مفاصل به شمار میرود.
موارد منع استفاده
زیاده روی در استفاده سبب ایجاد فشارخون و ضعف نیرو جنسی میشود.
زنجبیل برای افرادی که دچار زخم معده هستند، توصیه نمیشود و استفاده همزمان آن با استفاده داروهای ضد انعقاد که برای رقیق شدن خون استفاده میشود منع شده است.
روش آماده کردن
یک قاشق چایخوری زنجبیل در یک لیوان آب جوش ریخته و در ظرف را بگذارید تا حدود ۱۰ دقیقه بماند. سپس با کمی عسل مخلوط نموده و میل کنید.
دمنوش زعفران
گلهای این گیاه دارای ۳ پرچم و یک مادگی است که منتهی به کلالهی سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی میشود.
قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران نامدار است.
دمنوش زعفران برای تقویت حافظه و سلولهای مغزی مورد استفاده قرار میگیرد
خواص درمانی
این دمنوش برای تقویت حافظه و سلولهای مغزی مورد استفاده قرار میگیرد.
دمنوش زعفران خاصیت اشتهاآور داشته و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تأثیر دارد، همچنین به هضم غذا نیز کمک مینماید.
این دمنوش به دلیل فرح بخش بودن خاصیت ضد اضطراب و افسردگی دارد.
روش آماده کردن
آب را در ظرف مناسبی بریزید و زعفران و عسل را اضافه و مخلوط نمایید و در ظرف را گذاشته و اجازه دهید مواد روی حرارت متوسط حدود ۵ دقیقه به آرامی بجوشد، سپس مخلوط به دست آمده را از صافی عبور داده و در فنجان بریزید و سرو نمایید.
منبع: yjc.ir
آخرین دیدگاهها