[ad_1]
آشنایـی با انـواع چـای های گیـاهی و خـواص آنها
دلایل بسیاری وجود دارد که ما از یک فنجان چای داغ لذت ببریم. ما عطر گونه های مختلف چای را دوست داریم، در دست گرفتن یک لیوان چای داغ در یک صبح سرد زمستانی و گرم شدن دست ها دلنشین است و مزه مزه کردن چای در مقابل شومینه یک راه عالی برای رسیدن به آرامش است و مهمتر اینکه بعد از گذراندن یک روز پر دلواپسی خوبترین معجون برای رفع خستگی و تجدید قوای جسمی است …
در بین چای ها خصوصا برای ما ایرانی ها بطورکلی میتوان بیان کرد نوشیدن چای معمولی طرفداران بسیاری دارد. اما به جز چای معمولی چای های گیاهی دیگری هم هستند که جنبه دارویی دارند و خواص آنها درمان بیماری های متعددی را باعث می شوند.
* چای گل گاوزبان و سنبل طیب (طبیعت گرم و تر)
خواص: آهسته بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی، ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوای جنسی
روش تهیّه: 4 قاشق چایخوری گل گاوزبان یا 1 قاشق سنبل طیب بعلاوه 1 عدد لیموعمانی
* چای بادرنجبویه (طبیعت بسیارگرم)
خواص: در بعضی مزاج ها بالا برنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب خون ساز، تقویت کننده سلول هـای مغزی، خـواب آور، آهسته بخش، نشاط آور، ضد بوی بددهان (گیاه مورد علاقه حضرت علی (ع))
روش آماده کردن: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
تذکر: افرادی که دچار فشار خون هستند با احتیاط استفاده کنند.
چای دارچین (طبیعت گرم و خشک)
خواص: محّرک اعصاب، ضد وسواس و جنون، مؤثر در درمان ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرّح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد و معده
طرزتهیّه: چند قلم دارچین + 2 لیوان آب چوش + نبات
چای زنجبیل (طبیعت گرم و خشک)
خواص: بالا برنده فشارخون، ضدضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد درد مفاصل، تقویت کننده قوای جنسی، مقوی معده، خون ساز، ضد سم غذایی
طرزتهیّه: یک قاشق چایخوری کوبیده زنجبیل + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای اسطو خودوس (طبیعت گرم و خشک)
خواص: آهسته بخش اعصاب، تقویت کننده سلول های مغزی، ضدمیگـرن ضدزکام و آسم و برونشیت، ضد اگزما، مؤثر در درمان روماتسیم
روش تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای آویش (طبیعت معتدل)
خواص: بالا برنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، مدر ( ادرارآور)، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، مؤثر در درمان زکام ، سرفه و آسم، اشتهـارآور، کم شدن دهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه ( گوارش )، تقویت بینایی
روش تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای نعنا یا پونه (طبیعت گرم)
خواص: ضداسهال و استفراغ، ضد نفخ، مقوی معده، خوش بوکننده دهان، رفع خستگی، مؤثردردرمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب ، مؤثردر درمان سرماخوردگی
روش تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای اکلیل کوهی (طبیعت گرم و معتدل)
خواص: گیاه معجزه گر، مقوی اعصاب، مدر (ادرارآور)، ضد عفونت کلیه، ضد صفرا، ضددلهره و اضطراب، ضد زکام و سرما خوردگی، آسم، سیاه سرفه تقویت کننده بدن، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مؤثر در دفع سنگهای کلیه و کیسه صفرا
روش تهیّه: 2 قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای مرزنجوش (طبیعت گرم)
خواص: آهسته بخش، خوبترین داروی میگرن کهنه و سردردهای، ضد نفخ، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، تب بر، اشتهاآور
روش تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای بهارنارنج (طبیعت گرم)
خواص: آهسته بخش، تقویت کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط آور
روش تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای گلپر (طبیعت گرم و خشک)
خواص: تقویت کننده قوی حافظه، ضد فراموشی، ضد صرع، کمک به درمان اسهال، تقویت کننده قوه جنسی کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل
روش تهیّه: یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای آلبالو (دم نموده میوه آلبالو)
خواص: اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون
روش تهیّه: آلبالو رسیده بدون دم 200 گرم + 4 لیوان آب جوش + نبات
چای دارچین و زنجبیل
خواص: این نوشیدنی برای تسکین دردهای دوران پریود بانو ها خیلی سودمند است.
روش تهیّه: چوب دارچین خرد شده یک قاشق غذاخوری + زنجبیل به اندازه یک بندانگشت یا یک قاشق چایخوری پودرآن + 3 لیوان آب جوش 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد، در زمان استفاده خوبتر است با کمی عسل شیرین شود.
چای پونه کوهی و آویش
خواص: این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان خیلی مناسب بوده و خاصیّت ضد عفونی کننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود بانو ها خیلی مناسب است.
روش تهیّه: یک قاشق غذاخوری آویش + یک قاشق غذاخوری پونه + 3 لیوان آب جوش (بهتراست در زمان استفاده با عسل شیرین شود)
چای میوه گل نسترن (طبیعت گرم)
خواص: پایین آورنده فشار خون و قندخون، مملو ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال
روش تهیّه: میوه گل نسترن (15 عدد) در یک قوری (2 لیوان آب جوش) به همراه مقداری نبات دم نمود میل شود.
چای سبز
خواص: ضد سرطان، محرک سیستم ایمنی بدن، کم شدن پرفشاری خون، ضد افسردگی، باعث پایین آمدن خطر بیماری انسداد شریانها میشود، خطر لخته شدن خون و سکتهها را کم شدن میدهد.
تذکّر: در اصل گیاه چای سبز و سیاه یکی است. در صورتی که برگ تازه چای را به شتاب خشک کنند چای سبز به دست می آید ولی زمانی که برگ چای مورد تخمیر قرار گیرد تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و تاثیرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می گردد و چای سیـاه به دست می آید.
چای سیاه (چای معمولی)
خواص: خواص چای سیاه یا همان چای معمولی کمتر از چای سبز است.
عوارض چای سیاه:
1. افزایش ترشح اسید معده که سبب تشدید ناراحتی های معده می گردد.
2. چای سیاه مانع از جذب آهن شده و کم خونی ناشی از فقرآهن را تشدید می نماید.
3. کافئین موجود در چای سیاه احتمال ایجاد بیماری سیستیت در پستان بانو ها را افزایش می دهد.
4. از دید طب اسلامی و سنتی چای سیاه سبب افزایش تولید خلط سودا در بدن می گردد.
تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چای های گیاهی :
1. برای دم کردنی های گیاهی خوبتر است از قوری های چینی یا شیشه ای استفاده شود.
2. قوری را روی حرارت غیر مستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم.
3. برای دم کشیدن 15 دقیقه کافی است امّا هر چه زیادتر دم بکشد خوبتر است.
4. چای را صاف نموده و میل نمائید.
5. دم کشیده و صاف نموده این چای ها تا چند روز قابل استفاده است.
توصیه ها در مورد نوشیدن انواع چای
1. زیاده روی در استفاده هیچکدام از چای ها سودمند نیست ولی آنچه شامل همه ی آنها می گردد اینست که انواع چای ها خاصیت ضدپیری دارند.
2. خوبتر است از چـای هایی استفاده شود که بدون مـواد افزونی همچون رنگ دهنده و مزه دهنده ها باشد.
3. جهت کم شدن مضرات چای خوبتر است با مصلح آن استفاده شود مصلح چای دارچین و یا هل است.
4. هرگز فراموش نکنید که استفاده یک نوع چای گیاهی به طور پیوسته سبب بروز عوارض بسیاری می گردد. از این رو پیشنهاد می گردد در طول هفته چای های گیاهی مختلفی که برای شما سودمند هستند را بنوشید تا دچار عوارض ناشی از استفاده زیاد آن نشوید. بطور مثال: خوردن چای معمولی به طور پیوسته سبب خشکی روده و معده، خشکی سر و سردشدن مغز، بیماریهای کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن می گردد. خوردن قهوه به طور پیوسته سبب اعتیاد به کافئین، ناآرامی، سردرد، بیماری های کبدی می گردد. خوردن گل گاوزبان به طور پیوسته سبب تپش قلب، کم شدن سوی چشم می گردد.
منبع:farspatogh.ir
[ad_2]
منبع : بیتوته