۶ راه ساده برای تقویت استخوان‌ها


پیشگیری از پوکی استخوان, مراقبت از استخوان‌ها

بیماری‌های استخوان منتظر نمی‌مثل تا در ۵۰ سالگی به فکر تقویت استخوان هایتان بیفتید. از هر ۵ نفر یک نفر دچار پوکی استخوان تمام عیار می‌شود.

 

شاید ساده باشد که در جوانی، تقویت استخوان‌ها را نادیده بگیرید. با این حال بیماری‌های استخوان منتظر نمی‌مثل تا در ۵۰ سالگی به فکر تقویت استخوان‌هایتان بیفتید.

در یک مدل سازی استخوان زنده، فیزیو لوژیست‌ها ساختار و شکنندگی استخوان‌ها را بررسی نمودند. آنها تخمین زدند که انسان در طول حیات خود حدودا ۱۱ بار اسکلت خود را باز سازی می نماید. در جوانی ما شکل جدیدی از استخوان را سریعتر شکل می‌دهیم و سریعتر استخوان‌های پیر شده را از دست می‌دهیم. در این شرایط در سنین ۲۵ الی۳۰ سالگی، انسان از بیشترین تراکم استخوان برخوردار است و از این پس به آرامی این تراکم را از دست می‌دهد.

تحقیقات نشان می‌دهد، نیمی از زنان ۵۰ سال به بالا در ایالات متحده که دچار شکستگی لگن می‌شوند، مبتلا به ضعف استخوان هستند. و از هر ۵ نفر یک نفر دچار پوکی استخوان تمام عیار است.

تاحالا دارو‌های بسیاری چون فوزاماکس، اکتونل و … برای پیشگیری از پوکی استخوان به کار برده شده اند. با این حال استفاده بیش از ۵ سال از این داروها می‌تواند اثر منفی داشته باشد.

اما خبر خوب این است: هرگز خیلی دیر نیست! البته خیلی هم زود نیست. همواره با تغییر در سبک زندگی، می‌توان از ابتلا یا پیشرفت ضعف و پوکی استخوان پیشگیری نمود.

امی لانو می‌گوید: در بانو‌ها، چگونگی ابتلای آنها به پوکی استخوان پس از یائسگی، ارتباط تنگاتنگی با نوع مواظبت آنها از استخوان‌هایشان در دوران قبل از یائسگی دارد.

او می افزید: درست مثل بیماری‌های قلبی یا دیابت نوع دو، تجمع نامراقبتی‌های روزانه بدن، خود را در پوکی استخوان نشان می‌دهد.

 

پیشگیری از پوکی استخوان, مراقبت از استخوان‌ها

اما چه کنیم تا استخوان‌های محکم تری داشته باشیم؟

۱-  از استفاده بیش از حد کلسیم بپرهیزید
تحقیقات نشان داده است، زنان ۱۹ تا ۵۰ ساله روزانه به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم و زنان بالای ۵۰ سال به ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارند. که از این مقدار ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلی گرم آن از راه غذا های لبنی تامین می‌شود. و استفاده بیش از اندازه کلسیم تاثیرات منفی بر سلامت استخوان و دستگاه گوارش خواهد داشت.

۲- تنها به لبنبات اکتفا نکنید
پنیر، ماست، بستنی و … خیلی اسیدی هستند اما بدن ما ترجیح می‌دهد کمی قلیایی باشد. برای همین با خوردن غذاهای اسیدی بدن کلسیم را از استخوان‌ها خارج نموده و خاصیت اسیدی را تا حدی خنثی می‌نماید. تحقیقات نشان می‌دهد، خوبترین منبع های کلسیم برگ‌های سبز گیاهان، کلم بروکلی، لوبیا سبز و این گونه سبزیجات هستند.

۳- از سویا استفاده نمایید
استفاده کمتر مواد اسیدی، گوشت، شکر و نوشابه‌های گاز دار می‌تواند کلسیم بدن شما را تامین نماید. سویا خواص بسیاری برای شکل گیری استخوان دراد. سویا همچنین احتمال ابتلا به سرطان در زنان را کم شدن می دهد.

۴-  پاک سازی نمک!
سدیم سبب کم شدن کلسیم در اوره می‌شود. بدن ظرفیت استفاده ۲۳۰۰ میلی گرم یا یک قاشق چای خوری نمک را دارد. اگر سنتان بیش از ۵۰ سال است یا فشار خون دارید، می بایست کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم استفاده نمایید.

۵- استفاده کافئین را کم شدن دهید.
نوشیدن چای، قهوه و سایر مواد کافئین دار، جذب کلسیم را در بدن کم شدن می‌دهد. بر این اساس استفاده کافئین‌تان را به روزانه ۲ الی ۳ فنجان چای یا قهوه کم شدن دهید.

۶- روی پا بایستید
تحرک بدنی، پیاده روی، شنا و ورزش های هوازی از عوامل خیلی تاتثیر گذار بر ساختار استخوان های بدن است.

منبع : yjc.ir

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها