۲۰ توصیه برای زنده ماندن در تهران

[ad_1]

سرطان,پیشگیری از سرطان,پیشگیری از بیماریها

۲۰ توصیه برای زنده ماندن در تهران
بعضی از متخصصان و مسئولان، از نزدیك شدن سونامی سرطان می‌گویند و بعضی دیگر معتقدند گرچه آمار ابتلا به سرطان بالا رفته است اما نمی‌توانیم در مورد آمدن این سونامی ادعایی داشته باشیم. با این وجود آمارهایی كه دكتر علیدوستی در افتتاحیه نهمین كنگره كلینیكال آنكولوژی اعلام كرده است، حاكی از آن است كه فاجعه در چند قدمی ماست و هر روز كه می‌گذرد، نزدیك‌تر می‌آید.

علیدوستی می‌گوید حدود ۶۰ درصد موارد جدید ابتلا به سرطان در كشورهای كمتر توسعه‌یافته بروز پیدا خواهد كرد و كشور ما هم از موج سرطانی كه قرار است در جهان به راه بیفتد، بی‌نصیب نخواهد ماند. به بهانه همین ارقام و آمارها، نگاهی به یافته‌های پژوهشگران انداختیم. محققان بر این باورند كه با اصلاح سبك زندگی و تغذیه مناسب، می‌توان تا اندازه بسیاری غول سرطان را مهار كرد.

 

۱. انگور قرمز بخورید
از خواص ضدسرطانی انگور، به‌ویژه نوع قرمز آن هرچه بگوییم كم گفته‌ایم. محققان معتقدند این میوه مملو از آنتی‌اكسیدان‌هایی است كه می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را پایین بیاورند. از دید پژوهشگران احتمال ابتلا به سرطان‌های معده، پوست، كبد، غدد لنفاوی و سینه با استفاده انگور قرمز به شكل قابل توجهی كمتر می‌شود و گذشته از این، رنگدانه‌های موجود در این میوه می‌تواند سلامت پوست استفاده‌كنندگان را هم تامین كند. پس تا فصل انگور تمام نشده، با كمك این میوه یك گام برای كم كردن خطر سرطان‌ بردارید.

 

۲.سیر و پیاز را فراموش نکنید
از بوی پیاز خام نترسید و با غذای‌تان چند پر از آن را استفاده كنید. از دید محققان پیاز و موسیر مملو از آنتی‌اكسیدان هستند و تركیباتی كه برای توقف رشد سلول‌های سرطانی یا پیشگیری از این بیماری مهلك ضروری است را در خود دارند. پس اگر با پیاز خام میانه‌ای ندارید، لااقل آن را كم تفت دهید و در غذای‌تان بریزید. از طرف دیگر، استفاده سیر را هم فراموش نكنید. به گفته محققان سیر یك داروی طبیعی ضد سرطان است. از دید آنها استفاده پیوسته سیر خطر ابتلا به سرطان كولون را تا ۵۰ درصد كاهش می‌دهد.

۳. از گوشت قرمز فاصله بگیرید
افرادی كه هر روز حدود ۱۵۰ گرم گوشت قرمز می‌خورند، ۱۳ درصد زیادتر از دیگران با خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی یا سرطان روبه‌رو هستند. از دید پژوهشگران زنانی كه پروتئین حیوانی بسیاری استفاده می‌كنند، ۷۰ درصد زیادتر از دیگران ممكن است به مشكلات مربوط به غدد لنفاوی مبتلا شوند و آنهایی كه چربی‌های اشباع شده در غذای‌شان به وفور دیده می‌شود، تا ۹۰ درصد با چنین خطری روبه‌رو هستند. استفاده ماهی به جای گوشت قرمز و استفاده از روغن زیتون به جای كره و روغن‌های آفتابگردان می‌تواند تا اندازه بسیاری این خطر را كم كند.

۴. كمتر كباب بخورید
هر وقت می‌خواهید خودتان را تقویت كنید، به جای درست كردن شام سراغ كبابی‌ها می‌روید و دو سیخ كوبیده می‌خورید؟ محققان می‌گویند این بدترین راهی است كه برای تقویت كردن خودتان انتخاب می‌كنید.
بررسی‌ها نشان می‌دهد استفاده خوراكی‌های دودی و مواد غذایی كه روی آتش كباب می‌شوند خطر ابتلا به سرطان معده را بالا می‌برند. پس برای حفظ جان‌تان هم كه شده، خود را كمتر تحویل بگیرید و از خیر برنج دودی و كباب بگذرید.

۵. ۳۰ دقیقه گام بزنید
كار و خستگی را بهانه نكنید و ۳۰ دقیقه از هر روزتان را بدون فكر كردن به هیچ چیز صرف گام زدن كنید. محققان می‌گویند نشستن‌های پیوسته می‌تواند شما را به جمع بیماران سرطانی وارد كند. بررسی‌های آنها نشان می‌دهد زنانی كه هر روز ۳۰ تا ۴۰ دقیقه راه می‌روند، كمتر با خطر ابتلا به سرطان سینه روبه‌رو می‌شوند. گذشته از این، آنها فشار خون و سطح كلسترول پایین‌تری هم دارند و از آنجا كه هورمون‌های‌شان هم تنظیم می‌شود، در كنار سرطان خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر را هم پشت سر می‌گذارند.

۶. چیپس و پنیر ممنوع
هنگامی غذاها در درجه حرارت بالا سرخ یا بو داده می‌شوند، تركیبی سرطان‌زا به نام آكریل‌آمید از آنها آزاد می‌شود كه می‌تواند بدن شما را هم دستخوش تغییرات شیمیایی كرده و سلامت شما را به شكل قابل توجهی تهدید كند. بررسی‌های محققان نشان می‌دهد كه آزاد شدن این ماده، می‌تواند اشخاص را با خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان روبه‌رو كند، پس به جای سیب‌زمینی سرخ‌شده و چیپس، پوره سیب‌زمینی بخورید.

۷. در آرایشگاه مانیكور نكنید
محققان می‌گویند كارهای به ظاهر ساده‌ای كه آرایشگران انجام می‌دهند می‌تواند شما را با خطر سرطانی شدن روبه‌رو كند. یكی از این كارها، خشك كردن لاك با كمك دستگاه است. حتما دیده‌اید در سالن‌های آرایشی برای زودتر خشك شدن لاك از دستگاه‌هایی كه با نور این كار را انجام می‌دهند استفاده می‌كنند. خوردن همان نور به دستان شما كافی است تا با خطر ابتلا به سرطان پوست روبه‌رو شوید.

 

۸. آسپرین بخورید
اگر پزشك به شما خوردن آسپرین را توصیه كرده، از استفاده كردنش اجتناب نكنید. محققان می‌گویند زنانی كه هر روز یك عدد آسپرین می‌خورند، كمتر از دیگران با خطر ابتلا به سرطان تخمدان روبه‌رو می‌شوند. البته به‌خاطر چنین یافته‌ای خودسرانه سراغ استفاده این دارو نروید. اگر بدن شما برای تنظیم فعالیت‌هایش به آسپرین نیاز نداشته باشد، استفاده آن احتمال از دست دادن جان‌تان را زیادتر می‌كند.

 

۹. شیر بنوشید
بررسی‌های تازه نشان می‌دهد استفاده كلسیم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان كولون را به‌شدت كاهش دهد. از دید محققان ۷۰۰میلی‌گرم كلسیم روزانه، ۴۵ درصد احتمال ابتلا به این سرطان را در استفاده‌كنندگانش كاهش می‌دهد. البته محققان می‌گویند برای اینكه از این فایده شیر بهره‌مند شوید و در كنارش زیانی به بدن‌تان نرسانید، می بایست نوع كم‌چرب آن را میل كنید.

۱۰. زیادتر بایستید؛كمتر بنشینید
محققان می‌گویند كسانی كه در طول روز زیادتر در حالت نشسته قرار دارند و میانه‌ای با ایستادن ندارند، ۲۴ درصد زیادتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان آندومتر قرار دارند. محققان در بررسی‌های دیگرشان دریافته‌اند كسانی كه بیننده حرفه‌ای تلویزیون هستند، در مقایسه با آنهایی كه اهل تماشای برنامه‌های تلویزیونی نیستند، ۵۴ درصد زیادتر با خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ روبه‌رو می‌شوند. آنها توصیه می‌كنند برای كم كردن خطر ابتلا به سرطان، در هر ساعت چند بار از سر جای‌تان بلند شوید و حتی اگر كاری برای انجام دادن ندارید، چند قدمی راه بروید.

 

سرطان,پیشگیری از سرطان,پیشگیری از بیماریها

 
۱۱. اتاق خواب‌تان را تاریك كنید
شما هم از آن دسته آدم‌هایی هستید كه وقت خوابیدن چراغ خواب را روشن می‌گذارند؟ از دید محققان این عادت تنها احتمال چاق شدن‌تان را زیادتر نمی‌كند بلكه بر پایه بررسی‌ها قرار گرفتن در معرض نور در زمان خواب خطر ابتلا به سرطان تخمدان و سینه در زنان را افزایش می‌دهد. نور شبانه تولید طبیعی ملاتونین در بدن را سركوب می‌كند و براساس تحقیق‌ها خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی كه سطح ملاتونین‌شان پایین می‌آید، زیادتر از زنان دیگر است.

 

۱۲. سونامی سرطان در راه است؟
رئیس نهمین كنگره كلینیكال آنكولوژی می‌گوید سالانه ۱۰۰ هزار مورد جدید سرطان در كشور بروز می‌كند. به گفته دكتر اسدالله علیدوستی مردان سه‌برابر زیادتر از زنان در معرض ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش قرار دارند و بیش از نیم میلیون نفر با آگاهی از اینكه سرطان دارند در كشور زندگی می‌كنند. او می‌گوید، طبق آمارهای بین‌المللی سرطان از شایع‌ترین بیماری‌های جهانی در دهه‌های آینده خواهد بود و انتظار می‌رود تعداد موارد شدید سرطانی در سال ۲۰۲۰ به ۱۵ میلیون نفر افزایش پیدا كند.

 

۱۳. هر روز آبمیوه ننوشید
می‌خواهید سلامت‌تان را تضمین كنید و برای همین صبح‌تان را با یك لیوان آبمیوه آغاز می‌كنید و در میان روز هم چند لیوان دیگر از این عصاره می‌نوشید؟ محققان می‌گویند همین تلاش برای حفظ سلامت می‌تواند به قیمت جان شما به پایان برسد. از دید آنها استفاده بیش از اندازه نوشیدنی‌های شیرین تنها خطر ابتلا به دیابت و چاقی را زیادتر نمی‌كند بلكه كسانی كه زیاد نوشابه یا دیگر نوشیدنی‌های پر از قند را استفاده می‌كنند، ۸۷ درصد زیادتر از دیگران با خطر ابتلا به سرطان آندومتر روبه‌رو می‌شوند. پس به جای آبمیوه، خود میوه را استفاده كنید.

۱۴. هر روزآرتیشو بخورید
آرتیشو یا كنگر فرنگی، یك گیاه ضد سرطان دیگر است كه می بایست حتما در وعده‌های غذایی شما حاضر شود. این سبزی پرخاصیت نه‌تنها مانع ابتلای شما به سرطان پوست می‌شود بلكه در صورت دچار شدن‌تان به این بیماری، امكان رشد و تكثیر سلول‌های سرطانی را هم كمتر می‌كند. محققان می‌گویند برای دریافت بیشترین فایده از این گیاه، آن را حدود ۴۰ دقیقه بخارپز كرده و سپس نوش جان كنید. آرتیشو را هم می‌توانید در سالادها و هم در غذاهای‌تان به عنوان یک گیاه پرخاصیت و خوش طعم به کار ببرید.

۱۵. گوشت را آبپز كنید
فكر سرخ كردن گوشت در درجه حرارت بالا را از سرتان بیرون كنید. محققان می‌گویند قرار دادن گوشت در معرض حرارت بالا، تغییراتی را در تركیبات آن به وجود می‌آورد كه احتمال مبتلا شدن‌تان به سرطان‌های روده بزرگ، سینه، پروستات و غدد لنفاوی را بالا می‌برد. به گفته پژوهشگران دانشگاه مینه‌سوتا، استفاده گوشتی كه در این شرایط پخته شده و قسمت‌هایی از آن هم سوخته است، خطر دچار شدن به سرطان پانكراس را تا ۶۰ درصد افزایش می‌دهد.  پس حتی اگر مزه گوشت سرخ شده یا کبابی را ترجیح می‌دهید، به‌خاطر تندرستی‌تان بی‌خیال استفاده آن شوید.

 

۱۶. بروكلی بخارپز بخورید
كلم‌ها خوبترین داروهای پیشگیری از سرطان هستند و در میان آنها كلم بروكلی به ویژه اگر بخارپز شده باشد، نقش ویژه‌ای در مبارزه با این بیماری همه‌گیر را بازی می‌كند. پس برای حفظ سلامت‌تان و جنگیدن با سرطان، هر روز مقداری از آن را به‌عنوان دورچین غذای‌تان سر سفره بیاورید. محققان می‌گویند كلم‌دوست‌ها كمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان كلیه قرار دارند.

 

۱۷. چای سبز بنوشید
شاید تا چند سال پیش استفاده از چای سبز چندان متداول نشده بود اما با گسترش تحقیق‌ها در مورد آن و رونق استفاده کردنش، ثابت شد استفاده روزانه چای سبز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های سینه، تخمدان، روده بزرگ، پروستات و ریه را كاهش دهد. این چای مملو از آنتی‌اكسیدان است و پژوهشگران توصیه می‌كنند هر روز یكی، دو فنجان از آن را میل كنید.

آفتاب بگیریم یا نگیریم؟
نور خورشید، شمشیر دولبه است؛ هم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را از شما دور كند و هم می‌تواند شما را به جمع سرطانی‌ها وارد كند. پس نه از آن بپرهیزید و نه در بهره گرفتن از این نور زیاده‌روی كنید.

 

سرطان,پیشگیری از سرطان,پیشگیری از بیماریها

 
۱۸. پوست‌تان را برنزه نكنید
حرف تازه‌ای نیست اما هرچه در مورد یافته‌های پژوهشگران در این مورد می‌گوییم، باز هم به خرج خیلی‌ها نمی‌رود و با آمدن تابستان خود را با آفتاب گرفتن برنزه می‌كنند و در زمستان سراغ سولاریوم می‌روند. محققان می‌گویند برنزه كردن زیادتر از آنچه فكرش را می‌كنید خطر ابتلا به سرطان پوست را بالا می‌برد و استفاده از اسپری‌های اوتوبرنز به جای آفتاب گرفتن هم این خطر را به‌طور كامل از بین نمی‌برد.

۱۹. هر روز ۱۵ دقیقه آفتاب بگیرید
گفتیم برنزه كردن حتی با نور خورشید هم می‌تواند خطر ابتلای شما به سرطان پوست را چندبرابر كند اما این ادعا به معنی آن نیست كه به‌طور كامل با نور خورشید خداحافظی كنید. محققان می‌گویند برای حفظ سلامت‌تان و كم كردن خطر ابتلا به سرطان، هر روز ۱۵ دقیقه خود را در معرض آفتاب قرار دهید. بررسی‌ها نشان می‌دهد كمبود ویتامین D منشا ابتلا به بسیاری از سرطان‌هاست.

۲۰. ضد آفتاب استفاده كنید
كرم‌های ضدآفتاب تنها محصولات آرایشی ولوكس نیستند و تنها به درد بانو‌ها نمی‌خورند. از دید محققان همه می بایست از این كرم‌ها برای دفع اشعه‌های مضر استفاده كنند و با این راه خطر ابتلا به سرطان پوست را پایین بیاورند. متخصصان می‌گویند ضد آفتاب‌هایی كه 30spf و بالاتر دارند، خوبترین گزینه هستند و برای كودكان‌تان هم خوبتر است با كمك یك متخصص پوست، ضد آفتاب مناسب را انتخاب كنید.

منبع : مجله سیب سبز، برترین ها

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها