[ad_1]
۱۰ توصیه مهم برای تقویت استخوانها
استخوانها مهمترین و ضروریترین اعضای بدن هستند برای چه که هرچه قویتر باشند، سلامت، تندرستی و تناسب اندامهای بدن زیادتر تامین میشود. کارشناسان بهداشت و سلامت عمومی تاکید دارند که علاوه بر استفاده مقادیر کافی کلسیم در طول روز از راه رژیم غذایی، راهها و توصیههای دیگری نیز برای تقویت بافت استخوانی و بهبود سلامت این اعضای مهم وجود دارد.
۵ گیاه مؤثر برای تقویت استخوانها
۱- اسفناج
با استفاده اسفناج از بیماریهایی از قبیل پوکی استخوان، بیماریهای قلبی، سرطان روده و بیماریهای مفصلی میتوان پیشگیری نمود. اسفناج یکی از گیاهانی است که ظرفیت ضد سرطانی آن خیلی بالا و برای پیشگیری ابتلا به سرطان به سلطان گیاهان معروف است و طبق تحقیقات دانشمندان در کم شدن سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم و سرطان گردن، سرطان مری و به ویژه سرطان ریه نقش والایی دارد.
اسفناج شامل مقدار بسیاری کلسیم است که برای رشد و سلامت استخوانها ضروری است و از بروز پوکی استخوان پیشگیری مینماید و از این رو در دوران بارداری، شیردهی و خصوصاً در بانوهای یائسه سودمند است. اسفناج همچنین دارای انرژی خیلی پایینی است، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن شامل ۱۰ کیلوکالری انرژی است. میزان فیبر خوراکی آن نیز ۸.۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم است که هم فیبر محلول و نامحلول دارد، بر این اساس میتواند برای اشخاص با قند و چربی بالا مناسب باشد. اسفناج برای برگهای تیرهاش دارای چندین فایتوکمیکال مهم از جمله لیپوئیک است که به بازسازی آنتی اکسیدان ویتامین E و C می پردازد و برای نقش مهمش در تولید انرژی میتواند عاملی تاثیرگذار برای تنظیم قند خون باشد.
برای حفظ خواص و مواد سودمندی که در اسفناج وجود دارد، نباید آن را آبپز نمود. قرار دادن این سبزی موقع شست و شو درون آب یا پختن آن به وسیله آب، باعث از بین رفتن خواص سودمند و ویتامینهای آن میشود، بر این اساس خوبترین راه حل آن است که اسفناج را تفت دهید.
۲-تخم کتان
دانههای تخم کتان باعث کم شدن کلسترول، تثبیت قند خون، پیشگیری از پوکی استخوان، کمک به کم شدن وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان میشوند.
تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی پیشگیری مینماید. تحقیقاتی که بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موشهای آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به باعث وجود اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در تخم کتان میباشد.
۳- بادام
بادام محتوی مقدار بسیاری چربی غیر اشباع و بسیاری از مواد مقوی است، از جمله: کلسیم و منیزیم. این عناصر برای استحکام استخوانها استفاده میشوند. مقدار کلسیم در ۲۵-۲۰ عدد بادام زیادتر از ۴/۱ فنجان شیر است. پس برای پیشگیری از پوکی استخوان یک منبع غنی میباشد. به طور کلی، بادام غنیترین منبع غیر حیوانی کلسیم است. استخوانها و دندانهایتان را با استفاده از فسفر موجود در بادام، تقویت نمایید.
۴- کلم بروکلی
کلسیم موجود در بروکلی به میزان کلسیم موجود در شیر است. در نتیجه استفاده آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند یا کمبود کلسیم دارند خیلی سودمند است. با وجود این بدلیل وجود ویتامین D در شیر برای بیماران پوکی استخوان شیر منبع کلسیم بهتری است.کلم بروکلی غنی ترین منبع آهن در میان گیاهان بشمار می رود.
۵- کنجد
کنجد منبع خیلی خوبی از مس، کلسیم، منیزیم و روی است. مس به علت حضور در بسیاری از سیستمهای آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ، نقش مهمی در کم شدن درد و رفع التهاب در بیماریهای آرتریت روماتوئید دارد. علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم تاثیرگذار است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگهای خونی، استخوانها و مفاصل مهم هستند.
کلسیم نیز از املاح معدنی مهم موجود در کنجد است. نقش تاثیرگذار کلسیم در کنجد سبب پیشگیری از کم شدن تودهی استخوانی که در یائسگی یا بیماریهای خاصی مثل آرتریت روماتوئید مشاهده میشود میگردد.
۱۰ پیشنهاد سودمند و تاثیرگذار که رعایت آنها به تقویت استخوانها و حفظ سلامت این بافت در طولانی زمان کمک مینماید. این ۱۰ توصیه سودمند عبارتند از:
• از استفاده سبزیجاتی مثل کلم بروکلی که دارای برگهایی به رنگ سبز تیره هستند و همچنین فرآوردههای لبنی غافل نشوید چون این مواد غذایی مملو از ویتامین D هستند و به طور شگفت آوری به تقویت استخوانها کمک میکنند.
• سیر و پیاز نیز منبع غنی از عنصر سولفور هستند که استفاده آن به استحکام استخوانها کمک مینماید.
• از استفاده نوشیدنیهای گازدار جدا پرهیز نمایید. این نوشابهها شامل فسفر زیاد هستند و فسفر سبب میشود بدن کلسیم از دست بدهد بر این اساس نوشابههای گازدار زیادتر به تضعیف بافتهای استخوانی کمک میکنند.
• از استفاده مواد غذایی حیوانی و غنی از پروتئین به مقدار زیاد نیز خودداری نمایید. این مواد غذایی نیز در کم شدن سطح کلسیم در بدن نقش دارند و سبب میشوند بدن کلسیم از دست بدهد.
• استفاده قهوه و چای را کم شدن دهید و در عوض یک لیوان شیر بنوشید. شیر غنی از کلسیم و سایر املاح تقویت کننده بافت استخوانی مثل ویتامین D، پروتئین سودمند و پتاسیم است که به استحکام استخوانها کمک مینماید.
• حتما به هر شکلی که میتوانید فعالیت بدنی و تحرک داشته باشید. بالا رفتن از پلهها، دویدن، بالا و پایین پریدن و انجام تمرینات ورزشی شبیه به وزنه برداری در تقویت استخوانها تاثیرگذار است.
• اگر در طول روز به اندازه کافی از مواد غذایی شامل املاح سودمند برای استخوانها استفاده نمینمایید، مکملها را به رژیم غذایی روزانه خود بیافزایید. قبل از استفاده هر مکمل یا ترکیب گیاهی حتما با یک متخصص مشورت نمایید.
• هیچ وقت برای انجام بازیهای ورزشی دیر نیست. فوتبال، بدمینتون و بسکتبال همگی به افزایش حجم عضلات و در آخر به تقویت و سلامت استخوانها کمک میکنند. با این حال اگر این بازیهای ورزشی شادی بخش را از جوانی آغاز نمایید هرگز به پوکی استخوان مبتلا نخواهید شد.
• میتوانید از گیاهان استخوان ساز در رژیم غذایی روزانه خود استفاده نمایید. گیاه آلفا آلفا، علف جو، ریشه گیاه قاصدک، گزنه، جعفری از این گونه هستند.
• سحرخیز باشید و صبح روز حداقل ۱۵ دقیقه در معرض نور خورشید صبحگاهی قرار بگیرید تا ویتامین D به اندازه کافی در بدنتان تولید شود.
• سیگار و الکل را فراموش نمایید چون هر دو در افت تراکم استخوانی و کم شدن استخوانها نقش دارند.
منبع های :
وبسوار،ایسنا
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها