[ad_1]
خوبترین راه برای مبارزه با بوی عرق بدن، پیشگیری از ایجاد آن است. رعایت بهداشت شخصی مثل استحمام روزانه، شستن لباس ها و استفاده از مواد ضد تعریق و خوشبو کننده در زیر بغل و پاکیزه نگه داشتن پاها و جوراب و کفش در پیشگیری از این بوی نامطلوب تأثیر بسزایی دارد.
عرق کردن در این شرایط طبیعی است: موقع ورزش یا کار کردن شدید، در هوای گرم، موقع عصبانیت یا داشتن استرس. ولی عرق کردن بیش از حد در هر حالتی (هیپرهیدروزیس) مثلا حتی در هوای خنک، نشان دهنده ی وجود یک مشکل در بدن است و می بایست به پزشک مراجعه نمود.
خود عرق به تنهایی معمولا مشکلی ایجاد نمی نماید، ولی بوی ناشی از آن مشکل زاست که زیادتر مواقع با استفاده از مواد ضد تعریق و خوشبوکننده (مثل مام های جامد) و حمام کردن مرتب و پاکیزه نگه داشتن لباس ها، برطرف می گردد.
عرق کردن سبب حفظ دمای مطلوب بدن و خنک نگه داشتن آن، مرطوب کردن پوست، و حفظ تعادل مایعات و الکترولیت ها و مواد شیمیایی در بدن مثل سدیم و کلسیم می گردد. پس خود عمل تعریق برای بدن ضروری و سودمند است.
اما پس از این که عرق از پوست خارج شد، باکتری های موجود در روی پوست، آغاز به تجزیه مواد آن می کنند و سبب ایجاد بوی بدی می شوند. استفاده از مواد ضد تعریق و خوشبوکننده سبب کم شدن ترشح عرق و حذف بوی بد آن می شوند.
اگر به طور غیرعادی و در هر حالتی، بیش از حد عرق می نمایید، حتماً نزد پزشک بروید تا دلیل مشکل شما را تشخیص دهد و درمان نماید
راه های کم شدن بوی بد عرق
1- به طور مرتب حمام نمایید. با این کار تعداد باکتری هایی را که روی پوست هستند کم می نمایید.
2- لباس های نخی و نازک و گشاد بپوشید. با این کار پوست شما به آسانی نفس می کشد و کمتر عرق می نمایید. اگر هم عرق نمایید، عرقتان زود خشک می گردد.
3- از مواد ضد تعریق استفاده نمایید. پس از بیرون آمدن از حمام و خشک کردن خودتان، مواد ضد تعریق و خوشبوکننده (خصوصاً مام های صابونی یا جامد) را به زیر بغل خود بمالید. به یاد داشته باشید که این کار را بلافاصله پس از استحمام می بایست انجام دهید. در غیر این صورت اگر مدتی بگذرد و عرق نمایید، سپس مام بزنید دیگر سودی ندارد و عرق شما بو خواهد گرفت. استفاده از این مواد بدون استحمام، سودی ندارد.
همچنین قادر هستید قبل از خوابیدن در شب، حمام نمایید. سپس پس از خشک کردن زیر بغل خود با حوله، مام را به زیر بغل خود بمالید. با این کار هنگامی شما می خوابید، دیگر عرق نمی نمایید و مام خوبتر قادر هست تأثیر خود را داشته باشد.
4- استفاده از مواد خوشبوکننده به تنهایی مثل اسپری ها در کم شدن بوی عرق تأثیری ندارد، چون فقط آن را تا مدتی مخفی می نماید، ولی مواد ضد تعریق، عرق کردن را کم می کنند. زیادتر مواد ضد تعریق، خوشبو هم هستند.
5- مراقب غذاهایی که می خورید باشید. اگر خوراکی یا نوشیدنی سبب می گردد بیش از حد طبیعی عرق نمایید یا عرق شما بو دهد، آن را استفاده ننماییدمثل نوشیدنی های کافئین دار (قهوه و کولا) و سیر و پیاز خام.
6- لباس های عرقی و بودار خود را هر روز عوض نمایید و بشویید. در غیر این صورت نکته های بالا تأثیری در کم شدن بوی عرق نخواهند داشت.
7- زیر بغل خود را خشک و پاکیزه نگه دارید. میکروب های مولد بو به سختی در محیط خشک فعالیت می کنند.
لباس های نخی و نازک و گشاد بپوشید. با این کار پوست شما به آسانی نفس می کشد و کمتر عرق می نمایید
8- پس از ورزش کردن، لباس و بدن خود را بشویید.
9- پس از آمدن از محل کار یا مدرسه، جوراب و پاهای خود را بشویید و اگر لباستان بوی عرق می دهد، دیگر آن را نپوشید تا بشویید.
10- بعضی وقت ها، استفاده غذاهای چرب و مواد غذایی با بوی تند مثل پیاز، سیر و ادویه کاری قادر هستند از منافذ پوستی به بیرون ترشح شوند و بوی بدی ایجاد کنند.
11- موهای زیر بغل خود را به طور مرتب پاکیزه نمایید. با این کار از تجمع باکتری ها در زیر بغل و ایجاد بوی بد پیشگیری خواهید نمود.
منبع:tebyan.net
[ad_2]
منبع : بیتوته