[ad_1]

تكرر ادرار, پیوند كلیه, دلایل تكرر ادرار

بی اختیاری ادرار

 

تكرر ادرار از دلیل تا درمان‌-در صورتی كه تعداد دفعات ادرار طی روز از 5 تا 7 بار زیادتر شود فرد اصطلاحا دچار تكرر ادرار شده است كه این مساله می‌تواند نشانه بیماری باشد .

پزشكان معتقدند كه چنانچه مقدار مایعات‌ دفع شده از بدن زیادتر از مایعات جذب شده آن باشد سبب از بین رفتن كاركرد كلیه در بدن می‌شود. دیابت، پرنوشی، تحریك شدن كلیه در اثر سرما و از همه مهمتر سن وجنس از دلایل تكرر ادرار است. هرگونه علائم مثل سوزش، تكرر ادرار و تغییر‌رنگ در ادرار كه سبب اختلال در ادرار شود حتما می بایست جدی گرفته شده برای چه كه عدم درمان به موقع این گونه اختلالات سبب حاد شدن مشكل بیمار و نیاز وی به دیالیز و پیوند كلیه است.در صورت وجود درد و سوزش موقع ادرار‌كردن و یا در صورتی كه پس از ادرار كردن همچنان احساس نیاز به دستشویی رفتن دارید به پزشك مراجعه كنید. اینها ممكن است علائمی از عفونت‌های ادراری باشند. عفونت‌های ادراری شایع‌ترین عفونت‌های باكتریال در زنان حامله هستند و در صورتی‌كه درمان نشوند می‌توانند باعث عفونت كلیه و زایمان زودرس شوند.

 

دلیل بیماری‌

پزشكان معتقدند تكرر ادرار بیشتر نشانه ابتلا به یك بیماری است. یكی از دلایل رایج تكرر ادرار، عفونت دستگاه ادراری است. سوزش ادرار، ادرار بد بو، تب و درد لگنی از نشانه‌های ابتلا به این بیماری است.

 

از دیگر دلایل رایج تكرر ادرار عبارتند از:

استفاده مدرها (داروهای ادرارآور) و بعضی داروهای دیگر ‌ ضعیف شدن ماهیچه‌های مثانه، مجرا و كف لگن و در مردان، بزرگ و یا

 

عفونی شدن پروستات می‌تواند منجر به تكرر ادرار بویژه در شب شود.

 

درمان سرطان‌های نزدیك مثانه كه به دیوار مثانه صدمه برسانند.

 

سرطان مثانه و سنگ‌های مثانه و یا التهاب مثانه.

 

زمانی‌كه دیابت سبب می‌شود كه قند بسیاری خون در ادرار دفع شود، آب بافت‌های بدن جذب می‌شود و نیاز به ادرار را افزایش می‌دهد.

 

بیماری‌هایی كه باعث ضعف كلیه می‌شود.

 

قلب ضعیف كه نمی‌تواند خون را به خوبی تخلیه كند و باعث تجمع مایعات در بدن و تكرر ادرار می‌شود.

 

تكرر ادرار در زنان حامله‌

این حقیقتی است كه زنان حامله دائما نیاز به دفع ادرار دارند. اكثریت مردم تصور می‌كنند كه دلیل این مساله فشار رحم در حال رشد به مثانه است. این نكته قطعاً در بعضی از ماه‌های حاملگی كه رحم بزرگ شده است صدق می‌كند. در واقع بسیاری از زنان در طول حامگی دچار «بی‌اختیاری فشاری» می‌شوند. در این نوع بی‌اختیاری، موقع سرفه، خنده، عطسه و بلند كردن اجسام سنگین مقداری ادرار از مثانه خارج می‌شود. این عارضه در 3 ماهه سوم شایعتر است.

برای پیشگیری از این عارضه خوبتر است قبل از پر شدن بیش از حد مثانه، به دستشویی بروید.انجام ورزش‌هایی كه باعث تقویت عضلات كف لگن می‌شود نیز می‌تواند به كاهش بی‌اختیاری فشاری كمك كند. خوبتر است ورزش‌های لگن را در اوایل حاملگی آغاز كنید و تا پس از زایمان ادامه دهید. (در واقع اگر غیر از زمان حاملگی نیز این ورزش‌ها را انجام دهید خیلی سودمند خواهد بود.) برای داشته باشید كه قبل از آغاز ورزش مثانه خود را تخلیه كنید.

 

تكرر ادرار به فاصله كوتاهی بعد از زایمان برطرف می‌شود. چند روز اول پس از زایمان حجم و دفعات ادرار زیاد می‌شود زیرا بدن در حال دفع مایعات اضافی است كه در طول حاملگی در بدن جمع شده است. ولی پس از چند روز موقعیت به حالت زمان قبل از حاملگی بر می‌گردد.

 

كنترل تكرر ادرار

علاوه بر استفاده از دارو كه با تجویز پزشك انجام می‌شود سعی كنید چای و قهوه كمتر استفاده كنید زیرا این مواد تا حدی مدر (زیاد كننده ادرار) هستند. همچنین برای این‌كه تعداد دفعات دستشویی رفتن در شب را كم كنید روزها مقدار بسیاری آب بنوشید ولی در ساعات قبل از خواب آب ننوشید. یك راه دیگر این است كه موقع ادرار كردن كمی به جلو خم شوید تا مثانه كاملاً تخلیه شود. زیادتر از اینها كار دیگری نمی‌توان كرد.

منبع:noorportal.net

[ad_2]

منبع : بیتوته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *