با مضرات استفاده زیاد نمک آشنا شوید

[ad_1]

نمک, عوارض مصرف زیاد نمک, مضرات مصرف زیاد نمک

مضرات استفاده زیاد نمک
در این نوشته در مورد عوارض استفاده زیاد نمک و بروز مشکلاتی چون فشار خون بالا، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم، سکته های قلبی و … و همچنین میزان صحیح استفاده نمک مطالبی می خوانید.
کم شدن استفاده نمک، سریعا سبب کم شدن فشار خون بالا می گردد و اگر همیشه به مقدار کم نمک استفاده شود، فرد با افزایش سن دچار فشار خون بالا نخواهد شد.

 

نمک چه نقشی در بدن دارد؟
نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و استفاده متعادل آن ضروری است. به طور مثال در موقع اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با استفاده کمی نمک میتوان املاح از دست رفته بدن را جبران نمود.

چه مقدار نمک بخوریم؟
در حال حاضر استفاده نمک که بویژه در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد در کشور ما بالا است. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار استفاده روزانه نمک پنج گرم است. این درحالیست که میزان استفاده نمک در کشور ۲ تا ۳ برابر این مقدار برآورد شده است. نمک دریافتی شامل نمک نمکدان، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافه شده به غذا در زمان پخت است.

 

استفاده زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را در پی دارد؟
در صورتی که نمک به مقدار مناسب استفاده شود و کلیه ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تامین می گردد، اما در صورت استمرار استفاده زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،نمک اضافی باعث تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می گردد.

 

استفاده زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل تاثیرگذار بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می گردد. طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، تاثیرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … نیز بر سلامت دارند.

 

– استفاده زیاد نمک و سکته های قلبی
مقدار استفاده نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه مرتبط است. علاوه بر اینکه نمک سبب افزایش فشار خون می گردد، به نظر می رسد به طور مستقیم و بدون اینکه اثری بر فشار خون داشته باشد، سبب سکته قلبی نیز می گردد.

 

نمک و سرطان معده
کم شدن استفاده نمک، خطر شیوع سرطان معده را کم شدن می دهد. در مطالعه کشورهای مختلف در جهان، ارتباط نزدیکی بین مقدار استفاده نمک و تعداد اشخاص مبتلا به سرطان معده آشکار شده است. در مناطقی که مردم نمک کم استفاده می کنند، شیوع سرطان معده کمتر است.

 

– ارتباط استفاده زیاد نمک و پوکی استخوان
نمک زیاد، کلسیم را از استخوان ها جدا می نماید و سبب دفع آن از ادرار می گردد. به همین علت سبب نازک شدن و پوکی استخوان می گردد، در نتیجه با افزایش سن، استخوان ها به آسانی می شکنند. برای کم شدن خطر پوکی استخوان، استفاده نمک می بایست کم شدن یابد.

 

– استفاده زیاد نمک و آسم
استفاده نمک زیاد، شرایط آسم را تشدید می نماید، یعنی اگر مستعد ابتلا به آسم هستید، به طور غیرمستقیم، بیماری شما را وخیم تر می نماید. مطالعات متعدد نشان داده اند که کم شدن استفاده نمک، همراه با سایر عوامل درمانی آسم، در بهبود این بیماری تاثیرگذار و سودمند است.

 

– نگهداشتن مایعات بدن
استفاده نمک زیاد، سبب افزایش احتباس مایعات در بدن می گردد.کم شدن استفاده نمک در این شرایط، حدود ۲ لیتر از مایعات بدن (۲کیلوگرم از وزن بدن) را کم شدن می دهد. در بسیاری از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دست شان هستند، با کم شدن استفاده نمک در غذای خود، ورم خیلی کم شدن می یابد.

 

نمک, عوارض مصرف زیاد نمک, مضرات مصرف زیاد نمک

 

چطور نمک کمتری استفاده کنیم؟
شما به روش های زیر قادر هستید نمک کمتری استفاده نمایید:
۱- غذاهای کم نمک را انتخاب نمایید و یا غذاها را با مقدار نمک کمتری آماده کردن نمایید.
۲- سر سفره غذا نمکدان را حذف نمایید.
۳- برای مزه دادن به غذاها، به جای نمک از چاشنی هایی مثل سرکه، آبلیمو، سیر، پیاز، سبزی های معطر و سایر ادویه ها استفاده نمایید.
۴- تا حد امکان از استفاده غذاهای صنعتی (غذاهای آماده و کنسروها) که نمک بسیاری دارند اجتناب نمایید.

۵- سعی نمایید نان های کم نمک یا بی نمک استفاده نمایید.توجه داشته باشید که مقدار نمک موجود در نان معمولا زیاد است.
۶- سعی نمایید مواد غذایی تازه و طبیعی بخورید و استفاده مواد غذایی شور، دودی و ترشی ها را کم شدن دهید.
۷- برای کم کردن مقدار نمک پنیرها، آنها را قبل از استفاده در آب بخیسانید.
۸- برچسب های روی بسته مواد غذایی را برای دانستن مقدار سدیم (ماده اصلی نمک) مواد غذایی، مطالعه نمایید.

۹- آجیل ها و مغزها (مثل بادام و پسته) را بصورت بی نمک یا خام (شور نشده) استفاده نمایید.
۱۰- مهمترین دلایل استفاده زیاد نمک، عادت به مزه شور است. پس مطمئن باشید با کم کردن مقدار نمک مصرفی خود، در طول زمان به مزه کم نمک هم عادت می نمایید.

 

 

منبع های :

.pezeshk.us

salamatnews.com

 

[ad_2]

منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید :

آخرین دیدگاه‌ها