این سبزی با سکته مقابله می نماید
این سبزی خوش طعم خطر سکته مغزی را کم شدن می دهد.
نتایج مطالعات محققان فنلاندی نشان داد که استفاده گوجه فرنگی خطر سکته مغزی را کم شدن می دهد. یکی از آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی به نام لیکوپن (رنگدانه قرمز) در بروز این اثر نقش دارد.
بسیاری از مطالعات در گذشته نشان داده بودند که گوجه فرنگی دارای فواید خیلی بسیاری برای تندرستی بدن است. در سال 2011 مرکز ملی فناوری و ایمنی غذای امریکا بیان کرد که استفاده گوجه فرنگی باعث محافظت در برابر سرطان، پوکی استخوان و بیماری های قلبی- عروقی می گردد.
در تحقیقات اخیر مشخص شد که غلظت بالای لیکوپن در خون باعث 55 درصد کم شدن خطر سکته مغزی می گردد. برای انجام این تحقیق 1031 مرد فنلاندی بین سنین 46 تا 65 سال انتخاب شدند. غلظت لیکوپن خون آنها در ابتدای مطالعه و سپس به طور دوره ای در طی 12 سال مورد بررسی قرار گرفت.
در طی این دوره 12 ساله 67 مورد سکته مغزی به ثبت رسید. در میان 258 مرد با سطح لیکوپن پایین در خون، 25 نفر به سکته دچار شدند در حالی که در بین 259 مرد با غلظت بالای لیکوپن در خون، 11 نفر مبتلا به سکته شدند.
همچنین مشخص شد در مردانی که بالاترین غلظت لیکوپن را داشتند، خطر سکته 59 درصد کمتر از سایر اشخاص بود. این محققان معتقدند که رژیم غذایی مملو از میوه ها و سبزیجات (بیش از 5 واحد میوه و سبزی در روز) خطر سکته را کم شدن می دهد.
لیکوپن چیست؟
لیکوپن یک رنگدانه کاروتنوئیدی قرمز است که به فراوانی در گوجه فرنگی یافت می گردد. این رنگدانه در بعضی میوه ها مثل هندوانه، گریپ فروت صورتی، پاپایا و زردآلو نیز وجود دارد.
لیکوپن یک آنتی اکسیدان است که در سلامت قلب و پیشگیری از سرطان تاثیرگذار است.
در سال 2011 محققان دانشگاه ایلی نویز در شیکاگو اظهار داشتند که لیکوپن در پیشگیری از سرطان پروستات نقش موثری ایفا می نماید. همچنین محققان ژاپنی به این نتیجه رسیدند که گوجه فرنگی شامل ماده ای است که از بروز بیماری های عروقی پیشگیری می نماید.
منبع:seemorgh.com
آخرین دیدگاهها