[ad_1]
اگر شما هم عاشق نوشیدنیهای ترش و اسیدی هستید می بایست حواستان باشد که امکان دارد دندانهایتان را در معرض خطر قرار دهید.
تابستان که میشود میل به خوردن بستنی، شربت، آب میوههای خنک و غیره زیاد میشود. خود من همیشه به مادرم سفارش میکنم حتماً یک شیشه شربت آماده در یخچال داشته باشد تا هر کس از بیرون میآید یک لیوان بخورد. البته خودم اول از همه سراغ آب خنک میروم تا شربت.
اما خیلیها شربت و آب میوههای خنک را ترجیح میدهند و یا به هیچ عنوان از یک پیالهی پر و پیمان بستنی نمیگذرند چون معتقدند «جگر را حال میآورد». اما همین مواد غذایی تابستانی که به اصطلاح «جگر را حال میآورد» میتواند به آسانی حال دندانها را بگیرد.
اگر میخواهید پس از تابستان چند دندان دردناک و خراب روی دستتان نماند و لبخندتان به زیبایی همیشه باشد می بایست در استفاده بعضی از این «جگر حال بیاورها» احتیاط نمایید و حتماً حواستان به بچهها نیز باشد. با ما همراه باشید تا با 5 نمونه از این نشاط آورهای تابستانی که میتواند بلای جان دندانها شود آشنا شوید.
لیموناد
چه کسی است که در گرمای خفهکنندهی تابستان دلش نخواهد یک لیوان لیموناد یا شربت آب لیموی خنک سر بکشد. اگر شما هم عاشق نوشیدنیهای ترش و اسیدی هستید می بایست حواستان باشد که امکان دارد دندانهایتان را در معرض خطر قرار دهید.
لیموترش و آب لیموترش و لیموناد اسیدی هستند و اگر عادت دارید هر روز چند لیوان از این نوشیدنیها را میل نمایید محیط دهانتان اسیدی شده و دندانهایتان صدمه میبینند. حواستان باشد نه تنها قند موجود در لیموترش و یا شکر اضافهشده به لیموناد در دهانتان اسیدی میشود بلکه خود لیموترش به طور طبیعی یک میوهی اسیدی است و همین اسید هم به دندانهایتان صدمه میزند.
اگر نمیتوانید از نوشیدنی دلخواهتان بگذرید حتماً یک نی دم دستتان باشد و با آن نوشیدنیتان را میل نمایید. برای اینکه با این روش لیموناد یا شربت آب لیمو کمتر با دندانهایتان در تماس خواهد بود و امکان صدمه نیز کمتر خواهد شد.
بستنی آی بستنی
تابش بیامان خورشید و هوس یک پیاله بستنی وانیلی یا شکلاتی و یا هر مزه دیگر! چه چیزی لذتبخشتر از این! حالا شاید یک عدد بستنی چوبی یا یک پیاله بستنی شکلاتی مشکل چندانی به بار نیاورد اما اگر عادت دارید هر روز چند بار دست به بستنی شوید می بایست کمی حواستان به دندانهایتان باشد.
قند زیاد موجود در بستنیها محیط دهان را اسیدی مینماید. فکر ننماییدبستنی را خوردید و همه چیز تمام شد. قند موجود در بستنی تا حدود دو ساعت پس از استفاده نیز در دهان باقی میماند. در این صورت هم دندانهای بینوایتان در یک محیط اسیدی حبس میشوند و مینای دندان صدمه میبیند. توصیه میکنیم تا جایی که میشود در استفاده بستنی جانب احتیاط را رعایت نمایید.
شربتها و آب میوههای شیرین
همانگونه که لیموناد و شربت آب لیمو دندانها را در معرض صدمه قرار میدهد شربتها و آب میوههای شیرین دیگر نیز همین کار را میکنند. البته خوردن یک لیوان شربت در مهمانی یا در منزل خیلی هم خوب است و کلی سرحالتان میآورد اما اگر عادت دارید چپ و راست یک لیوان از این نوشیدنیهای شیرین را سر بکشید می بایست بدانید که به دندانهایتان ظلم مینمایید. قند برای دندانها مضر است. توصیه میکنیم 20 دقیقه پس از استفاده این قبیل نوشیدنیها دندانهایتان را مسواک بزنید.
یخمک و نوشمک و الی آخر
طراوتها خیلی از بزرگترها در خوردن این قبیل هلههولهها قوی سبقت را از بچهها ربودهاند. اینجا هم مجرم اصلی قند است. اجازه ندهید بچهها در خوردن این قبیل خوراکیها زیادهروی کنند. خوبتر است بلافاصله پس از خوردن یخمک و غیره حتماً آب بنوشید.
پشمک
این هم بر وزن همان یخمک است و پای ثابت شهربازی و پارک و گشت و گذار. البته مثل زمان بچگی ما نیست که کمی پشمک را لایه یک کاغذ بپیچند و دستمان بدهند. این روزها پشمکها آن قدر بزرگ و پت و مسطح شدهاند که آدمها پشتشان پنهان میشوند. شاید پشمک قند کمتری نسبت به زیادتر نوشابهها داشته باشد اما باز هم زیادهروی در استفاده آن دشمن دندانها و لبخند زیبای شما خواهد بود.
منبع:tebyan.net
[ad_2]
منبع : بیتوته