[ad_1]
در رژیم غذایی ما بعضی از مواد غذایی یافت میشوند که ما با خوردن آنها به نماید ذهنی و نابودی هوش زیادتر کمک میکنیم.
در زندگی انواع مختلفی از مواد غذایی وجود دارند که به نابودی هوش منجر میشود، در این نوشته به شرح مواردی از آن میپردازیم.
همه ما با آن دسته از موادغذایی که سبب حملات قلبی، چاقی، سرطان و دیگر موارد ذکر نشدهای که تند و زننده هستند آشنا هستیم. اما در واقع خوراکیهایی وجود دارند که خوردن آنها سبب نابودی هوش میشود.
این دسته از مواد غذایی شامل الکل، مواد غذایی کمارزش، قندهای مصنوعی است که سبب بیماریهای فوقالذکر میشود.
بر این اساس، اساساً آنچه برای باقیماندن در بدن بد است که بخوبی در مغز ذخیره نشود.
گیج کننده است که در زندگی ما هیچ راه فراری از این مواد غذایی وجود ندارد که در این فهرست ذکر شده است.
اما به یاد داشته باشید که برای زندگی کردن به صورت سالم در حد اعتدال کلیدی وجود دارد.
اگر ما تعادل بین سالم و ناسالم بودن مواد غذایی را مدیریت کنیم، قطعا به ما اجازه داده میشود تا از خوشگذرانیهای گاه به گاه، بیش از حد لذت بریم.
1. الکل
قطعا برای شهرت الکل به عنوان قاتل مغزی خود متعجب نمیشویم.
ما معمولاً از پیامدهای مخرب و ویرانگر الکل بر کبد خود آگاهی داریم اما این در حالی است که الکل همچنین میتواند صدمه های جدی به سلولهای مغزی نیز وارد نماید.
عوارض جانبی شناخته شده از الکل شامل لغزشهای حافظه و عدم تمرکز است. سوء استفاده طولانی زمان الکل نیز سبب اختلال در قوای شناختی میشود.
2. تنقلات
برگرها، سرخکردنیها و چیزهایی شبیه آن ما را دچار وسوسه مینماید اما خوردن این مواد غذایی سبب انباشته شدن چربیها میشود که این امر اعتیاد را بوجود میآورد.
استفاده نامحدود تنقلات مانع تولید «دوپامین» میشود که ماده شیمیایی «شادی» در بدن ما است و علائمی را به وجود میآورد که با نوسان اخلاقی و افسردگی ارتباط دارد.
3. محصولات غذایی غنی از قند
قندهای ذخیره شده که مسبب مشکلات عصبی است.
استفاده بیش از حد قند منجر به کم شدن تولید یک ماده شیمیایی در مغز میشود که به عنوان صورتحساب نوروتروفیک مشتق شده از مغز شناخته شده است.
نبود این ماده سبب اختلال در یادگیری و همچنین برای سپردن میشود. طبیعت اعتیادآور شکر عواقب بلند مدتی بهمراه دارد به طوریکه بر توانایی یادگیری اثر میگذارد و مهارتهای شناختی را تضعیف مینماید.
4. مواد غذایی سرخ شده
مواد غذایی سرخ شده، به سبک پخت جنوبی در جنوب شرقی آمریکا به عنوان «کمربند سکته مغزی» شناخته شده است.
سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیوارههای شریان تامین خون به مغز رسوب مینماید؛ عدم خونرسانی کافی در آخر سبب سکته مغزی میشود.
بر این اساس، هنگامی که در رژیم غذایی به طور با نظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشد، شما زیادتر با دردسر و مشکلات مواجه میشوید.
5. وعدههای غذایی منجمد شده
اکثر اشخاص در زندگی خود به علت زمان کمی که دارند مجبور میشوند که غذاهای خود را فریز کنند.
استفاده مواد غذایی یخ زده، به طور با نظم میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد و همچنین به زوال عقل که تخریب سلولهای مغزی در طول زمان است، منتهی شود.
6. محصولات غذایی شور
مواد غذایی شور درست مثل مواد قندی، میتواند اعتیاد آور باشد و با عواقب خطرناک همراه باشد.
سدیم در تغییرات فشار خون شناخته شده است اما نکته اینجاست که آیا میدانید که این ماده میتواند همچنین تواناییهای تفکر ما را مختل سازد؟
برای هر چیزی پزشکان به ما توصیه نمیکنند که استفاده نمک را کم کنیم.
نمک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در ترشیها استفاده میشود، بعد از زیادهروی در خوردن آن خودداری نمایید.
7. پروتئینهای فرآوری شده
پروتئینها و چربیها چیزهایی که ما از دوران مدرسه آنها را میشناسیم.
زمانی که پروتئینها فرآوری میشوند و تبدیل به سوسیس، پپرونی و کالباس، میشوند پروئتینها خطرناک میشوند.
مواد نگهدارنده، مثل نیترات سدیم، زمانی که در فرآوری گوشت با پروتئینها ترکیب میشود خیلی سرطان زا میشوند.
8. نیکوتین
نیکوتین زمانی که به میزان بالا استفاده میشود به علت کم شدن عرضه خون و اکسیژن به مغز به عنوان عامل سرطان شناخته میشود.
علاوه بر این، سفت شدن مویرگها و تأثیر بر عملکرد انتقال دهندههای عصبی و انتقال مواد شیمیایی در بدن از دیگر عوارض آن به شمار میآید.
9. شیرین کنندههای مصنوعی
بسیاری از ما نسبت به این موضوع که شیرین کنندههای مصنوعی در زندگی ما فاقد صدمه هستند دارای تصور غلط هستیم.
استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی در آخر به صدمههای مغزی منتهی میشود.
10. چربیهای ترانس
چربیهای ترانس (trans fats) موقع افزودن هیدروژن به روغنهای مایع گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، برای بالابردن نقطه ذوب آنها (جامد کردن) جهت افزایش طول عمر و پایداری شان به وجود میآیند.
چربیهای ترانس در روغنهای شیرینیپزی، روغن نباتی جامد، مارگارینها، شیرینیها، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیبزمینی سرخنموده و سایر غذاهایی که با روغنهای هیدروژنه، پخته یا سرخ شدهاند، یافت میشوند.
استفاده چربیهای ترانس خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی را افزایش میدهد؛ در طی یک دوره، ما را با درد و رنج یک سکته مغزی حساس مواجه میسازد.
همچنین، استفاده این نوع چربی باعث کم شدن حجم مغز میشود که در آخر به بیماری آلزایمر منتهی میشود.
منبع:farsnews.com
[ad_2]
منبع : بیتوته