[ad_1]
یکی از راههای افزایش اشتها، استفاده آب انواع مرکبات همراه وعدههای اصلی غذاست
بعضی از اشخاص بدغذا – به خصوص بچهها- تمایلی به استفاده سبزیهای بخارپز ندارند به همین علت میتوان گروهی از سبزیها مثل هویج، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، قارچ یا بروکلی را به جای بخارپز کردن با رنده درشت به صورت خام رنده و با کمی آبلیمو، سس مایونز یا خردل و نمک آنها را مزهدار نمود و در کنار بشقاب غذا قرار داد.
سبزیهای دیگر مثل ذرت، لوبیا و نخودفرنگی را هم میتوان برای بهبود طعمشان با روغن زیتون و نمک پخت و با سس خردل مزهدارشان نمود تا اشتها بیش از پیش تحریک شود. این راه، یکی از راههای پیشنهادی برای افزایش اشتهاست. البته 10 راه دیگر هم برای افزایش اشتها وجود دارد که با آنها آشنا میشویم.
1. از آب مرکبات غافل نشوید
یکی از راههای افزایش اشتها، گنجاندن آب انواع مرکبات به عنوان نوشیدنی همراه وعدههای اصلی غذاست. مرکبات شامل انواع مختلفی از ویتامینها از جمله ویتامین C و اسیدفولیک هستند. اسیدفولیک یکی از ترکیبهای افزایشدهنده اشتهاست. با این توصیف شما میتوانید برای افزایش اشتهای خود یا فرزند بدغذایتان، یک لیوان آب پرتقال، نارنگی، گریپفروت، لیمو شیرین یا حتی شربت آبلیموی خنک را کنار بشقاب غذا بگذارید و کمی از آن را قبل و کمی از آن را هم بین غذا میل نمایید.
ضمن اینکه کالری دریافتی از راه استفاده آبمیوههای طبیعی و تازه میتواند به روند افزایش وزن اشخاص لاغر هم کمک نماید. سبزیهای برگ سبز تیره مثل اسفناج و بروکلی، لوبیا، نخود، عدس، کرفس تازه، هویج، بامیه و مارچوبه هم جزو بزرگترین منبع های طبیعی دریافت اسیدفولیک هستند که گنجاندن آنها در کنار غذای اصلی میتواند سبب افزایش اشتها شود.
2. سالاد کرفس را دریابید
کرفس شامل آب فراوانی است و استفاده آن علاوه بر پیشگیری از یبوست، میتواند اشتهای اشخاص را هم بالا ببرد. عطر و مزه کرفس خام و تازه میتواند خوبترین محرک سیستم بویایی باشد و اشتهای اشخاص را هم برای خوردن یک غذای مفصل افزایش بدهد. در نتیجه شما میتوانید برای افزایش اشتها، سالاد کرفس را در کنار بعضی از وعدههای غذاییتان داشته باشید. سالاد کرفس را میتوان با ترکیبی از کرفس تازه و خردشده، هویج بخارپز نگینی، نخودفرنگی، ذرت بخارپز، جعفری ساطوری، زیتون سیاه بدون هسته و قارچ بخارپز آماده کردن و آن را با آبلیموی تازه یا سرکه بالزامیک و روغن زیتون مزهدار نمود.
3. شکلات تلخ بخورید
یکی از راههای افزایش اشتها، گنجاندن مواد غذایی شامل عنصر روی در برنامه غذایی روزانه است و شکلات تلخ و پودر کاکائو جزو خوراکیهای شامل روی هستند که استفاده آنها علاوه بر بالا بردن اشتها، سبب وزنگیری در اشخاص لاغر هم میشود. شما میتوانید یک لیوان شکلات تلخ گرم یا شیرکاکائو را به عنوان میانوعده صبح یا عصرتان انتخاب نمایید تا اشتهایتان برای خوردن ناهار و شام زیادتر شود. تخمه کدو و هندوانه، بادام، بادامزمینی، نخودفرنگی، شیر و سینه مرغ هم از دیگر منبع های دریافت عنصر روی یا همان زینک هستند. به همین علت اضافه کردن کمی تخمه کدو یا هندوانه به سالاد فصل میتواند اشتهای شما را برای خوردن غذا دوچندان نماید.
4. پروتئینهای حیوانی استفاده نمایید
پروتئینهای حیوانی مثل گوشت مرغ، جگر، شیر، پنیر، ماهی و ماست شامل ویتامین 12 B هستند. این ویتامین یکی از مهمترین ویتامینهای افزایشدهنده اشتهاست. به همین علت به اشخاص بدغذا توصیه میشود حداقل روزی یک مرتبه پروتئین حیوانی را در برنامه غذاییشان داشته باشند. پروتئینهای حیوانی اگر بخارپز، گریل، تنوری یا سرخشده باشند، زیادتر سبب افزایش اشتها و ایجاد تمایل برای استفاده غذای زیادتر میشوند.
5. برنج سرخشده بخورید
یک راه افزایش اشتها و لذت بردن از غذا خوردن، تغییر شیوه پختوپز و ایجاد مزههای جدید در برنامه غذایی خانواده است. اگر عادت به خوردن برنج دمنموده یا آبکش دارید، خوبتر است از امروز عادتتان را تغییر دهید و برنج سرخشده (تهچین) را هم آزمون نمایید. برای آماده کردن برنج سرخ شده، می بایست ابتدا برنج را تا حد نرم شدن در آب بجوشانید. سپس آن را با زرده تخممرغ و کمی نمک و زعفران مزهدار نمایید. حالا کف ماهیتابه را با روغن چرب نمایید و برنج را در آن سرخ نمایید. به جای زرده تخممرغ میتوان از جعفری، گشنیز یا حتی اسفناج هم برای مزهدار کردن برنجی که قرار است سرخ شود، استفاده نمایید.
یکی از راههای افزایش اشتها، گنجاندن مواد غذایی شامل عنصر روی در برنامه غذایی روزانه است و شکلات تلخ و پودر کاکائو جزو خوراکیهای شامل روی هستند.
6. به گوشت آبلیمو و گلپر بزنید
انواع غذاهای گوشتی مثل مرغ، ماهی یا حتی گوشت قرمز را با آبلیموی تازه، سرکه بالزامیک یا گلپر همراه نمک، فلفل سیاه و کمی روغن زیتون مزهدار سپس آنها را کمی بخارپز یا سرخ نمایید. مزه منحصر به فرد غذاهای گوشتی که با این روش مزهدار و پخته میشوند، هر آدم بدغذایی را به سمت میز غذا میکشاند و اشتهایش را هم دوچندان مینماید.
7. غذایتان را آرایش نمایید
سفرهآرایی و آرایش بشقاب غذا یکی از خوبترین راههای افزایش اشتهاست. بد نیست چند مدل آرایش غذا و میز غذا را یاد بگیرید و آنها را موقع سرو وعدههای اصلی غذایی به کار ببندید. خوبترین راه آرایش غذا، قرار دادن آن در بشقابی بزرگ، سفید و تزیین کردن آن با انواع سبزیهای بخارپز رنگی و سسهای مختلف است. هنگامی بشقاب غذا بزرگ باشد، حجم غذای داخل آن کم به نظر میرسد و اشخاص کوچک و بزرگ، تمایل زیادتری به خوردن تمام غذایشان پیدا میکنند.
8. پنیر پیتزا را فراموش نکنید
استفاده از پنیر پیتزا در انواع غذاهای نانی و ساندویچی، علاوه بر خوشمزه کردن آنها میتواند سبب افزایش اشتهای شما هم بشود. استفاده پنیر پیتزا میتواند افزایش دریافت کالری را هم برای اشخاص لاغر و بچهها در پی داشته باشد. اگر پنیر پیتزا را با کنجد مخلوط نمایید، مزه آن را مطلوبتر و ظاهر غذایتان را هم زیباتر خواهید نمود.
9. ظرفهای غذایتان را رنگی نمایید
اگر شناختی از روانشناسی رنگها داشته باشید، حتماً میدانید که رنگهای گرم و زنده مثل نارنجی، ارغوانی، قرمز و زرد تیره میتوانند سبب افزایش اشتها شوند. با این حساب شما میتوانید برای اشخاص بدغذا یا کماشتها ظرفهایی رنگی روی میز غذا بگذارید؛ از بشقاب و لیوان خودشان گرفته تا دیس غذا و پارچ آب!
10. از چاشنیها کمک بگیرید
انواع سسها، ادویهها، ترشیها و شورها جزو چاشنیهای غذایی محسوب میشوند که استفاده آنها همراه غذا میتواند افزایش اشتها را در پی داشته باشد. ادویههایی مثل پودر لیمو، فلفل سیاه، پودر آویشن و ریحان بنفش هم میتوانند عطر و مزه سالادها و غذاهای سرد را فوقالعاده متفاوت و مطلوب کنند و سبب افزایش اشتها شوند.
منبع:asriran.com
[ad_2]
منبع : بیتوته