[ad_1]
در ایام تعطیل عید نوروز، در استفاده شیرینی و شکلات زیادهروی نشود
تغذیه سالم ، یکی از مهمترین ارکان زندگی است. فصل و وقت خاصی نمی شناسد ولی در بعضی از فصل ها یا دوره ها ، می بایست زیادتر به تغذیه سالم ، توجه نمود. مثلا در عید نوروز ، که یک سری از شیرینی جات و تنقلات زیادتر است و برنامه غذایی خانواده ها، بهم می خورد ، توجه به تغذیه سالم بخصوص در کودکان ، ارزش بالایی دارد.
شاید خیلی ها تصور کنند چون اضافه وزن و بیماری متابولیکی خاصی ندارند، قادر هستند از شیرینی های چرب و شیرین و تنقلات شور و پرکالری بدون واهمه از به خطر افتادن سلامتشان استفاده کنند.
اما براساس اصول نوین تغذیه سالم، همه اشخاص چه آنها که در شرایط خوب و طبیعی جسمانی به سر می برند و چه کسانی که با بیماری های متابولیکی چون اختلالات قلبی عروقی، فشار، چربی خون و دیابت دست و پنجه نرم می کنند، می بایست برنامه غذایی خود را بر پایه اصول تغذیه ای صحیح و بر محور تعادل، تناسب و تنوع تنظیم کنند.
میزان استفاده روزانه میوهها برای اشخاص عادی ۴-۲ عدد میوه در روز مشخص شده است
البته رعایت اصول تغذیه سالم در تعطیلات نوروزی و با توجه به عجین شدن فرهنگ پذیرایی ایرانی ها با تنقلات شیرین، چرب و شور پرکالری چندان کار آسانی نیست.
در ایام تعطیل عید نوروز، در استفاده شیرینی و شکلات زیادهروی نشود و به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، در دید و بازدیدها به جای شیرینیهای خامهای و شکلاتی، ژلهای و مربایی که شامل مقدار بسیاری کالری هستند، از انواع خشک و ساده شیرینیها در اندازه کوچک استفاده شود همچنین به جای استفاده شیرینی و شکلات در دید و بازدیدهای نوروزی، خوبتر است از میوه استفاده شود.
برای پذیرایی از شیرینی هایی با اندازه کوچکتر استفاده نمایید.
برای صرف چای، بجای قند و شکلات، از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده نمایید.
در استفاده آجیل زیاده روی نکنید . انواع مغزها و تخمه ها شامل مقادیر بسیاری چربی هستند.
از انواع آجیل های بدون نمک و یا کم نمک استفاده نمایید. آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک، زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می کنند.
استفاده سالاد و سبزی بدلیل داشتن فیبر از اضافه وزن پیشگیری می نماید.
حتما همراه با غذایی که میل می نمایید، از ماست (کم چرب وپاستوریزه )، لیمو ترش و یا آبلیمو استفاده نمایید.
برای پذیرایی از شیرینی هایی با اندازه کوچکتر استفاده نمایید.
میزان استفاده روزانه میوهها برای اشخاص عادی ۴-۲ عدد میوه در روز مشخص شده است. ولی برای اشخاص چاق و مبتلا به اضافه وزن، این میزان می بایست به ۲ عدد میوه متوسط در روز کم شدن یابد. میوهها شامل قندهای سادهای هستند که منجر به افزایش قند خون در اشخاص دیابتی میشود و می بایست به میزان کمتر و با احتیاط استفاده شوند.
استفاده زیاد میوه توسط کودکان سبب بی اشتهایی در آنها شده و آنها را از استفاده مواد غذایی اصلی باز میدارد، بر این اساس خوبتر است بیش از دو واحد میوه در روز استفاده نکنند.
در این ایام اگر شیرینی و آجیل بسیاری استفاده کردید خوبتر است وعده غذایی را حذف نمایید، در این شرایط اگر تمایل به خوردن ناهار داشتید، از غذاهای ساده و سبک مثل نان و ماست، خرما، پنیر و سبزی استفاده نمایید.
در این ایام که خانواده ها تمایل زیادتری به استفاده غذاهای رستوران دارند خوبتر است به این نکته توجه کنند که برنج آبکش مملو از قند است و چربی موجود در غذا شامل چربی های ترانس و اشباع شده است که همه مواد یاد شده برای سلامت مضر است. از طرفی نیاز بدن به آمینواسیدهای ضروری با استفاده آجیل تامین می گردد بر این اساس استفاده بیش از حد مواد غذایی سبب انباشت چربی و قند در خون می گردد.
آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک، زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می کنند
غذا خوردن در زمانی که بدن به استفاده آن نیازی ندارد، در واقع گام برداشتن خلاف راه سلامت است. در وعده نهار و شام، برای پیشگیری از دریافت زیاد كالری كه با استفاده غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می گردد، مردم می بایست سعی کنند، نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنند. استفاده سالاد و سبزی به علت داشتن فیبر، جذب چربی ها و مواد قندی را كاهش داده و بدین ترتیب از چاقی پیشگیری می كند. نوشیدن نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آب میوه های صنعتی را كه شامل قند افزوده هستند، به حداقل رسانده و از آب ساده و یا دوغ های كم نمك و بدون گاز و شربت های سنتی کم شیرین استفاده کنند.
در استفاده آجیل زیاده روی نکنید
در سفرهای نوروزی به نكات تغذیه ای زیر توجه داشته باشید:
تا حد امکان غذا را شخصا آماده نموده و از استفاده مواد غذایی در رستوران و غذاخوری های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری نمایید.
غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریعتر فاسد می شوند، غذاهای خشک همراه با سبزی جات تازه که خوب شسته شده اند غذاهای مناسبی برای سفرند.
موقع خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و روش نگهداشتن آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت نمایید برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و دقت نمایید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.
بجای استفاده از نوشابه های گازدار از نوشیدنی های طبیعی پاستوریزه و کم نمک چون دوغ استفاده نمایید.
در طول سفر از استفاده سس مایونز و یا سس های خامه ایی جدا خودداری نمایید قادر هستید با مخلوط ماست، آبلیمو، کمی نمک و فلفل و در صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای سالاد آماده کردن نمایید.
لبنیات پاستوریزه استفاده نمایید. استفاده محصولات لبنی پاستوریزه نشده خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها