[ad_1]

خام خوار به فردی گفته می گردد که تنها غذاهای خام استفاده می نماید
در رژیم غذایی خام خواری ، تنها از غذاهای نپخته و غذاهایی که در طبیعت وجود داشته و کسی آنها را آماده استفاده نکرده است استفاده می کنند. بیشتر از انواع میوه، سبزیجات، مغز میوه و دانه آن در این رژیم غذایی استفاده می گردد. بعضی اشخاص تحت این رژیم، شیر خام یا دیگر انواع لبنیات هم استفاده می کنند. البته می بایست برای داشته باشیم که استفاده شیر خام خطرناک است و برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف، حتماً می بایست شیر را پاستوریزه نمود. تخم مرغ را هم برای نابود کردن سالمونلا می بایست قبل از استفاده پخت.
تعریف دقیقی از رژیم خام خواری وجود ندارد و در جاهای مختلف از مواد غذایی متفاوتی استفاده می گردد. آنچه بین تمام انواع رژیم های خام خواری مشترک است این است: «به غذایی خام می گویند که آن را بیش از ۴۶ درجه سانتی گراد حرارت نداده و همچنین آن را قبلاً در فریزر قرار نداده باشیم».
خام خوار به فردی گفته می گردد که تنها غذاهای خام استفاده می نماید. نکته اینجاست که استفاده چه مقدار از مواد خام باعث می گردد که فردی را خام خوار بنامیم. زیادتر متخصصین معتقدند که اگر ۷۵ درصد از غذای مصرفی فردی یا بیش از این مقدار را مواد غذایی خام تشکیل دهند، چنین فردی را میتوان خام خوار به حساب آورد.
گیاه خواران به گروه های زیر تقسیم بندی می شوند :
• گیاه خوار محض(Vegans): گیاه خوارانی که گوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخم مرغ و لبنیات نمی خورند.
• لاکتووگان (vegetarians Lacto) :گیاه خوارانی که لبنیات هم می خورند.
• اووگان (Ovovegetarians) : گیاه خوارانی که تخم مرغ هم می خورند.
• لاکتواووگان (Lacto-ovovegetarians) : گیاه خوارانی که تخم مرغ و لبنیات هم می خورند .
• نیمه گیاه خوار (Semi-vegetarians) : گیاه خوارانی که ماهی و مرغ هم استفاده می کنند، ولی گوشت قرمز را استفاده نمی کنند .
آماده سازی غذا
آماده کردن غذاهای این نوع رژیم غذایی معمولاً ساده است؛ در حالی که برای آماده کردن بعضی غذاها می بایست ساعت ها و حتی گاهی روزها وقت صرف نمود. مثلاً برای آماده کردن برنج، گاهی می بایست آن را حتی تا ۲۴ ساعت در آب خیس نمود که البته به نوع غذایی که قرار است آماده کردن شود بستگی دارد. برای آماده کردن نان، ضروری است که خمیر آن را استراحت دهیم تا مایه خمیر موجود در آن عمل نماید. این کار گاهی چندین ساعت زمان می برد. در آماده کردن غذاهای این نوع رژیم غذایی معمولاً از مخلوط کن، آب میوه گیری و… استفاده می کنند و آماده کردن این غذاها کار خیلی ساده ایست.
در پیروی از این نوع رژیم غذایی می بایست دقت کافی به عمل آید. گاهی دیده شده که کودکان تحت این رژیم غذایی بوده اند و به علت نرسیدن مواد مقوی کافی به بدنشان، تندرستی شان به خطر افتاده و گاهی به علت سوء تغذیه جان خود را از دست داده اند. هنوز در مورد استفاده از این نوع رژیم غذایی برای کودکان و اعمال تغییرات در برنامه آن با توجه به مواد مورد نیاز بدن کودک، اطلاعات کافی در دست نیست.
اخیراً در آریزونا تحقیقی را بر روی کودکانی انجام داده اند که ۷۵ درصد از غذای مصرفی این کودکان از مواد غذایی خام آماده کردن شده است. طرفداران این رژیم عقیده دارند که اگر میزان استفاده کالری و اسیدهای چرب ضروری کافی باشد، اشخاص با هر سنی قادر هستند انواع غذاهای خام را استفاده کنند و این رژیم برای همه مناسب است.

در رژیم غذایی خام خواری از غذاهای نپخته استفاده می گردد
در طول رژیم، گیاهخواران می بایست به چه نکته هایی توجه کنند؟
در طول روز منبع های گیاهی مختلف به خصوص آنهایی که انرژی بالایی دارند، استفاده کنند، تعداد وعده های زیادتری داشته باشند و در میان وعده هایشان مغزدانه ها و میوه های خشک بگنجانند تا کمبود انرژی شان جبران شود. یکی از مواردی که در رژیم غذایی سنتی ما وجود دارد و در رژیم گیاهخواری هم می بایست به آن توجه شود، مکمل کردن دوطرفه غذایی است. مثلا گروه حبوبات یعنی عدس را با غلاتی مثل برنج مخلوط می نماییم و عدس پلو با کشمش می پزیم. این کار سبب می گردد کمبود اسیدهای آمینه در پروتئین برنج با اسیدهای آمینه موجود در حبوبات جبران شود و بالعکس.
معایب رژیم خام خواری:
ازدیاد مس: حبوبات و منبع های پروتئین گیاهی دارای مقدار بسیاری عنصر مس و مقدار کمی از عنصر روی می باشند و امروزه اکثر اشخاص دارای مس مازاد در بدنشان می باشند.
مقدار زیاد کربوهیدرات: حبوبات و غلات دارای مقدار بسیاری کربوهیدرات می باشند، استفاده بی رویه آن ها سبب تولید بیش از حد آنزیم های گوارشی و هورمون انسولین و تخلیه بدن از عناصر سودمند مثل روی، کرم و منگنز می گردد.
کمبود پروتئین: منبع های گیاهی معمولا دارای مقدار پروتئین کم و یا دارای پروتئینی با کیفیت پایین می باشند. اسیدهای آمینه Taurine ،Methionine ،Carnitine ،Cysteine به میزان خیلی کم در منبع های گیاهی وجود دارند، این اسیدهای آمینه برای تصفیه کبد و سم زدایی و دفع فلزات اضافی از بدن ضروریند، بدون آن ها بدن نمی تواند سموم را به طور صحیح و کامل دفع نماید. همچنین کمبود پروتئین در برنامه غذایی در طولانی زمان عوارضی مثل ریزش موها، کم شدن توده عضلات، ضعف بدنی و غیره را بدنبال خواهد داشت.
کمبود شدید ویتامین دی: ماهی، گوشت و تخم مرغ منبع های اصلی ویتامین دی هستند که برنامه های غذایی گیاه خواری فاقد آن هاست.
ویتامین B12 : ویتامین B12 فقط در منبع های حیوانی و گوشت یافت می گردد، کمبود آن خیلی خطرناک و با عوارضی جسمی و روانی شدید مثل از دست دادن حافظه، کم خونی کشنده، تخریب سیستم اعصاب، مشکلات گوارش، ریزش مو و… همراه است.
طبیعت سرد: منبع های گیاهی بخصوص میوه ها و اکثر حبوبات دارای طبیعت خیلی سرد می باشند، که استفاده طولانی زمان آن ها باعث کم شدن شتاب متابولیزم بدن شده و عوارضی را به همراه خواهد داشت. امروزه اکثر اشخاص دارای بدنی با طبیعت سرد می باشند.
[ad_2]
منبع : بیتوته

























آخرین دیدگاهها