[ad_1]

 کاهش علائم بواسیر , تغذیه برای کاهش علائم بواسیر , رژیم غذایی , بواسیر , رژیم غذایی مناسب برای بواسیر

داشتن تغذیه ی مناسب و مملو از فیبر به کم شدن علائم بیماری بواسیرکمک می نماید

 

هموروئید یا بواسیر یک بیماری دردناک ناشی از ورم رگ‌های انتهای مقعد است. زمانیکه صحبت از این بیماری می‌شود انگشت اتهام به سوی مواد غذایی نامناسب، بی تحرکی و نشستن های طولانی زمان می رود. علت بواسیر هر چه که باشد استفاده مواد غذایی مناسب مثل میوه ها، سبزیجات و غلات کامل که سبب دفع راحت می گردد و همچنین استفاده مواد غذایی مناسب برای تقویت رگ‌ها می‌تواند در کم شدن درد و تسکین این بیماری تاثیرگذار باشد. در این نوشته به مواد غذایی مناسب برای کم شدن علائم بواسیر می پردازیم. لطفا با ما همراه باشید.

 

دلایل ابتلا به بواسیر
این بیماری در زیادتر مواقع به علت استفاده مواد غذایی نامناسب و همچنین فشار زیاد و مکرر وارد شده به رگ‌های انتهای مقعد در موقع دفع بروز می نماید. در واقع استفاده مواد غذایی نامناسب که منجر به یبوست می گردد و یبوست نیز فشار مضاعفی به این رگ‌ها وارد می نماید. به عقیده ی بعضی از متخصصان داشتن برنامه ی غذایی مملو از مواد غذایی فراوری شده و نیازمند از فیبر به تشدید بواسیر کمک می نماید. به عقیده ی این متخصصان مشکل بواسیر در کشورهای کمتر توسعه یافته مثل آفریقا که تغذیه ای مملو از فیبرهای غذایی دارند به ندرت دیده می گردد.

 

اگر به هر دلیلی نمی توانید روزانه هفت واحد میوه و سبزیجات و غلات کامل استفاده نمایید تا روزانه 25 تا 35 گرم فیبر دریافت نمایید قادر هستید از ملین های گیاهی مثل اسفرزه استفاده نمایید. توصیه می نماییم که روزانه بین 1 تا 3 قاشق غذاخوری اسفرزه را در آب حل نموده و میل نمایید

 

متاسفانه مدل توالت های نوین امروزی نیز سبب افزایش فشار مکرر و تشدید مشکل می گردد. بعضی از اشخاص عادت دارند زمان طولانی روی توالت فرنگی نشسته حتی چیزی مطالعه کنند که همین کار سبب افزایش فشار غیرضروری در رگ‌های مقعد می گردد. از دیگر عوامل ابتلا به بواسیر میتوان به کهولت سن، عوامل وراثتی، استفاده ی زیاد از ملین ها و غیره اشاره نمود. برای بانو‌ها، بارداری نیز معمولا یکی از عوامل ایجاد کننده ی بواسیر می گردد؛ برای اینکه جنین به عروق بواسیری یا هموروئیدال فشار وارد می نماید.

 

چه می بایست نمود؟
داشتن تغذیه ی مناسب و مملو از فیبر و همچنین پرهیز از استفاده مواد غذایی نفاخ و یبوست آور و نوشیدن مایعات جزو روش‌های طبیعی و کارساز برای کم شدن علائم بیماری بواسیر است.

 

بواسیر: میوه های کوچک را دریابید
توت ها مملو از فیبر و ترکیبات مقوی دیگر هستند که قادر هستند به کم شدن علائم هموروئید یا همان بواسیر کمک کنند. هر چه رنگ توت تیره تر باشد، شیرین تر بوده و میزان آنتی اکسیدان های آن(فلاوونوئیدها) زیادتر است. این ترکیبات سودمند همچنین در مرکبات و پیاز نیز وجود دارند که به تسکین التهاب و تقویت جداره ی رگ‎های خونی کمک بسیاری می کنند.

 

فلاونوئیدها همچنین سبب کم شدن درد، خونریزی و همچنین خارش موضعی شده و خطر عود بیماری را کم شدن می دهد. توت ها و میوه های ریز، مملو از فیبرهای غذایی هستند که به پیشگیری از ابتلا به یبوست کمک بسیاری می کنند. برای بهره مندی از خواص ویژه ی این میوه ها ضروری است که هر روز سه چهارم فنجان شاه توت، تمشک، بلوبری، توت فرنگی، گیلاس و میوه های ریز دیگر استفاده شود.

 

بواسیر: آب بنوشید
اگر از این مشکل رنج می برید و یا نمی خواهید به آن مبتلا شوید خوبتر است آب زیادتری بنوشید. چون بدون نوشیدن آب کافی فیبرهای استفاده شده کمکی به رفع یبوست و دفع راحت نخواهند نمود. آب همچنین استفاده ی دیگری نیز دارد. ترکیب آب و نمک اپسون سبب تسکین بواسیر می گردد. این ماده سبب خارج شدن آب از خون شده و التهاب رگ‌های مقعد را کم شدن می دهد. توصیه می نماییم روزانه بین 8 تا 9 لیوان آب میل نمایید. نشستن در آب شامل اپسون نیز برای کم شدن علائم بواسیر سودمند خواهد بود. خوبتر است با پزشک تان مشورت نمایید تا توصیه های زیادتری در این خصوص ارائه دهد.

بواسیر: مواد غذای شامل ویتامین K را دریابید
ویتامین K برای انعقاد خون لازم و ضروری است. مواد غذایی شامل این ویتامین در صورت بواسیر خونی سودمند است. از بین این مواد غذایی میتوان به سبزیجات دارای برگ سبز، اسفناج، کلم پیچ، کاهو، مارچوبه و غیره اشاره نمود. توصیه می نماییم بانو‌ها روزانه 90 میکروگرم و آقایان روزانه 120 میکروگرم از این ویتامین را استفاده کنند که به آسانی با استفاده اسفناج، برگ شلغم یا بروکلی و مواد غذایی اشاره شده تامین می گردد. توجه داشته باشید که چای سبز نیز یکی از دیگر از منبع های ویتامین K است.

 

بواسیر و مکمل های غذایی
ویتامین C : این ویتامین سبب کم شدن التهاب شده و به احیای بافت‌های همبند مجاور واریس هموروئید و تقویت عروق کمک می نماید. می‌توانید با دوز 1000 میلی گرم آغاز نمایید و به تدریج این میزان را افزایش دهید و سپس دوباره به مرور این میزان را کم نمایید. این شیوه سبب می گردد که ابتدا دفع راحت تر صورت گیرد و از اسهال نیز پیشگیری شود. البته توصیه می نماییم که در خصوص دوز و روش ی استفاده مکمل ویتامین C با پزشک تان مشورت نمایید.

 

منیزیم: منیزیم سبب حفظ آب داخل مدفوع شده و آن را نرم می نماید. در واقع این ماده ی معدنی خاصیت ملینی دارد. میزان استفاده این مکمل می بایست روزانه بین 300 تا 600 میلی گرم باشد.

 

بواسیر: پسلیوم یا اسفرزه، ملینی گیاهی
اگر به هر دلیلی نمی توانید روزانه هفت واحد میوه و سبزیجات و غلات کامل استفاده نمایید تا روزانه 25 تا 35 گرم فیبر دریافت نمایید قادر هستید از ملین های گیاهی مثل اسفرزه استفاده نمایید. توصیه می نماییم که روزانه بین 1 تا 3 قاشق غذاخوری اسفرزه را در آب حل نموده و میل نمایید.
منبع:tebyan.net

[ad_2]

منبع : بیتوته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *