[ad_1]
دنبال کردن یک رژیم غذایی مقوی میتواند به سلامت چشمها کمک نماید
آب مروارید و لکه زرد از شایعترین مشکلات چشمی هستند که در اشخاص بزرگسال دیده میشود و نارسایی بینایی و نابینایی را در پی دارد.
درحالی که آب مروارید باعث تار شدن عدسی چشم میشود، لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) به شبکیه چشم صدمه میزند.
هر دو عارضه بیشتر در اشخاص بالای 55 سال رخ میدهد هرچند مشکل دژنراسیون ماکولا علت اصلی نابینایی در این رده سنی است.
در جهان بیش از 25 میلیون انسان به عارضه لکه زرد دچار هستند.
دنبال کردن یک رژیم غذایی مقوی و متعادل برای بدن فوائد بسیاری به همراه دارد که علاوه بر پیشگیری از اضافه وزن، دیابت نوع 2 و سرطان، میتواند به سلامت چشمها نیز کمک نموده و قدرت بینایی را در طول زندگی فرد حفظ نماید.
نتایج بعضی مطالعات نیز حاکی از آن است استفاده مواد غذایی مناسب میتواند به بهبود نارسایی بینایی ناشی از بیماریهای چشمی کمک نماید.
در زیر به بعضی از خوراکیها و مواد مقوی که ضروری است برای سلامت چشم در رژیم غذایی گنجانده شود، اشاره شده است:
آنتی اکسیدانها: رژیم غذایی مملو از آنتی اکسیدانها یکی از موثرترین شیوهها برای مقابله با تاثیرات ناشی از رادیکالهای آزاد در بدن به حساب میآید. این مواد همچنین توسط بدن و موقع تبدیل غذا به انرژی و در زمانهایی که در معرض نور خورشید قرار داریم در چشمها و پوست تولید میشود.
آنتی اکسیدانها همچون ویتامین C، E، بتاکاروتن و روی برای مقابله با صدمههای رادیکالهای آزاد ضروری هستند. همچنین ویتامین E با کم شدن خطر شکل گیری آب مروارید و لکه زرد مرتبط است.
خوراکیهای سبوسدار: غذاهای مملو از فیبر خوراکی نه تنها فرد را برای زمان زیادتری سیر نگه میدارد بلکه میتواند با بالاتر رفتن سن از بروز عارضه چشمی لکه زرد در فرد پیشگیری نماید. وجود قند و آرد تصفیه شده در زیادتر غذاهای فراوری شده دلیل افزایش خطر ابتلا به این عارضه چشمی است.
اسیدهای چرب امگا 3: اسیدهای چرب امگا 3 در بعضی مولکولهای چربی پیدا میشوند که برای برخورداری از قدرت بینایی خوب ضروری است. همچنین گونههایی از این اسیدها هستند که چشم را در برابر این عارضه چشمی بخصوص در افرادی که در خطر ابتلا به این بیماری هستند، حفظ مینماید.
لوتئین و زیگزانتین: این دو کاروتنوئید آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که در چشم وجود دارند همچنین گنجاندن آنها در رژیم غذایی میتواند اکسید شدن در سلولهای چشم را کم شدن دهد و از بین رفتن شبکیه و عدسی چشم پیشگیری نماید.
به گفته پزشکان افزایش میزان مواد لبنی دریافتی و سبزیجاتی همچون اسفناج، کلم بروکلی و کلم که مملو از لوتئین و زیگزانتین هستند در پیشگیری از بروز این عارضههای چشمی تاثیرگذار است.
منبع: isna.ir
[ad_2]
منبع : بیتوته