[ad_1]
دستور آماده کردن مربا لیموترش با عسل
روش آماده کردن انواع مربای لیموترش خوش طعم و مجلسی
آماده کردن انواع مرباها های خانگی از جمله مربا هویج، مربای انار، مربای چای ترش، مربای گلابی، مربای سیب، مربای توت فرنگی، مربای انجیر، مربای زغال اخته، مربا لیمو ترش و … از هنرهای آشپزی تمام بانو هاست که به آسانی قادر هستند در منزل آماده کنند. در این نوشته روش آماده کردن مربای لیموترش آموزش داده شده است با بیتوته همراه باشید.
مربا لیمو ترش بدون پخت را قادر هستید به سادگی و در زیر نور آفتاب درست نمایید. برای آماده کردن مربای لیمو ترش بدون پخت نیاز به گرمای خورشید دارید بر این اساس در فصل سرد که نور خورشید مایل است و گرمای کمی دارد نمی توانید از این روش استفاده نمایید.
لیمو ترش با عسل
مربای لیمو ترش با عسل
لیمو ترش | ۱ کیلو گرم |
عسل | ۱ کیلو گرم |
دارچین | به میزان لازم |
زنجبیل | به میزان لازم |
روش آماده کردن مربا لیمو ترش با عسل
مربا لیموترش با عسل معجونی خیلی عالی برای درمان سرماخوردگی و گلو درد است. برای درمان سرماخوردگی قادر هستید مقداری از این معجون را در آب ولرم یا چای حل نمایید و میل کنید. دقت داشته باشید که عسل را نباید در آب جوش بریزید چون خواصش را از دست خواهد داد پس اجازه دهید آب یا چای به دمای مناسب برای خوردن برسد و سپس مربا لیموترش با عسل را به آن بیافزایید.
مربا لیموترش با عسل
برای آماده کردن مربا لیموترش با عسل از لیموترش هایی استفاده نمایید که پوستشان تلخی نداشته باشد.
سر و ته لیمو ترش ها را بزنید و سپس نازک حلقه نمایید و هسته هایش را جدا نمایید.
داخل شیشه یک ردیف لیموترش بچینید و رویش یک یا دو قاشق عسل بریزید و این کار را ادامه دهید تا شیشه پر شود.
روی لیموترش ها را با عسل پر نمایید.
در شیشه را بسته و به زمان ۷ – ۱۰ روز در دمای محیط قرار دهید تا لیموترش ها آب بیندازد و عسل کاملا به خوردشان برود.
بدون این که در شیشه مربا را باز نمایید به زمان ۱ ماه در یخچال بگذارید بماند و سپس میل کنید.
اضافه کردن دارچین و زنجبیل تازه به این معجون کاملا اختیاری است و قادر هستید یک تا دو لایه بین لیموها از این ادویه ها استفاده نمایید.
مربا لیموترش بدون پخت
مواد لازم مربا لیموترش بدون پخت
لیمو ترش | نیم کیلو |
شکر | به مقدار لازم |
چوب دارچین | چند تکه |
هل سبز | ۲ الی ۳ عدد |
روش آماده کردن مربا لیموترش بدون پخت با شکر
روش آماده کردن مربا لیمو ترش بدون پخت
برای آماده کردن مربا لیمو ترش بدون پخت خوبتر است از لیمو ترش هایی استفاده نمایید گه پوستشان تلخی ندارد.
لیموترش ها را بشویید و خشک نمایید و سپس به صورت حلقه های نازک برش بزنید و هسته های آن را با چاقو خارج نمایید.
حلقه های لیموترش را درون ظرف شیشه ای بچینید و روی هر لایه شکر بپاشید و سپس یک لایه دیگر لیموترش بچینید.
در انتها روی شیشه را هم با شکر پر نمایید و در آن را ببندید.
شیشه مربا را چند روز در زیر نور مستقیم آفتاب بگذارید.
اگر پس از چند روز سر شیشه مربا خالی شد دوباره رویش را با شکر پر نمایید.
پس از یک ماه مربای لیموترش بدون پخت شما آماده است.
پوست لیموترش به اندازه کافی معطر است و استفاده از هل و دارچین برای این مربا کاملا دلخواه است و قادر هستید حذفشان نمایید.
مربا لیموترش شیرازی
مواد لازم مربا لیموترش شیرازی
لیمو ترش سالم و ریز | نیم کیلوگرم |
شکر | ۱ کیلوگرم |
آب | ۳ پیمانه |
آبلیمو | ۳ قاشق غذاخوری |
روش آماده کردن مربا لیمو ترش شیرازی
لیمو ها را بشویید و خشک نمایید و با یک چاقوی تیز چهار قاچ نمایید و هسته شان را در بیاورید. پوست لیموترش های برش خورده را به زمان ۵ دقیقه روی حرارت بجوشانید و آبکش نمایید. این کار را دو بار دیگر تکرار نمایید تا تلخی پوست لیموها گرفته شود.
در قابلمه ای دیگر شکر و آب را مخلوط نموده و روی حرارت ملایم نیم ساعت بجوشانید.
پوست لیموترش ها و آبلیمو را به شهر بیافزایید و اجازه دهید تا بجوشند و کاملا شفاف شوند و مربا به قوم برسد.
پس از خنک شدن مربا را در یک شیشه پاکیزه بریزید و در یخچال نگهداشتن کنید.
میتوانید به جای جوشاندن لیموها ، از ۲۴ ساعت قبل لیموها را در آب سرد بیندازید و چند بار آبش را عوض نمایید تا تلخی پوست لیموها کمتر شود و فقط یک بار لیموها را بجوشانید و آبش را دور بریزید.
مربا لیمو ترش سنگی
مواد لازم مربا لیمو ترش سنگی
لیمو سنگی | ۷۰۰ گرم |
شکر | ۶۰۰ گرم |
پودر وانیل | ۱ قاشق غذاخوری |
آب | به میزان لازم |
روش آماده کردن مربا لیموترش سنگی
روش آماده کردن موبا لیموترش سنگی
پوست لیمو سنگی تلخی ندارد بر این اساس نیازی به گرفتن تلخی لیمو نخواهید داشت.
لیموترش ها را حلقه نمایید و هسته هایشان را خارج نمایید و به زمان نیم ساعت روی حرارت متوسط بجوشانید.
لیموترش های نرم شده را آبکش نمایید و سپس با گوشت کوب برقی آن ها را پوره نمایید و شکر را اضافه نموده و نیم ساعت دیگر روی حرارت بگذارید تا کاملا غلیظ شود.
وانیل را اضافه نموده مخلوط کنید و یکی دو قل که زد شعله را خاموش نمایید و اجازه دهید کاملا سر شود سپس به شیشه پاکیزه در بسته منتقل نمایید.
مربا پوست لیموترش
مواد لازم مربا پوست لیمو ترش
پوست لیمو ترش | ۱ کیلوگرم |
آب | ۱/۵ لیوان |
شکر | ۵۰۰ گرم |
دانه هل | ۱ قاشق مرباخوری |
آبلمیو | ۱ قاشق سوپخوری |
روش آماده کردن مربا پوست لیموترش
روش آماده کردن مربا پوست لیمو ترش
لیمو ترش ها را نصف نمایید و سپس داخل پوست ها را خالی نمایید.
پوست لیموها را ۲۴ ساعت در آب سرد بخیسانید و ۳ بار آبش را عوض نمایید.
قابلمه ای آب را روی حرارت بگذارید و پوست لیموها را به زمان ۱۵ دقیقه بجوشانید و سپس آبکش نمایید.
قادر هستید تا ۴ بار این کار را تکرار نمایید تا تلخی پوست لیموها کاملا گرفته شود.
آب و شکر را در قابله ای دیگر روی حرارت بجوشانید تا غلیظ شود سپس پوست لیموترش را بیافزایید و صبر نمایید به قوام بیاید.
دانه هل و آبلیمو را به مربا اضافه نموده و پس از ۱۰ دقیقه شعله را خاموش نمایید.
برای آماده کردن مربا پوست لیمو ترش از لیموهای ریز که پوست نازک دارند استفاده نمایید.
مربا لیمو ترش مجلسی
مواد لازم مربا لیمو ترش مجلسی
لیمو ترش سالم و ریز | نیم کیلو گرم |
شکر | ۱ کیلو گرم |
آب | ۳ پیمانه |
آبلیمو | ۱ قاشق غذا خوری |
روش آماده کردن مربا لیمو ترش مجلسی
با یک چاقوی تیز روی لیموها را به صورت عمودی چند برش با فاصله های یکسان بزنید به طوری که سر و ته لیموها متصل بماند ، ۴ – ۵ برش کافیست و سپس در یک قابلمه آب جوش بریزید و ۵ بجوشانید و آبکش نمایید و رویشان آب سرد بریزید.
این کار را ۳ بار تکرار نمایید.
سر و ته لیموهای پخته شده و سر د را بین دو انگشت شصت و اشاره قرار دهید و فشار دهید تا لیمو به حالت دیسکی در آید و پره هایش مثل گل از هم جدا شود.
دانه ها و تفاله های لیمو را خارج نمایید تا فقط پوست لیمو باقی بماند.
هر گلبرگ را از وسط با قیچی برش بزنید تا تعداد گلبرگها زیادتر شده و قشنگ تر دیده شود.
پوست لیموها را به زمان ۱۲ ساعت در آب سرد نگه دارید و دو بار آبش را عوش نمایید تا تلخی لیموها کاملا از بین برود.
شکر و آب را مخلوط نموده روی حرارت بجوشانید.
پوست لیموها را به شربت اضافه نموده و حدود نیم ساعت بجوشانید تا غلیظ شود و پوست لیموها شفاف شود.
یک قاشق آبلیمو را بیافزایید و چند قل که زد روی قابلمه دم کنی بگذارید و حرارت را خاموش نمایید و اجازه دهید کاملا سرد شود.
بخش تغذیه و آشپزی بیتوته
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها