[ad_1]
مربای زغال اخته
روش آماده کردن مربای زغال اخته خانگی + خواص مربای زغال اخته
آماده کردن انواع مرباها های خانگی از جمله مربا هویج، مربای انار، مربای چای ترش، مربای گلابی، مربای سیب، مربای توت فرنگی، مربای لبو، مربای انجیر، مربا لیمو ترش، مربای زغال اخته و … از هنرهای آشپزی تمام بانو هاست که به آسانی قادر هستند در منزل آماده کنند. در این نوشته با روش آماده کردن مربای زغال اخته آشنا می شوید.
زمانی که برای آماده کردن مربای زغال اخته صرف می نمایید به قدری کم است که حتی اگر خانه دار هم نباشید به آسانی میتونید آن را آماده کردن نمایید. اگر میخواهید از مرباهای کارخانه ای که مواد نگهدارنده به آن ها اضافه می گردد استفاده نکنید ، میتوانید با خواندن ادامه نوشته و آموزش مربای زغال اخته ، به آسانی و به شتاب یک مربای خانگی ترش و شیرین خوش طعم آماده کردن نمایید.
زغال اخته نرسیده که هنوز رنگ قرمز روشن دارد خیلی ترش و اسیدی است و برای مربا شکر زیادتری لازم دارد ولی میوه رسیده زغال اخته شیرین و نرم می گردد و کمی رنگش تیره تر است که برای آماده کردن مربا مناسب تر می گردد. شما میتوانید از دو روش آموزش مربای زغال اخته برای آماده کردن مارمالاد زغال اخته هم استفاده نمایید فقط کافیست زغال اخته را قبل از پخت در همزن خرد نمایید یا در انتها پس از پخت آن را میکس کنید.
استفاده مربای زغال اخته همراه با چای و بستنی خیلی لذت بخش ست و از شربت قرمز خوشرنگ آن میتوانید برای آذین خامه ، کیک و انواع دسر استفاده نمایید.
۱- مربای زغال اخته
مواد لازم مربای زغال اخته
زغال اخته | یک کیلو |
شکر | ۸۰۰ گرم |
آب | ۱ لیتر |
آبلیمو | یک قاشق غذا خوری |
وانیل | یک قاشق چایخوری |
روش آماده کردن مربای زغال اخته
روش آماده کردن مربای زغال اخته
ابتدا زغال اخته ها را شسته و کنار بگذرید تا آبش برود و در صورت نیاز خشکشان نمایید.
برای درست کردن شهد مربا، آب را در قابلمه لعابی ریخته روی حرارت بگذارید و شکر را به آن اضافه نمایید.
اجازه دهید شهر بجوشد و غلیظ شود.
زغال اخته ها را به قابلمه اضافه نموده و بدون این که در قابلمه را بگذارید، اجازه بدهید نیم ساعت بجوشد و شهد کاملا به خورد زغال اخته ها برود.
شعله را خاموش نمایید و آبلیمو و وانیل را به قابلمه بیافزایید و به آرامی با مربا مخلوط نمایید.
میتوانید در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی قابلمه بگذارید تا مربا به آرامی سرد شود و شهد به خوبی به خورد میوه ها برود.
با توجه به شیرینی یا ترشی زغال اخته ها میتوانید میزان شکر را ۱ تا ۱.۵ برابر زغال اخته در نظر بگیرید تا شیرینی مربا نسبت به ترشی اش غالب شود.
۲- مربای زغال اخته بدون هسته:
مواد لازم مربای زغال اخته بدون هسته
زغال اخته | یک کیلوگرم |
شکر | یک کیلوگرم |
آبلیمو | یک قاشق غذاخوری |
وانیل | یک قاشق چایخوری |
روش آماده کردن مربای زغال اخته بدون هسته
روش آماده کردن مربای زغال اخته بدون هسته
میوه ها را بشویید و آبکش نمایید سپس روی پارچه مسطح نمایید تا کاملا خشک شوند.
با فرو کردن یک نی از قسمت بالای زغال اخته به سمت پایین ، هسته زغال اخته را در آورید.
زغال اخته ها را در قابلمه لعابی ریخته و لابه لایشان شکر بریزید و به زمان ۲ ساعت یا زیادتر در یخچال بگذارید تا آب بیندازد و آب روی زغال اخته ها را بگیرد.
اگر میوه های سفت باشد به شکر زیادتری نیاز خواهید داشت.
مربا را روی حرارت ملایم بگذارید تا به جوش آید، کف روی مربا را بگیرید . در صورت نیاز میتوانید نصف لیوان آب به قابلمه بیافزایید تا زغال اخته ها کاملا بپزند.
پس از نیم ساعت که مربا به غلظت رسید، وانیل و آبلیمو را به آن اضافه نموده با قاشق چوبی به آرامی هم بزنید و سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
ارزش غذایی و خواص مربای زغال اخته
وجود بیش از ۱۷ نوع ترکیب انتی اکسیدان در زغال اخته سبب شده این میوه دارویی منحصر به فرد و به عنوان اکسیر جوانی شناخته شود. مقادیر بالای آهن، کلسیم ، اسید فولیک، ویتامین های E ، C ، B1 ، B2 و فلاونوئید ها سبب شده که استفاده متعادل این میوه برای سلامت کلی بدن سودمند باشد.
ارزش غذایی مربای زغال اخته
ارزش غذایی مربای زغال اخته در ۱۰۰ گرم
انرژی (کالری) | ۲۷۸ کیلوکالری |
کربوهیدرات | ۶۸.۸۶ گرم |
پروتئین | ۰.۳۷ گرم |
چربی | ۰.۰۷ گرم |
آب | ۳۰.۴۷ گرم |
فیبر | ۱.۱ گرم |
قند | ۴۸.۵ گرم |
مقدار ویتامین هادر ۱۰۰ گرم
ویتامین E | ۰.۱۲ میلی گرم |
ویتامین C | ۸.۸ میلی گرم |
تیامین (B1) | ۰.۰۲ میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | ۰.۰۸ میلی گرم |
نیاسین (B3) | ۰.۰۴ میلی گرم |
کولین (B4) | ۱۰.۲میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | ۰.۰۲ میلی گرم |
ویتامین B6 | ۰.۰۲ میلی گرم |
فولات (B9) | ۱۱میکروگرم |
مقدار مواد معدنیدر ۱۰۰ گرم
کلسیم | ۲۰ میلی گرم |
آهن | ۰.۴۹ میلی گرم |
منیزیم | ۴ میلی گرم |
فسفر | ۱۹ میلی گرم |
پتاسیم | ۷۷ میلی گرم |
سدیم | ۳۲ میلی گرم |
روی | ۰.۰۶ میلی گرم |
مس | ۰.۱۰ میلی گرم |
منگنز | ۰.۰۴ میلی گرم |
سلنیم | ۲ میکروگرم |
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها