[ad_1]
فصل پاییز زمان خیلی مناسبی برای آماده کردن ترشی و انواع شور هست
مواد لازم شور :
خیار، کرفس، گل کلم، هویج، سبزیجات معطر شامل ترخون، شبت، سیر، فلفل سبز تند، سرکه ، پودر گلپر
روش آماده کردن شور :
ابتدا ظرفهای مخصوص را به خوبی شسته و خشک نمایید، سبزیجات فوق را به جز خیار، گل کلم، سیر و فلفل خرد نموده و بعد از شست وشو در معرض هوا قرار دهید تا کاملاً خشک شوند، فلفلها و خیارها را به صورت درسته و گل کلمها را نیز به همان ترتیب با حفظ برگه اصلی با دست از یکدیگر جدا نمایید تا به صورت گل کلم های کوچکی درآیند. خرد کردن گل کلمها با چاقو زیبایی شور را از بین میبرد.
سیرها را نیز به حالت حبهای مورد استفاده قرار دهید. سبزیجات معطر را نیز پاک نموده و خوب بشویید سپس به قطعات حدود ۱۰ سانتیمتری با ساقه خرد نمایید. بعد از آنکه کلیه مواد آماده شد، خیار و سبزیجات دیگر شامل گل کلم، هویج، کرفس همچنین سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر را به صورت لایه لایه درون ظرف قرار دهید به ترتیبی که یک ردیف مواد شور و ردیف دیگر با سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر پر شود. سپس قابلمهای را از آب پر نموده و به میزان هر ۲ لیوان آب ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن بیافزایید. در ضمن در صورت تمایل به مواد فوق میتوانید مقداری سرکه نیز بیفزایید، سرکه مزه خوبی به شور میدهد.
برای هر شیشه یک کیلوگرمی شور، نصف استکان سرکه کافی است. البته میزان سرکه رابطه مستقیمی با ذائقه اشخاص دارد. در صورتی که نمیخواهید از سرکه استفاده نمایید، آب را درون قابلمه آلومینیویی بجوشانید زیرا که در غیر این صورت قابلمه سیاه خواهد شد.
بعد از آنکه محلول آب و نمک و در صورت تمایل سرکه به نقطه جوش رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و برای زمان کوتاهی صبر نمایید تا دمای آن پایین تر آید. هنگامی که دما از ۱۰۰ درجه سانتی گراد به ۸۰ یا ۷۰ درجه رسید یا به اصطلاح از حرارت افتاد، محلول حاصل را درون ظرف پر از مواد شور تا اندازهای بریزید که ظرف لبالب با محلول پر شده و روی سطح مواد را کاملاً بپوشاند. سپس در ظرف را محکم بسته و دو یا سه روز در محلی گرم و در صورت امکان در مقابل تابش خورشید قرار دهید. بعد از طی این زمان آن را به یخچال یا محل سرد دیگری منتقل نمایید.
چند نکته اساسی:
1_ مراقب باشید موقع آماده کردن شور تمام مواد و حتی ظرف آنها خوب خشک شده باشند. وجود نم و قطرهای آب باعث کپک زدن شور شما خواهد شد.
2_ کاربرد ظروف شیشهای از ظروف پلاستیکی خوبتر است.
3_ بعضی معتقدند استفاده از چند عدد نخود خام در لابه لای مواد، شتاب آماده شدن شور را بالا میبرد.
4_ عدهای با قراردادن تکهای نان سنگک بر روی کلیه مواد و در دهانه ظرف از آن به عنوان مخمر استفاده میکنند.
5_ برای انداختن خیارشور، از خیارهای سالم و ترد استفاده نمایید. روش درست کردن خیارشور نیز همان روش فوق است.
6_ به سبزیجات معطر یاد شده برگ کرفس و گشنیز هم میتوان اضافه نمود.
امیدواریم با آماده کردن این شور خوش طعم، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری نمایید.
منبع : hamshahrionline.ir
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها