[ad_1]
انواع ترشی بندری
مواد لازم برای آماده کردن ترشی بندری:
تمرهندی | ۱ بسته |
موسیر | ۵۰ گرم |
هویج | ۳ عدد |
خیار | ۳ عدد |
رب انار ترش | ۱ لیوان |
بادمجان متوسط | ۳ عدد |
کرفس | ۳-۲ شاخه |
گل کلم | ۱ کیلو |
سیر | ۱ بوته |
فلفل سبز ریز | ۵۰ گرم |
سیب زمینی ترشی | ۵۰۰ گرم |
ادویه ترشی | ۱-۲ قاشق سوپخوری |
گوجه فرنگی | ۵ عدد |
آب گوجه فرنگی غلیظ | ۱ لیوان |
سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون) | ۱ لیوان |
روش آماده کردن ترشی بندری :
ترشی بندری یکی از انواع ترشی های های محبوب در سفره های ایرانی ها است. برای آماده کردن ی ترشی بندری ابتدا، فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند.
تمرهندی را درون ظرفی بریزید و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را داخل یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا نمایید.
گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد نمایید. هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد نمایید.
برگ های کرفس را جدا نمایید و آن ها را به اندازه هویج خرد نمایید.
خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد نمایید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و ۳-۲ ساعت صبر نمایید تا آب اضافی آن برود.
موسیرهای خشک را به زمان ۶- ۵ ساعت در آب خیس نمایید، ۳-۲ بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زائد آن را بگیرید و به صورت کامل یا ریز شده استفاده نمایید.
بوته های گل کلم را از هم جدا نمایید و به صورت کامل ریز نمایید. سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط نمایید.
بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد نمایید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد بیافزایید و به صورت کامل مخلوط نمایید.
ادویه ترشی، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط بیافزایید.
مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن بیافزایید تا روی آن را بپوشاند.
نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیافزایید.
نکته :
استفاده از مقدار زیادتری نمک در صورتی که شور نشود، زمان و کیفیت نگهداشتن ترشی را زیادتر خواهد نمود، خوبتر است از رب انار ترش استفاده نمایید.
آب گوجه فرنگی غلیظ را با صاف کردن گوجه از آبکش بدست آورید، قادر هستید به جای آب گوجه فرنگی غلیظ از مخلوط ۳ قاشق رب و ۱ لیوان اب (جوشیده شود) استفاده نمایید.
روش آماده کردن ترشی مخلوط بندری :
ترشی بندری با تمرهندی
مواد لازم برای ترشی بندری :
بادمجان قلمی | ۵ عدد |
تمرهندی | ۲ بسته |
سرکه | یک و نیم پیمانه |
سیب زمینی ترشی | ۵ عدد |
سیر | ۲ بوته |
پیاز ریز | ۱۵ تا ۲۰ عدد |
هویج | ۴ عدد |
کرفس | ۵ شاخه |
گشنیز | ۵۰۰ گرم |
ترخون و نعنای خشک | ۳ قاشق غذاخوری |
فلفل تند خشک شده | ۵ عدد |
گلپر | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روش آماده کردن ترشی مخلوط بندری :
ابتدا گشنیز را پاک نمایید و بشویید سپس داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود. گشنیز را روی یک پارچه پاکیزه مسطح نمایید تا به خوبی خشک شود سپس خرد نمایید. بادمجان ها را یکی در میان پوست بگیرید و به اندازه ی دلخواه خرد نمایید پس از شستن روی یک پارچه مسطح نمایید تا خشک شود. سیب زمینی ترشی، سیر و پیاز را پس از پوست گرفتن بشویید، سپس آن ها را به شکل دلخواه خرد نموده و روی یک پارچه مسطح نمایید تا آب آن گرفته شود. برگ های جوان کرفس را هم به همراه گشنیز خرد نمایید. ساقه ی آن را به شکل نگینی جداگانه خرد نمایید.
در این میان که سبزیجات در حال خشک شدن هستند تمرهندی را با مقداری آب جوشانده و از صافی عبور دهید سپس به همراه بادمجان خرد شده و سرکه داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بادمجان ها بپزند. در حدی که کمی نرم شود کافی است، بادمجان ها را زیاد نپزید چون له می گردد.
در این موقع باقی سبزیجات خرد شده، سبزی معطر خشک شده و ادویه ها را مخلوط نمایید و به قابلمه بادمجان ها بیافزایید و خوب هم بزنید تا همه مواد و مزه ها با هم ترکیب شوند. ترشی را به همان حالت رها نمایید تا سرد شود سپس در یک یا چند شیشه پاکیزه و خشک بریزید و در آن ها را ببندید و تا زمان سرو در یخچال نگهداشتن نمایید.
روش آماده کردن لیته بندری :
درست کردن لیته بندری
مواد لازم برای ترشی لیته بندری :
بادمجان | ۱ کیلوگرم |
هویج | ۱ کیلوگرم |
سیر | ۴ حبه |
سبزیجات معطر (مرزه و نعناع و ترخون و گشنیز و جعفری و شوید) | ۳۰۰ گرم |
سرکه | به مقدار لازم |
فلفل سبز | ۱ عدد |
سیاه دانه | به مقدار لازم |
کلم سفید | ۶۰۰ گرم |
ادویه ترشی | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
روش آماده کردن ترشی لیته بندری :
برای آماده کردن ی ترشی لیته ی بندری، ابتدا سر بادمجان ها را جدا نمایید و در مخلوط آب و سرکه بپزید.
پس از خنک شدن، آب بادمجان ها را کامل بگیرید. قادر هستید آن ها را درون فر قرار دهید یا کبابی نمایید.
هویج و سیر را پوست کنده و به همراه بادمجان های آماده شده در مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا کاملا خرد و مخلوط شوند.
در آخر سبزی های خرد شده، گل کلم و فلفل سبز را به ترشی بیافزایید و هم بزنید. سپس سیاه دانه، ادویه ترشی، زردچوبه، نمک و سرکه را به آن ها بیفزایید.
همه مواد را در شیشه بریزید و پس از آماده شدن نوش جان نمایید.
[ad_2]
منبع : بیتوته
آخرین دیدگاهها